Cauze si remedii pentru constipatie oferite de expertii bio-kult.ro

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriconstipatie, probiotice
Ultima actualizareLuni 10 aprilie 2017
Vizualizari1170

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fiecare persoana are un tranzit intestinal diferit. Astfel, acesta poate sa fie unul intens, de doua ori zilnic, sau mai putin intens, o data la doua sau trei zile. Ce implica constipatia? Acest proces consta in reducerea numarului de scaune obisnuit. Persoanele care se confrunta cu aceasta problema sunt mereu balonate si foarte incordate.

Acest simptom il experimenteaza fiecare macar o data in viata, insa nu este nimic placut in asta. De aceea, fiecare trebui sa inteleaga cum apare constipatia si care este modalitatea prin care aceasta poate fi evitata. In acest sens, specialistii Bio Kult ofera cateva detalii prompte si la obiect, precum si remedii pentru constipatie, astfel incat aceste momente incomode sa fie depasite.

Cand apare constipatia si ce favorizeaza aparitia acesteia?

In general, aceste simptome apar atunci cand cea mai mare parte a cantitatii de apa din organism este absorbita de acesta. Asadar, in cazul in care colonul a absorbit un volum prea mare de apa, atunci scaunul va avea o trecere lenta prin acesta. Exista si persoane care sunt predispuse la constipatie din cauza faptului ca au un colon cu diametrul mai mare si este si mai lung decat normal.

Pentru a avea o idee cat mai clara asupra factorilor ce declanseaza aparitia constipatiei, cei de la Bio-Kult au realizat o lista in care sunt enumerate cauzele comune ale constipatiei. Aceasta apare atunci cand:

  • Cantitatea de fibre din alimentatie este scazuta
  • Persoanele sunt sedentare (valabil pentru cei varstnici)
  • Se urmeaza un tratament medicamentos
  • Are loc o schimbare de rutina sau apare o sarcina
  • Nu se consuma apa in cantitatile recomandate
  • Colonul si rectul sufera anumite disfunctii
  • Corpul se confrunta cu diverse afectiuni
  • Este ignorata necesitatea de a elimina scaunul
  • Persoana sufera de constipatie cronica idiopatica

Care sunt cele mai eficiente remedii pentru constipatie?


Alimentatia joaca un rol destul de important in evitarea constipatiei. Exista anumite substante si tipuri de probiotice, care ajuta organismul sa impiedice aparitia acesteia. Cu toate acestea, de multi ori in alimentatia zilnica nu sunt incluse produsele alimentare potrivite, ideale in acest scop.

Recomandarea expertilor Bio-Kult este de a consuma cantitatile necesare de produse (legume, fructe, lactate, carne etc) in paralel cu o serie de probiotice. Spre exemplu, pentru a evita constipatia, in cadrul paginii bio-kult.ro este disponibil un probiotic ce contine patru tulpini de bifidobacterii (bacterii bune pentru organism). Aceste bacterii sunt prezente in colon si sunt mereu in corpul uman, mai exact in tractul intestinal, chiar din momentul in care se naste. Acest produs include mai multe tipuri de bifidobacterii ce sunt utilizate in calitate de probiotice. Rolul lor este de a contribui la buna functionarea a tractului intestinal, insa raspunde in acelasi timp si la alte posibile afectiuni, precum cariile dentare sau intoleranta la glucoza.

Atunci cand cantitatile de probiotice din organism nu sunt suficiente, cei care intampina probleme legate de constipatie pot opta pentru produsele Bio Kult, disponibile la preturi accesibile pe pagina mentionata anterior.