Sari la conținut
Forum Roportal
ady70

Cine sunt martorii lui Iehova?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Eee, legatura mea cu religia vine din copilaria timpurie, initial am vrut sa ma fac penticostala, apoi calugarita, apoi am vrut iehovista. Am inceput sa citesc Biblia de la 7 ani, imediat ce am invatat sa citesc mai bine si eram fascinata de ea, nu conteaza ca nu pricepeam mare branza. :lol:


Din clasa a II-a, de cand am dat de un zugrav care era de religie penticostala si m-a impresionat cu povestirile lui despre Dumnezeu, nu mi-am mai facut cruce. De icoane am avut intotdeauna oroare.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La noi ne aducea un barbat pocait laptele, era roman, noi nu intelegeam o boaba din limba, ne dadea ce avea in traista ... fructe sau alune, nuci ca vindea in piata.   Pleca cand voia, i-am dat odata mancare gatita de mine, i-a placut si de atunci ne aducea mult mai multe lucruri sa-i dam mancare si lui ca ducea si acasa, nu voia nici bani de lapte, dar nu stiu ce fel de credinta avea ca eram prea mica pentru asta.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca Martorii sunt semitrinitarieni. 

Ei cred in doctrina trinitati pe jumatate. Isus a existat in cer dar nu era egal cu Dumnezeu ci prima lui creatie, si prin el au fost facute toate, deci un co-creator, oricum. 

 

Daca Isus cand a fost pe pamant a trebuit printre altele sa demonstreze ca un om perfect ii poate fi loial lui Dumnezeu, cat de autentica a fost aceasta demonstratie daca Isus a fost un inger din ceruri defapt? 

Daca sustinem ca Isus a fost un inger sau un Dumnezeu "intrupat" sa ne gandim putin cine a mai folosit metoda intruparii unor fiinte spiritale si oare a fost aceasta privita bine de Dumnezeu? si la moartea trupului acelor fiinte spirituale in potop, Biblia spune ca acele fiinte spirituale si-au parasit corpul. Asta ineamna ca la moartea lui Isus, fiinta spirituala din Isus doar si-a parasit corpul, nu a murit. 

 

rationamentul referitor la preexistenta lui Isus l-am dezvoltat aici:

 

EDIT.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×