Alegerea celui mai bun tractor agricol pentru nevoile tale

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriutilaje agricole
Ultima actualizareMarti 12 iunie 2018
Vizualizari1453

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tractoarele agricole sunt indispensabile atunci când vine vorba de manipularea diferitelor tipuri de sarcini. În ceea ce privește varietatea și volumul acestor sarcini, acestea variază de la o gospodărie la alta sau de la o afacere la alta și este esențial să cunoști diferența dintre tipurile majore ale acestor vehicule și alte aspecte care ar putea afecta alegerea ta.

Tipuri populare de tractoare agricole și funcțiile lor majore

Tractoarele agricole sunt vehicule grele, care servesc unor scopuri diferite. Acestea sunt extrem de eficiente atunci când vine vorba de îndeplinirea unor sarcini agricole diferite, cum ar fi, săpare, arat, plantare, ridicare și transport de bunuri și materiale etc. În timp ce tractoarele vechi aveau în principal trei sau patru roți de acționare și direcție, cele moderne au în general opt roți, piese articulate, funcții automate de control, navigatoare GPS și alte opțiuni, care facilitează realizarea tuturor tipurilor de sarcini agricole, indiferent de complexitatea lor. Alegerea tractorului care va funcționa cel mai bine pentru nevoile tale agricole depinde în principal de sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești în mod regulat. Astfel, poți selecta dintre următoarele vehicule:

Tractoare de recoltat

Aceste tractoare sunt echipate cu batoane automate și benzi adaptabile, ceea ce face posibil ca vehiculul să navigheze prin rândurile de culturi, fără probleme grave sau pagube produse. Acestea sunt utilizate pe scară largă atunci când există necesitatea de a efectua lucrări agricole cu culturi înalte și legume în creștere.

Utilaje agricole

Judecând după nume, aceste tractoare sunt indispensabile, atunci când îndeplinesc sarcini grele pe suprafețele întinse. Acestea sunt fabricate pentru funcționalitate și confort și se bucură de popularitatea fermierilor de pe tot globul.

Tractoare de utilitate

Tractoarele de tracțiune diferă de celelalte tractoare agricole, în principal datorită dimensiunilor lor reduse. Acestea sunt, de asemenea, utilizate pe suprafețe de teren mai mici și vin cu anvelope de gazon, care sunt mult mai moi în comparație cu anvelopele standard cu care este echipat echipamentul agricol. În majoritatea cazurilor, aceste tractoare sunt folosite pentru a face față sarcinilor care nu sunt asociate cu agricultura. Acestea implică grădinăritul, excavarea, plantarea, managementul peisajelor etc.

Cum alegi un tractor agricol pentru nevoile tale

Alegerea tractorului ar trebui să depindă de cantitatea și complexitatea sarcinilor pe care trebuie să le îndeplinești în mod regulat. Astfel, dacă nu deții o mare afacere agricolă și ai nevoie de un tractor care să te ajute să te ocupi de nevoile tale zilnice, este logic să căuți un vehicul mic, care să conțină o serie de funcții utile. Tractoarele cu tracțiune integrală, la rândul lor, pot fi utilizate pe terenuri uriașe și în condiții meteorologice diferite, chiar dacă solul este alunecos, de exemplu. Ele sunt, de asemenea, o alegere perfectă pentru zonele cu o mulțime de dealuri și alte obstacole.

În cele din urmă, este important să iei în considerare tipul de transmisie al tractorului pe care îl vei cumpăra. În prezent, poți găsi vehicule cu transmisie manuală și automată (sau semi-automată). Tractoarele din urmă sunt o alegere mai bună pentru fermierii care activează frecvent funcțiile retur și înainte, atunci când folosesc tractorul. În același timp, trebuie să înțelegi că vehiculele cu transmisie automată sunt mai scumpe, deci trebuie să decizi în avans dacă ai într-adevăr nevoie de un astfel de tractor sau nu.

Dacă ai nevoie de piese agricole, piese de schimb pentru tractorul tău, cei de la AYF Piese Agricole, îți stau la dispoziție cu piese de schimb de înaltă calitate, pentru tractoare cu următoarele mărci: Case, David Brown, Deutz-Fahr, Fendt, Fiat, Ford, John Deere, Landini, Massey Ferguson, New Holland, Renault, Same, Steyr.

ayfpieseagricole.ro