Simboluri religioase si semnificatiile acestora

Detalii

CategoriiReligie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari40712

Voteaza & Distribuie

Descriere

Toate religiile au propriile simboluri religioase si semnificatii. Toate religiile sunt profund inradacinate in traditie si ritualuri. Pentru a exprima anumite credinte si sisteme intr-o anumita religie, au fost utilizate diferite simboluri. Unele dintre aceste simboluri religioase si-au pierdut semnificatia cu trecerea timpului, dar unele dintre ele continua sa intareasca convingerile destinate.

Simbolurile religioase si semnificatiile acestora sunt adesea confundate cu simbolurile oculte. Cu toate acestea, religii cum ar fi crestinismul, budismul, hinduismul, iudaismul si multe altele se bazeaza pe astfel de simboluri pentru a predica oamenilor despre religie si a insufla anumite valori.

Simbolurile religioase crestine si semnificatiile lor

Crestinismul este una din cele mai vechi religii din lume. Iata o colectie de simboluri religioase crestine si semnificatiile acestora:

Crucea crestina: Crucea crestina este simbolul Invierii lui Hristos. Crucifixul, cu trupul lui Iisus pe el, care este privilegiat de Biserica Catolica si cea Ortodoxa, simbolizeaza sacrificiul lui Isus Hristos.

Ichthys (Pestele): Acesta este unul din simbolurile religioase cele mai comune in crestinism. Cuvantul "Ichthys" este derivat din primele litere ale propozitiei "Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, salvatorul" in Grecia antica. In epoca romana simbolul de peste a fost folosit ca un semn pentru locuri de intalnire si morminte.

Steaua cu sase colturi: Cale sase colturi corespund celor sase zile ale creatiei. Acestea reprezinta, de asemenea, cele sase atribute ale lui Dumnezeu: dragoste, putere, intelepciune, mila, maiestate si justitie. Este cunoscuta si ca Steaua lui David in iudaism.

Alfa si Omega: Literele grecesti alfa si omega, care sunt prima si ultima litera a alfabetului grecesc, simbolizeaza faptul ca Dumnezeu este "inceputul si sfarsitul" sau eternitatea. Simbolurile au fost utilizate pe scara larga la inceputul crestinismului si, de asemenea, apar in catacombele romane.

Agnus Dei (Mielul lui Dumnezeu): „Agnis dei" in latina inseamna „Mielul lui Dumnezeu". Un Agnus Dei este o reprezentare vizuala a lui Isus ca un miel care face sacrificiul suprem de ispasire pentru pacatele omenirii.