Jump to content
Forum Roportal

Cum întreții un aer condiționat în timpul iernii?

Sign in to follow this  
enrique00a

185 views

Aparatul dumneavoastră de aer condiționat a muncit din greu toată vara, iar acum se poate relaxa. Cum ai grijă de aparatul de aer condiționat pe timp de iarnă? Când se schimbă anotimpurile, există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă întreține aerul condiționat, fie el un aer condiționat Gree, Samsung sau Beko.

De ce este important să vă pregătiți aparatul de aer condiționat pentru iarnă?

În timpul lunilor calde și umede, sistemul de aer condiționat vă menține casa răcoroasă. Când zilele de vară lasă loc unor temperaturi mai scăzute, este timpul să vă pregătiți sistemul de aer condiționat pentru iarnă, pentru a-l proteja. În timpul iernii, apa, zăpada și resturile se pot acumula în jurul unității dvs. de aer condiționat, înfundând, ruginind și deteriorând piesele mecanice din interior. În plus, insectele își pot construi un cuib în interiorul acestuia.

Sfaturi pentru a vă pregăti aparatul de aer condiționat pentru iarnă

Curățați aparatul de aer condiționat

Probabil că unitatea dvs. a acumulat mult praf și murdărie de-a lungul anului. Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să curățați toată murdăria acumulată cu o cârpă umedă. Trebuie să vă asigurați că aparatul de aer condiționat Gree este complet uscat înainte de a continua procesul de iernare, așa că, dacă este posibil, faceți acest lucru într-o zi caldă.

Îndepărtați orice resturi pe care le găsiți în jurul unității după ce o ștergeți. Bețele sau frunzele găsite la bază trebuie îndepărtate, deoarece acestea încurajează animalele mici să se ascundă în unități în timpul iernii. În afara sezonului, ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca animalele să vă ciugulească cablurile. De asemenea, puteți contacta o companie care vă poate curăța eficient unitatea de aer condiționat Gree.

Opriți aparatul de aer condiționat

Asigurați-vă că aparatul de aer condiționat este oprit înainte de a face orice. Mergând până la sistemul exterior și găsind întrerupătorul, puteți opri curentul. Întrerupătorul este de obicei ascuns sub un capac de metal sau de plastic. Scoateți comutatorul din poziția pornit și opriți-l. 

Acoperiți sistemul de aer condiționat

Asigurați-vă că aparatul de aer condiționat Gree luat de pe EMAG este complet uscat înainte de a-l împacheta pentru iarnă. Apoi îl puteți acoperi cu o prelată sau cu o husă de plastic sau de vinil special concepută pentru a proteja aparatele de aer condiționat de exterior. Dacă folosiți o prelată, asigurați-vă că aceasta este suficient de mare pentru a acoperi întreaga unitate. Pentru a vă asigura că copertina poate rezista la vânturi puternice, asigurați-vă că este bine fixată. Se recomandă să folosiți corzi elastice sau frânghii de vinil pentru a fixa copertina, dar puteți folosi și o bucată de placaj și un bloc, dacă doriți.

Izolația țevilor de aer condiționat

Este esențial să vă protejați țevile și unitatea. Când vremea se răcește, țevile dvs. pot îngheța și pot exploda dacă nu ați luat măsurile necesare. Așadar, asigurați-vă că nu neglijați acest pas. Pentru a vă proteja țevile se pot folosi capace de țevi din spumă. Începeți prin a instala cotiere din spumă pe colțurile țevilor. Deoarece acestea sunt adezive, este suficient să îndepărtați banda de suport și să apăsați capacul pe țeavă.

După ce colțurile sunt acoperite, măsurați țeava expusă și tăiați spuma la lungime. Spuma trebuie să înfășoare bine în jurul țevii. Dacă spuma se desprinde, acoperiți-o cu bandă adezivă pentru a o menține în poziție. Este sigur să păstrați capacele de spumă pe țevi pe tot parcursul anului. Nu va trebui să repetați acest proces dacă țevile dvs. sunt întotdeauna protejate în mod adecvat.

Sign in to follow this  

×