Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    193
  • comments
    8
  • views
    11890

Alegerea pânzei potrivite pentru pictură

Sign in to follow this  
enrique00a

278 views

Alegerea pânzei potrivite pentru pictură

 

Picturile în ulei și acrilice din zilele noastre sunt cel mai adesea create pe pânză. Pânza a înlocuit panourile din lemn pentru tablouri în timpul Renașterii, deoarece întinderea pânzei peste barele de lemn permitea picturi mai mari, care erau portabile, deoarece erau mai ușoare și puteau fi rulate, precum și o suprafață mai stabilă, cu mai puțină deformare și crăpătură decât un panou de lemn.

 Primele pânze de pictură au fost realizate din pânză de cânepă venețiană de înaltă calitate, iar denumirea de tablouri canvas derivă din canabis (cânepă). Pânza realizată din in a fost introdusă la scurt timp, iar bumbacul este o alegere mai recentă.

 Indiferent dacă vă întindeți propria pânză sau cumpărați pânze întinse sau tablouri canvas gata pregătite, există multe tipuri de țesături din pânză din care să alegeți. Caracteristicile de care aveți nevoie pentru suprafața dvs. vor determina pe care o alegeți.

Greutatea țesăturii, materialul din care este confecționată și pregătirea suprafeței, în diferite combinații, vor oferi fiecare o experiență de pictură diferită și vor afecta aspectul final al picturii dvs.

 Mulți artiști încearcă să picteze pe diferite pânze, grunduri și terenuri până când găsesc suprafața care funcționează cel mai bine pentru ei.

Calitățile suprafeței pot afecta profund pictura unor artiști, cu atât mai mult pentru tehnici precum pictura în uleiuri sau acrilice.

 Iată 2 lucruri de luat în considerare atunci când alegeți pe ce pânză să pictați:

Material

Există două tipuri majore de fibre folosite la realizarea pânzei: bumbac și in. Unele fibre de specialitate, cum ar fi cânepa și iuta, sunt, de asemenea, utilizate pentru pânză.

 Bumbacul este economic, dar nu la fel de puternic ca inul și nu a fost testat în timp ca inul folosit de vechii maeștri. Bumbacul este ușor de întins și rămâne strâns pe bare. Inul este mai puternic, deoarece are fibre mai lungi, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să se rupă la linia discontinuă sau la colțul exterior ascuțit al barei.

De asemenea, înseamnă că puteți utiliza inul mai subțire pentru aceeași rezistență ca și bumbacurile mai grele.

 Rigiditatea inului înseamnă că este mai greu de tras atunci când se întinde și trebuie să aveți grijă să păstrați tensiunea uniformă pe pânză sau se poate ondula de-a lungul marginilor mai târziu.

Ţesătură

Pe lângă alegerea tipului de fibre, trebuie să luați în considerare și greutatea și textura țesăturii. Similar cu hârtia, pânza este măsurată în grame pe metru pătrat (gsm).

Dacă inul are o greutate mare, atunci una sau ambele dintre următoarele sunt adevărate: este un fir gros, dur și / sau este bine țesut. Inul ușor are o țesătură deschisă și, în general, un fir fin, este mai ușor de întins și este mai receptiv la strângeri.

Sign in to follow this  

×