Alice Braga

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2696

Voteaza & Distribuie

Descriere

ALICE BRAGA a obtinut aprecierea din partea criticilor si recunoasterea internationala pentru interpretarea impresionanta a rolului din „City of God”, filmul regizat de Fernando Meirelles, care a fost nominalizat atat la Oscar cat si la Golden Globe. Nascuta in Brazilia, Braga a devenit un simbol al cinematografiei nationale, avand in palmares filme ca: „Solo Dios Sabe” („God Only Knows”), care a fost lansat la Festivalul de film Sundance; comedia originala „Cheiro do Ralo, O” („Drained”); si drama conjugala „Cidade Baixa”(„Lower City”).

Recent, Braga a atras atentia Hollywoodului prin interpretarea sa din filmul scris si regizat de Eric Eason „Journey at the End of the Night”, cu Brendan Fraser si Catalina Sandino Moreno.

Pentru viitor ea are o multitudine de proiecte. In filmul lui Wayne Kramer „Crossing Over”, Braga joaca alaturi de Harrison Ford si Sean Penn intr-o poveste despre eforturile imigrantilor de a obtine cetatenia SUA. In 2008, ea va putea fi urmarita in filmul lui David Mamet „Redbelt”, alaturi de Chiwetel Ejiofor, Tim Allen si Emily Mortimer, si in „Blindness”, un film bazat pe romanul premiat cu premiul Nobel al lui Jose Saramago, despre un oras care in mod misterios a fost lovit de orbire. In filmul, care-i readuce pe platouri pe Braga si regizorul Fernando Meirelles, mai joaca Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover si Gael Garcia Bernal.

Braga filmeaza in prezent „Repossession Mambo”, film in care are ca parteneri pe Jude Law si Forest Whitaker. Thrillerul science fiction, inspirat de romanul lui Eric Garcia, este programat sa apara in 2009.