Jump to content
Forum Roportal

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Fiero

  Melodia voastra de suflet

  Asta. Si nu cred ca va mai exista una care sa o detroneze vreodată. E ca atunci cand întâlnești un om si-ti e atat de drag, încât toți oamenii pe care-i vei mai întâlni, oricât de minunați ar fi ei, stii ca nu vor reuși să îi ia locul.
 3. Fiero

  Dedicatii muzicale - part 2!

  Si eu pentru toata lumea. Sa aveti o iarnă frumoasa!
 4. Fiero

  Revelion virtual 2019

  Super! Nu ma asteptam sa fie multe persoane interesate.
 5. Lucia N

  Ce vad muribunzii?

  Da, "cu certitudine sigur nu stie nimeni", ci doar se presupune ca ar fi intr-un fel sau altul, ca urmare a numeroaselor cercetari ale celor care-si bazeaza "teza" sau "concluzia" pe ceea ce-au inteles(pana la data respectiva) ca urmare a numeroaselor experiente si experimente...
 6. Lucia N

  Ce vad muribunzii?

  "Masinaria biologica" trebuie sa fie conectata la o "sursa" ca sa functioneze, ca sa-si faca treaba pentru care a fost creata. In opinia mea, muribunzii vad exact potentialul lor, desi sunt si persone care reusesc sa-l vada acest potential (fara a fi "muribunzi) a lor, cat si al altora. Este si o zicere faina: " M-am indragostit de potentialul tau!", adica de ceea ce devine omul ( "dupa chip si asemanare"...).
 7. Vriies

  Ce vad muribunzii?

  Dacă te referi la corp, da, metaforic vorbind, poți considera un corp viu ca fiind o mașinărie biologică enorm de complexă. Chiar și o singură celulă din cele peste 100 de trilioane ce alcătuiesc un corp uman, poate fi asemuită unei mașini Turing epigenetice. Dar chiar și așa, cu toate cunoștințele noastre dobândite, esența viului încă ne scapă. Dincolo de definițiile descriptive din biologie, gen metabolism, reproducere, reacție la stimuli etc., încă nu știm cu certitudine ce e viul. Însă mai sus ai spus: „Dupa parerea mea, noi nu suntem decat niste masinarii biologice”. Deci te-ai referit la om, pe ansamblu, care în afară de corp are și conștiință. Eh, aici e mai greu de împăcat termenul de conștiință cu cel de mașinărie. Și de aia spuneam că un om e mai mult decât o „mașinărie biologică”. Deci nu a fost vorba de „aciditate” din partea mea, ci doar am zis cum văd eu lucrurile la fel cum ai făcut și tu. Cu certitudine sigur că nu știu. Însă strict metafizic vorbind, tot comparând între diverse sisteme filosofice, aș putea spune că am aderat la o concepție sau la o teorie, mă rog, cu privire la reîncarnare. Chiar am deschis un topic pe tema asta la secțiunea filosofie și dacă te interesează subiectul, te invit acolo.
 8. Yesterday
 9. WhiteSnow

  Ce vad muribunzii?

  Nu trebuie sa explic eu, sunt atatia doctori si oameni de stiinta care considera corpul uman ca fiind o masinarie biologica. Daca tot esti asa de acid, ia explica tu cum supravietuiesti dupa moarte si te reincarnezi intr-un alt corp? Pe pariu ca habar n-ai, doar te faci ca stii.
 10. Vriies

  Ce vad muribunzii?

  Oki, ești o mașinărie biologică. Ce mai contează? Deși, pe pariu că nu poți explicita sintagma „mașinărie biologică”!
 11. WhiteSnow

  Ce vad muribunzii?

  Poate ca se asterne linistea pe chipul lor pentru ca toti muschii fetei se relaxeaza. Apoi ce socoteala sa dea omul care s-a nascut cu probleme neurologice, psihice si asa mai departe? Tind sa cred ca nu exista pacat, bine si rau, acestea nefiind mai mult decat niste concepte umane. Dupa parerea mea, noi nu suntem decat niste masinarii biologice, cu toate ca imi pot imagina ca la nivel inalt sa fim niste vehicule/vase pentru o "forta" manifestata in universul fizic. Insa nu vad cum eu ma pot conserva dupa moarte... ar fi interesant daca exista alte dimensiuni si noi doar suntem blocati momentan aici. Cat despre muribunzi, e posibil sa vada multe pe patul de moarte, de la draci, la extraterestrii, ingeri, sfinti sau orice altceva care are legatura cu credintele/personalitatea lor. Din pacate, asta nu spune nimic despre 'lumea de dincolo'.
 12. Vriies

  Probleme cu ginerele meu!

