3 motive esențiale pentru care trebuie să alegi pungile compostabile

3 motive esențiale pentru care trebuie să alegi pungile compostabile

Detalii

CategoriiShoping
Taguripunga, reciclare
Ultima actualizareVineri 18 decembrie 2020
Vizualizari84

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cifrele legate de poluare și degradarea mediului arată tot mai îngrijorător. Pe măsură ce oamenii încep să conștientizeze pericolul, trebuie să apară și măsurile. Iar multe afaceri au înțeles deja că este nevoie de implicare și acțiune pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a începe să clădim împreună un viitor mai bun pentru generațiile viitoare. Trecerea la pungi compostabile biodegradabile este un pas esențial pentru multe afaceri care își derulează activitatea în domeniul comerțului, ne spun specialistii NeoPack.

Pungile compostabile sunt reglementate prin lege. De la 1 ianuarie 2019 și în România se aplică legislația europeană care prevede interzicerea folosirii pungilor de plastic în cadrul activităților comerciale din țara noastră și impune înlocuirea acestora cu pungi biodegradabile. Toate afacerile, mai mari sau mai mici, au fost nevoite să se adapteze noilor reglementări și să își adapteze bugetul în așa fel încât această schimbare să nu afecteze bunul mers al activităților. Pentru mulți această condiție impusă la începutul anului 2019 a însemnat o redefinire completă a bugetelor, extrem de importantă pentru că pungile de plastic făceau parte din toată experiența de a merge la cumpărături a milioane de oameni, în fiecare zi.

Iar cei mai mulți au găsit soluții rapide și eficiente, s-au supus noilor reguli și au respectat pe deplin legislația nou intrată în vigoare, făcând trecerea către alte tipuri de ambalaje, mai prietenoase cu mediul înconjurător. Pungile biodegradabile compostabile au înlocuit rapid vechile ambalaje și au devenit parte din viața de zi cu zi a cumpărătorilor care trec pragul magazinelor din întreaga țară.

Procesul de descompunere

Procesul prin care pungile compostabile se descompun este diferit de modurile în care se descompun alte tipuri de produse cu întrebuințare asemănătoare, iar acest lucru se datorează în principal faptului că acest tip de pungi sunt realizate din materiale exclusiv naturale care nu dăunează mediului înconjurător.

Pungile compostabile au capacitatea de a se biodegrada complet în compost fiind o varianta extrem de prietenoasă cu mediul înconjurător, pentru cei aflați în căutarea unor ambalaje care să răspundă unor asemenea calități. Pungile compostabile sunt realizate din trestie de zahăr sau amidon din cartofi și porumb și nu conțin elemente toxice care să pericliteze natura. Atunci când pungile compostabile intră într-un mediu care favorizează descompunerea va rezulta un mix regenerabil, în care nu există materiale care distrug mediu înconjurător, precum plasticul sau metalul. Din resturile care rezultă în urma descompunerii pungilor compostabile se pot obține alte produse care au aceleași calități sau utilizări asemănătoare. Compostabilitatea este procesul ce asigură biodegradarea în condiții optime, într-un interval de timp bine definit și studiat

Care este diferențe între pungile biodegradabile și cele compostabile

Pungile biodegradabile și cele compostabile sunt ambele soluții eco-friendly, însă există câteva diferențe între cele două tipuri de ambalaje. Materialele compostabile sunt acelea care se descompun complet în componente non-toxice, precum apă, dioxid de carbon și biomasă. Acestea nu distrug mediul înconjurător, în condiții normale. Perioadele de timp în care un obiect se descompune depinde în mare parte de produs. În urma materialelor biodegradabile, rămân uneori reziduuri metalice, în timp ce materialele compostabile creează ceea ce se numește humus, o substanță care conține mulți nutrienți benefici pentru sol și plante, iar acest proces complet este valabil inclusiv când vorbim de pungile compostabile.

Iată trei motive esențiale care te vor convinge să alegi pungi compostabile

Pentru orice afacere, adaptarea la cele mai noi tendințe și respectarea la legislația în vigoare, reprezintă o bilă albă pe care clientul o va acorda cu toată încrederea. Sunt tot mai mulți oameni preocupați de poluare, încălzire globală, tonele de deșeuri care sufocă zone pitorești din țara noastră, și tot ei vor fi cei care vor aprecia grija afacerii tale pentru mediul înconjurător.

Un alt motiv poate fi dictat de rațiuni financiare. Specialiștii susțin că cele mai multe dintre companiile care militează prin gesturile și acțiunile pentru un mediu inconjurator mai sănătos și sustenabil ajung să resimtă că eforturile sunt răsplătite.

Iar al treilea motiv și poate cel mai important dintre acestea este faptul că ambalajele compostabile sunt o soluție pentru a proteja mediu înconjurător, iar utilizarea aestora are multe beneficii pentru mediu: contribuie la reducerea nivelului de poluare din aer, ape subterane și sol și ajută la conservarea resurselor prin reducerea cantității de materie primă necesară pentru fabricarea produselor de ambalare.

Sursa foto: cdn.pixabay.com/photo/2017/03/22/11/10/map-of-the-world-2164673_960_720.jpg