Sari la conținut
Forum Roportal

Echipamentul moto pe durata zilelor friguroase

enrique00a

152 citiri

Frigul, vantul puternic, rafalele de ploaie sunt tot atatea motive ca sa ramai in casa. Insa, pentru un rider pasionat, este un bun prilej pentru a-si testa abilitatile de mare maiestru al sporturilor extreme, luand parte la curse enduro sau motocross, ori mergand pe cele mai abrupte drumuri de munte. Ce ai de facut? Sa iti iei cu tine echipamentul tau adecvat. Nu este chiar atat de greu, mai ales ca, pe timp de iarna sau in zilele in care ploaia iti da batai de cap, o jacheta moto sau un set de manusi moto iti pot face cursa mult mai confortabila. Care sunt, insa, cele mai importante utilitati ake acestor echipamente moto? Sa vedem in continuare!

 

Experienta si echipamentul moto

Experienţele unui motociclist la început de drum devin mai târziu amintiri de neuitat. Pentru că entuziasmul tău ca proaspăt motociclist este foarte mare, s-ar putea să îţi scape anumite lucruri esenţiale. Aşadar, nu uita sub nicio formă de echipament şi de importanţa acestuia! Gasiti pe siteurile dealerilor autorizati gen Unimotors echipamente moto.

În mod obligatoriu, echipamentul moto trebuie să fie compus din:
– cască;
– geacă (prevăzută cu protecţii) sau armură;
– mănuşi;
– pantaloni (prevăzuţi cu protecţii) sau genunchere;
– ghete moto sau orice alte ghete comode, care să îţi acopere gleznele.

 

Jacheta moto

Jacheta moto paote fi din materiale diferite: din textil sau piele, sau chiar armuri cu protecţii şi plasă. În ultimul timp, gecile fabricate din material textil câştigă teren, având în vedere: versatilitatea lor, nivelul ridicat de protecţie în caz de accident, greutatea mai mică şi faptul că “respiră” mai bine la temperaturi ridicate. Geaca moto este un accesoriu care foloseste, prin excelenta, la protectia impotriva intemperiilor vremii: vant puternic, averse si rafale de zapada. De asemenea, geaca moto mai are un alt rol determinant, si anume de a apara contra ranilor si a altor traumatisme osoase. O jacheta destinata riderului unei motociclete este o componenta indispensabila, indiferent ca arsita soarelui te toropeste sau vantul puternic creeaza curenti de aer care fac sa induri mai greu frigul. Gecile moto textile sunt realizate din materiale de înaltă calitate și sunt echipate cu membranele impremeabile Gore-Tex care protejează împotriva ploii și frigului și păstrează corpul uscat.

Ambele tipuri de geci moto sunt special create de a proteja împotrivă vântului, frigului, ploii și de a menține corpul motociclistului uscat și cald. Sunt fabricate cu cusături întărite și se potrivesc perfect pe corp, dar fără să împiedice mișcările motociclistului. Aproape toate modele includ o căptușeală termică care poate fi îndepărtată în lunile de vară.

Manusile moto

Un element din cadrul echipamentului moto, care de multe ori tinde să fie omis. Indiferent că sunt fabricate din material textil sau din piele, mănuşile moto oferă protecţie în cazul căzăturilor (fiind ranforsate în anumite puncte specifice), împotriva curenţilor de aer (calzi sau reci) şi oferă un ajutor suplimentar în controlul manșonului de acceleraţie sau a manetelor de frână/ambreiaj. Sunt fabricate din materiale captusite cu material impermeabil fin, cu proprietati izolante, fiind excelente pentru temperaturi scazute. Descopera manusi moto pe unimotors.ro


×