Sari la conținut
Forum Roportal

Completează-ți echipamentul moto cu o pereche de pantaloni de calitate

enrique00a

34 citiri

Dacă tocmai ți-ai luat o motocicletă și vrei să o conduci în siguranță, există o mulțime de lucruri de luat în considerare. Una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua este echipamentul moto pe care îl porți, care îți poate salva literalmente pielea. Nu te păcăli crezând că blugii obișnuiți din denim vor fi potriviți și pentru mersul pe motocicletă. În cazul nefericit al unui accident - iar statisticile spun că probabil o vei face - echipamentul pe care îl porți este singurul lucru între tine și drum.

În acest articol vei afla de ce pantalonii sunt una dintre piesele esențiale ale echipamentului moto de care vei avea nevoie înainte de a te urca pe o motocicletă. Ca începător, ți s-ar putea părea că există o cantitate copleșitoare de echipament din care să alegi, dar, există doar șase articole cheie de care ai cu adevărat nevoie:

  1. cască;
  2. pantaloni;
  3. mănuși;
  4. jachetă;
  5. ghete;
  6. apărătoare.  

Vei petrece mult timp cu echipamentul pe care îl alegi, așa că este important să găsești ceva confortabil, elegant și, cel mai important, să te țină bine protejat.

De ce ai nevoie de niște pantaloni speciali în echipamentul moto?

Știai că blugii obișnuiți vor rezista doar 0.6 secunde într-un contact direct cu asfaltul?

Unii motocicliști aleg să nu cumpere o pereche decentă de pantaloni de motocicletă, ceea ce este o mare greșeală. Blugii obișnuiți au doar 0,6 secunde de rezistență la abraziune înainte de a fi rupti în bucăți. O pereche adecvată de blugi pentru motociclete îți va proteja șoldurile, tibia și genunchii de suprafața drumului.

Pantalonii din echipamentul moto trebuie să se potrivească perfect, fără a restricționa mișcarea. Când îi încerci, intră într-o poziție de călătorie și asigură-te că ai în continuare o gamă bună de mișcare. Încearcă să optezi pentru niște pantaloni care sunt potriviți atât pentru condițiile de călătorie umede, cât și uscate. Ploaia poate provoca o schimbare a frecării, făcând unii pantaloni mai puțin eficienți împotriva pietrișului. Poți verifica întotdeauna gradul de abraziune certificat al pantalonilor atunci când iei această decizie.

Un alt lucru de reținut sunt apărătoarele. Unii pantaloni moto vor include buzunare prevăzute cu apărători pentru genunchi și șolduri, pe care vei dori să le păstrezi protejate. Leziunile la genunchi și șold pot fi deosebit de urâte și durează mult timp pentru a se vindeca.

Din fericire, blugii pentru motociclete au parcurs un drum lung. În primii ani când acest vehicul a început să fie utilizat, singurele opțiuni erau pantaloni de piele sau nailon balistic.

În zilele noastre poți cumpăra o pereche solidă de blugi care arată bine atât atunci când îi porți pe motocicletă, cât și când cobori de pe ea și faci o plimbare.. La fel ca blugii obișnuiți, vei avea câteva opțiuni. S-ar putea să preferi un albastru tradițional, sau poate ceva întunecat. Blugii negri drepți, blugii subțiri de culoarea pietrișului și blugii subțiri albiți sunt toți disponibili, astfel încât să poți face o alegere în funcție de propriul stil personal.

Cei mai buni blugi pentru rideri sunt stilați, fără a compromite siguranța mersului pe motocicleta!


×