Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12013

Cum se folosesc corect picaturile pentru ochi

enrique00a

453 citiri

blog-0098573001485790008.jpg

Picaturile pentru ochi pot fi recomandate de catre medicul oftalmolog pentru rezolvarea mai multor tipur de probleme oftalmologice. Astfel, ele pot fi utile in cazul unor boli cronice de ochi, insa le poti folosi si pentru probleme care se rezolva dupa cateva administrari, gen purtatorii de lentile de contact.

 

O boala cronica in care pot fi utilizate cu succes picaturile pentru ochi este blefarita. Este o afectiune care se manifesta prin inflamarea pleoapelor si care poate sa cauzeze iritatii oculare cronice. Cu ajutorul picaturilor, inflamatia poate sa fie tinuta sub control. Alte afectiuni, cum sunt glaucomul sau cataracta, pot solicita utilizarea zilnica de picaturi speciale. Astfel, simptomele bolii sunt mai bine tinute sub control, iar pacientul nu va mai resimti manifestarile bolii atat de tare. Pot fi utile si inainte de o interventie chirurgicala la nivelul globului ocular. Chiar si unele modele de lentile de contact necesita picaturi pentru ochi zilnice, Optilen Romania fiind unul dintre marile centre virtuale de unde le poti achizitiona ieftin!

Picaturile pentru ochi sunt utile in sindromul ochiului uscat

 

Acestea sunt ideal de administrat in sindromul ochiului uscat, care se manifesta prin senzatie de usturime si uscaciune a ochiului. Cel in cauza are impresia ca are ceva in ochi, ca si cum multe particule fine de praf au intrat sub pleoape. Pentru calmarea manifestarilor neplacute ale bolii sunt ideale picaturile. Insa acestea nu trebuie sa fie administrate fara recomandarea unui medic oftalmolog sau a unui farmacist.

 

Picaturile sunt de mare ajutor si daca apar dureri la nivelul globului ocular. De asemenea, pot fi recomadate persoanelor care isi petrec mult timp in fata calculatorului,este foarte importanta administrarea acestora.

 

Picaturile se administreaza cu ajutorul unei pipete. Este importanat flosirea regulilor de igiena, pentru ca astfel risti sa apara infectii. Nu trebuie decat sa te speli foarte bine pe maini inainte sa folosesti picaturile, cu apa si cu sapun. Abia dupa ce ti-ai spalat bine mainile, poti sa utilizezi flaconul, mai ales daca esti purtator de lentile de contact. Este foarte important, de asemenea, sa respecti regulile inscriptionate pe ambalaj. ATENTIE - nu folosi niciodata picaturile daca au expirat sau daca flaconul nu a fost depozitat cum trebuie!


×