Sari la conținut
Forum Roportal

Importanța schimbării anvelopelor vara

enrique00a

259 citiri

 

Anvelopele auto adaptate mediului în care circuli cu mașina înseamnă liniște sufletească, bunăstare și performanțe bune în călătorie. Din acest motiv există diferite modele de anvelope. Trebuie să reții că există o diferență între anvelopele de vară și anvelopele de iarnă.

Este important să reții că siguranța ta și cea a pasagerilor înseamnă viață. Tehnicienii specializați în acest domeniu recomandă schimbarea anvelopelor și utilizarea celor concepute pentru diferitele anotimpuri ale anului, în acest caz anvelope vară, deoarece temperatura este un factor important în fiecare anotimp.

Linia care împarte unele anvelope de altele este temperatura, în jur de șapte grade Celsius. De la șapte grade în sus, sunt recomandate anvelope vară și de la șapte grade în jos sunt recomandate anvelopele de iarnă.

Știi diferențele dintre anvelope vară și anvelope de iarnă?

Cele mai mari diferențe care există între anvelope vară și cele de iarnă sunt, în principal componentele pe care fiecare le are, de duritate, modele și, evident, factorii climatici.

Unde gasiti anvelope de vara emag.ro este printre marile magazine cu o oferta generoasa la anvelope!

Anvelopele de iarnă sunt orientate spre nevoi mult mai specifice, deoarece în cele mai reci luni ale anului se produc mai multe precipitații și anvelopele vor fi umede de cele mai multe ori.

Când vine vorba de anvelope vară, acestea sunt făcute pentru a oferi o aderență mai mare atunci când plouă, dar aceste anvelope au o elasticitate mai mică, deoarece sunt făcute să ruleze la temperaturi mai ridicate și, prin urmare, uzura acestora este redusă considerabil.

Tehnicienii specializați recomandă verificarea frecventă a presiunii și a stării anvelopelor. Păstrarea anvelopelor în siguranță are o mare importanță, deoarece acestea reprezintă conexiunea fizică dintre mașina ta și sol. Trebuie remarcat faptul că starea bună a anvelopelor este vitală pentru stabilitate, performanță și fiabilitate pe drum în timpul călătoriei.

În același mod, specialiștii recomandă ca anvelopele să fie înlocuite după cinci ani de utilizare sau pur și simplu atunci când anvelopele prezintă uzură pe mantaua rulantă sau apariția unor denivelări și deformări.

Se recomandă verificarea frecventă a uzurii anvelopelor. Anvelopele au indicatorii lor de deteriorare a rulmentului sau a benzii de rulare din cauciuc. Dacă ai ajuns la limită, trebuie să schimbi anvelopele pentru a evita amenzile și pentru siguranța pasagerilor.

Deși anvelopele nu au o dată de îmbătrânire exactă, există mulți factori care afectează durata de viață a anvelopei, cum ar fi temperatura, întreținerea, sarcina, viteza, presiunea și modul în care conduci.

Trebuie să ai grijă, deoarece anvelopele pot obține daune grave dacă lovesc un obiect solid pe drum: margini, gropi, sticlă, fier sau un obiect ascuțit.

Dacă ai anvelopele vehiculului în stare bună, vei garanta o bună parte a siguranței tale pe șosea, vei câștiga și durabilitate și vei reduce consumul de combustibil al mașinii.

Pe piață poți găsi numeroase modele de anvelope. Atunci când alegi anvelopele perfecte pentru mașina ta, este recomandat să fiți foarte atent la caracteristicile fiecărei anvelope și diferențele dintre una și alta.

Poți găsi anvelope de iarnă, anvelope vară, anvelope pentru toate anotimpurile, anvelope auto 4 × 4, anvelope cu profil redus, profil înalt, profil larg, anvelope radiale și diagonale, printre altele.


×