Invitatie la film - cele mai bune filme europene

Invitatie la film - cele mai bune filme europene

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriArad, Bucuresti, Sibiu
Ultima actualizareMiercuri 19 iunie 2019
Vizualizari633

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cinematograful calator Caravana Metropolis se intoarce pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, in fata publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi. Primele orase confirmate sunt Sibiu (25 - 30 iunie, Piata Mica), Bucuresti (2 - 7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan) si Arad (9 - 14 iulie, Parcul Mihai Eminescu). In fiecare dintre aceste orase vor rula cate sase filme in sase zile, de la ora 21:30. Intrarea la toate proiectiile este libera.

Caravana Metropolis este organizata anul acesta in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019 si este cel mai mare cinematograf itinerant din Romania, membru al retelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 editii de pana acum. Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Caravana ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Evenimentul si-a propus inca de la inceput sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general. In conditiile in care cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut dupa 1989, numarul cinematografelor a scazut iar filmele europene rezista doar o perioada scurta de timp in cinematografele clasice, concurand cu marile productii de la Hollywood, Caravana Metropolis isi propune sa reobisnuiasca publicul din Romania cu cinema-ul de calitate.

Filmele franceze care pot fi urmarite in selectia oficiala sunt documentarul CHIPURI, LOCURI (R. Agnes Varda), nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, comediile EDMOND/ Cyrano mon amour (R. Alexis Michalik), IN LIBERTATE (Pierre Salvadori) si FAMILIA MEA NEBUNA/ La Ch’tite famille (R. Dany Boon). De asemenea, inaintea tuturor lungmetrajelor va rula cate un scurtmetraj francez din cele sase aflate in selectie. Acestea sunt NEGATIVE SPACE (R. Max Porter, Ru Kuwahata), nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo si la alte 11 festivaluri internationale de film, HYBRIDS (R. Florian Brauch), nominalizat la Oscar pentru Cea mai buna animatie, MAKE IT SOUL (R. Jean-Charles Mbotti Malolo), aflat in competitie la Clermont-Ferrand in 2019, HURLEVENT (R. Frederic Doazan), DEUX DOLLARS (R. Emmanuel Tenenbaum) si scurtmetrajul pentru copii KAAL (R. Charlie Aufroy).

Printre celelalte lungmetraje din selectia Caravanei, se numara RAZBOIUL RECE (R. Pawel Pawlikowski), castigator al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar si 4 premii BAFTA, TRANZIT (R. Christian Petzold), in competiție la Berlinale in 2018 si castigator a numeroase premii,TOATA LUMEA STIE (R. Asghar Farhadi), cu Javier Bardem si Penelope Cruz in rolurile principale, aflat in competitie la Cannes 2018 si CAISA (R. Alexandru Mavrodineanu), documentar premiat la Gopo si Astra.

In selectia de la Sibiu, anul acesta Regiune Gastronomica Europeana, programul include trei proiectii speciale ale unor filme mai vechi – VOLVER (R. Pedro Almodovar),SOUL KITCHEN (R. Fatih Akin) si WILLY WONKA SI FABRICA DE CIOCOLATA (R. Mel Stuart)

La Sibiu, pe langa proiectiile de filme, va mai avea loc un eveniment dedicat copiilor si parintilor, intr-un spatiu alternativ. Este vorba despre o sesiune de Cine-dance link experience, insotita de doua ateliere. In cadrul evenimentului gazduit de fondatoarele asociatiei franceze L’infraviolet, Celine Ravenel si Milena Gilabert, vor fi proiectate cateva scurtmetraje pentru familie, urmate de realizarea unor coregrafii poetice si colorate, pe tema prieteniei si apropierii umane.

Pentru programul complet al Caravanei Metropolis si informatii despre filme, puteti accesa platformele web
www.cinemainaerliber.ro si facebook.com/Cinemainaerliber/