Care sunt avantajele unei case tip studio?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguridesign de interior
Ultima actualizareLuni 20 decembrie 2021
Vizualizari354

Voteaza & Distribuie

Descriere

Casele tip studio sunt asemănătoare apartamentelor de acest fel în ceea ce privește poziționarea camerelor în interior. Există multe avantaje atunci când alegem o casă tip studio, iar în acest articol îți vom spune care sunt cele mai importante lucruri de care să ții cont.

Ce este o casă tip studio?

Dacă un apartament de tip studio se definește printr-o încăpere de mici dimensiuni în care zonele nu sunt despărțite prin spații izolate, o casă tip studio se referă atât la amplasarea camerelor, cât și la aspectul exterior al locuinței. Proiectul CASA STUDIO 1408 este un bun exemplu vizual pentru a observa planul de etaj pentru a înțelege mai bine detaliile din punct de vedere tehnic.

Care sunt avantajele unei case tip studio?

  • Flexibilitatea în mișcare

O casă tip studio permite o flexibilitate foarte mare în timpul deplasării prin faptul că zonele nu sunt delimitate într-un mod clasic. Acest lucru permite și o mai bună iluminare naturală în interiorul locuinței, creând un spațiu luminos și astfel o atmosferă mult mai plăcută în casă. În același timp, o astfel de delimitare poate ajuta chiar și în ceea ce privește amenajarea interioară de tip minimalist.

  • Amenajarea minimalistă

Stilul minimalist permite organizarea mobilierului și a anumitor obiecte casnice într-un fel mai restrâns, astfel încât să rămână suficient spațiu liber, iar încăperile să nu fie aglomerate. Dacă este vorba despre o casă tip studio cu etaj, scara elicoidală este o soluție modernă care aduce beneficii atât din punct de vedere estetic, cât și practic.

  • Vizibilitate asupra spațiului

Prin faptul că nu există atât de multe delimitări prin pereți, locuința se va simți ca un spațiu mult mai familiar și confortabil. Bucătăria și sufrageria open-space oferă o fluiditate care poate crea un sentiment mult mai clar de apartenență și siguranță la un loc ce poate fi numit cu adevărat acasă. De altfel, faptul că ai o vizibilitate mult mai mare asupra spațiului în care trăiești este liniștitor și poate aduce o stare de relaxare.

  • Spațiu încăpător

Un alt mare avantaj al caselor de tip studio este faptul că sunt potrivite atât pentru a locui singur, cât și împreună cu familia. Din exterior, casa ar putea părea neîncăpătoare, însă prin lipsa delimitărilor se creează de fapt mult spațiu util oricărei activități casnice. Acest lucru înseamnă că suprafața construită poate avea o dimensiune redusă fără ca acest lucru să impacteze în mod negativ spațiul de care dispui de fapt.

  • Aspect modern

Prin faptul că o casă tip studio are un aspect minimalist din exterior, această imagine este totodată și una modernă în comparație cu locuințele în stil clasic. Impresia curată pe care o creează aduce și un strop de eleganță, care o va evidenția în orice zonă rezidențială și te va face să te simți ca într-un loc din filmele americane.

Casele în stil vechi au dezavantajul unui design sobru, pe când locuințele de tip studio aduc o imagine mai veselă și luminată. Acest lucru are un impact inclusiv asupra stării noastre psihice. Casele tip studio aduc multe avantaje atunci când vrei să faci o schimbare în viața ta. Este important să îți iei timp să cercetezi toate detaliile tehnice și de plan înainte de a porni în acest demers.


Sursa foto: pexels.com/photo/beige-sofa-chair-near-a-table-6707628/