Sari la conținut
Forum Roportal

Sfaturi utile dacă ești în căutare de televizoare LED

enrique00a

374 citiri

  Sfaturi utile dacă ești în căutare de televizoare LED

 

Alegerea unui model de televizor LED, care să ne confere o experiență de vizionare uimitoare, așa cum ne-o imaginăm, de obicei stând alături de familie sau prieteni, nu este o alegere chiar atât de ușoară. Bineînțeles, putem înțelege de ce: cu atât de multe modele pe piață, este greu să fim 100% siguri ce model este cel mai potrivit pentru noi.

 

Știm deja că televizoarele LED sunt, de fapt, panouri LCD iluminate (în locul neoanelor) cu LED-uri. De ce este atât de apreciat un televizor LED și probabil vrei să ai și tu unul acasă? Pentru că are o grosime foarte mică, ceea ce îi conferă un design elegant, un consum mic de curent și pentru că redă culori vii, strălucitoare. Bineînțeles, lista nu se termină aici, însă majoritatea persoanelor se declară fermecate de aceste caracteristici ale unui televizor LED.

 

Dacă vrei însă să cauți un model de televizor LED care să fie și accesibil din punct de vedere calitate- preț, lucrurile cu siguranță se complică puțin.  Din fericire, există mai jos ai o serie de factori pe care merită să îi iei în calcul dacă și tu te regăsești în această situație.

 

1.     Verifică interconectările pe care le poți face cu dispozitivele pe care deja le ai acasă, fie că sunt dispozitive de intrare, fie că sunt dispozitive de iesire.

 

2.      Atunci când citești specificațiile tehnice al unui model de televizor LED, fii sigur că înțelegi informațiile afișate. De multe ori ajungem să ne confruntăm cu o serie de termeni tehnici pe care nu îi cunoaștem și devenim tot mai confuzi. Este important să reții că nu trebuie să alegi un model din cele mai scumpe televizoare LED ca să fii sigur că doar acel model va fi foarte bun: ai șanse mari să găsești un model bun, chiar și cu un buget restrâns.

 

3.     Nu uita să ţii cont de dimensiunile camerei în care urmează să amplasezi televizorul, precum și de distanța recomandată de a amplasa un televizor față de locul în care tu de obicei stai să urmărești. Câteva reguli generale:

·       Televizor LED cu diagonală de 76 – 101 cm -> distanța optimă dintre ochi și televizor: 3,5 – 4,5 m 

·       Televizor LED cu diagonală de 101 – 127 cm -> distanța optimă dintre ochi și televizor: 4,5 – 5,5 m 

·       Televizor LED cu diagonală de 127 – 152 cm -> distanța optimă dintre ochi și televizor: 5,5 – 7 m

 

4.     Nu uita să verifici de ce funcționalități dispun televizoarele de care ești interesat: având în vedere că un televizor LED este cel mai probabil o investiție de lungă durată, este important să te asiguri că te vei bucura și tu de funcționalități moderne, care îți vor îmbunătăți experiența de vizionare televizată conform așteptărilor tale.


×