  Ca multe altele de genul. Dar, nah, ne mai facem și noi că plouă și mai batem în tastatură.
 13. Asa ceva este absolut inacceptabil. https://www.educatieprivata.ro/liceul-nicolae-iorga-a-scurtat-orele-de-curs-la-30-de-minute-pentru-a-face-loc-slujbei-religioase-de-sf-nicolae/?fbclid=IwAR2BykqEbXlra8se3iucTaZ8ljs4StsoGMJAXi7QNV-Qy2rjcWQiJQ1OeGk Liceul Nicolae Iorga a scurtat orele de curs la 30 de minute pentru a face loc slujbei religioase de Sf. Nicolae Mai mulți părinți au semnalat către Educație Privată o decizie bizară luată de conducerea Liceului Teoretic Nicolae Iorga din București. Aceasta a hotărât scurtarea la 30 de minute a fiecărei ore de curs din orarul de pe 6 decembrie, pentru a face loc unei slujbe religioase dedicată sărbătorii creștine a Sfântului Nicolae. Decizia a fost semnalată și în sălile de clasă, nou orar fiind scris pe tablă și transmis părinților de către diriginți prin intermediul grupurilor de Whats’App. Potrivit anunțului, slujba religioasă ar urma să se desfășoare în intervalul orar 11:30-13:00, împreună cu un eveniment de tip ”Secret Santa”. Ce spune legea despre slujbele religioase în școli Emil Moise, profesor de filosofie din Buzău, a lansat un avertisment public împotriva organizării de slujbe religioase în școli, înainte de începerea anului școlar. Într-o postare pe Facebook, Moise afirmă că obiceiul de a include slujbe religioase în festivitățile de deschidere din incinta unităților de învățământ este unul în afara legii. Preluăm postarea integral, cu acordul autorului: În atenția elevilor/elevelor, cadrelor didactice și părinților Slujbele și serviciile religioase în școli sunt organizate nelegal De aproape 30 de ani Ministerul Educației se lasă influențat de Biserica Ortodoxă Română (BOR) permițând prozelitismul religios în școli, în mod nelegal, în detrimentul interesului superior al copilului. De regulă o face explicit, alteori lasă inspectorii școlari și directorii/directoarele de școli să intre în această capcană care poate avea drept consecințe atragerea răspunderii penale și plata unor despăgubiri. Slujbele și serviciile religioase sunt interzise în școlile publice prin prevederile Legii libertății religioase, ale Legii educației și ale Regulamentului de organizare a unităților de învățământ și sancționate ca infracțiune în Codul penal. ..........
 14. NicolaeT

  Probleme cu ginerele meu!

  Aaa... hai ca am citit si eu topicul daca tot n-am ce face la servici. Trololol, asta e topic de trol. Asa ceva n-are cum sa existe in realitate, decat daca persoana respectiva e dusa de-a binelea.
 15. Lucia N

  Citatul zilei

  "Satul este patria Transilvaniei din vremuri imemoriale. Aici suntem acasa de la inceputul lumii; sentimentul negraitei taine de comuniune cu originile noastre cele mai nobile si ziditoare, aici putem vietui si l-am experimentat de-a lungul veacurilor cei mai vrednici dintre noi. In sat iesi din timp si istorie si intri in timpul si istoria devenite eternitate." (Ioan Alexandru: Eseu despre satul romanesc...pag. 8 Rev Tabor, nr. 11/ Cluj-Napoca, 2011)
 16. Lucia N

  Dedicatii muzicale - part 2!

  La Multi Ani, Nicoleta, Nicolae, sarbatoritii zilei de "Mos Nicolae"! Sa fiti iubiti si fericiti!
 17. Last week
 18. Vriies

  Ce ne invata psihedelicele despre realitate ?

  Nu. Să ne înțelegem. Ayahuasca e un soi de coctail, de bere, de ceai, de băutură sau cum vrei s-o numești, făcută în principal din plantele Banisteriopsis caapi și Psychotria viridis, la care probabil se adaugă și alte ingrediente. Psychotria viridis conține N,N-dimethyltryptamine (DMT), o substanță psyhedelică, un compus chimic halucinogen foarte puternic. LSD-ul este, de asemenea, o substanță chimică sintetizată din nu știu ce - poți găsi istoria pe net. Ambele, atât DMT cât și LSD sunt în categoria compușilor chimici halucinogeni. Deși DMT se pare că e mult mai puternic, ambele sunt folosite și pentru ceea ce tu ai numit „chestii spirituale”. La fel mescalina și probabil că mai sunt și altele o grămadă, conținute în mod natural în diferite plante de pe toate continentele.
 19. NicolaeT

  Ce ne invata psihedelicele despre realitate ?

  LSD-ul din cate am auzit da doar halucinatii de distractie. Pentru chestii spirituale merge doar ayahuasca.
 20. Vriies

  Ce ne invata psihedelicele despre realitate ?

  Pot. Dar mi se pare ciudat că nu ai auzit de Carlos Castaneda, mai ales că se cam pliază pe ceea ce încerci tu să spui aici. Castaneda a fost un tip care a învățat carte, având chiar un Doctorat în antropologie. Însă gaura-n cer ( a se citi: marele succes) a dat-o cu o serie de cărți, începând cu Învățăturile lui Don Juan, în care-și descrie propriile experiențe spirituale sub îndrumarea maestrului său Don Juan de Matus, un înțelept indian yakui. Cert e că ale lui cărți, (despre care el susținea că sunt fapte autentice, iar alții s-au apucat să demonstreze că-s doar ficțiune), s-au bucurat de un real succes, fiind vândute în milioane de exemplare. Legătura cu ce spui tu colea, e dată de faptul că Don Juan folosea printre altele, ca metodă de antrenament pentru învățăceii săi, dacă putem spune așa, ingerarea periodică și controlată a unor cantități de peyotă, un soi de cactus care crește mai ales prin Peru și care conține un alcaloid psyhedelic cunoscut pentru efectele sale halucinogene, numit mescalină. Se spune că efectele mescalinei sunt comparabile cu cele ale LSD -uli.
 21. NicolaeT

  Ce ne invata psihedelicele despre realitate ?

  Poti sa detaliezi ? Nu il stiu pe Castaneda si nu stiu ce a experimentat.
 22. Gaslight

  Evolutia Omului - sa ne cunoastem stramosii

  Probabil disparitia lor are mai multe cauze, iar atat consangvinizarea cat si competitia cu homo sapiens sunt perfect plauzibile si nu se exclud reciproc. De asemenea, exista si posiblitatea ca prin incrucisari repetate sa se "pierdut" in marea masa de homo sapiens, lasand in urma doar o mica amprenta genetica.
 1. Load more activity
×