Reincarnarea si crestinismul

Reincarnarea si crestinismul

Detalii

CategoriiReligie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6973

Voteaza & Distribuie

DescriereInvierea lui Isus


Invierea lui IsusDaca luati in considerare povestea centrala a invierii lui Hristos, care sta la insasi baza crestinismului, reincarnarea si crestinismul au mai multe in comun decat s-ar putea crede. Cand convingerile care implica reincarnarea si cele crestine sunt puse fata in fata, cu siguranta exista unele asemanari, dar in mod cert si unele diferente semnificative si importante.


Asemanarile dintre reincarnare si crestinism

Biblia crestina spune ca, dupa ce a fost rastignit, Isus a fost inmormantat si in a treia zi, ucenicii lui i-au gasit mormantul gol. Potrivit unui barbat imbracat in alb, care se afla in aproapierea mormantului, Isus a inviat din morti si traia. In aceasta a doua viata a lui, Hristos li s-a aratat apostolilot, asa cum scrie in Faptele Apostolilor si Noul Testament.Potrivit convingerilor crestine, Isus a murit de moarte naturala si a fost mort timp de trei zile inainte de a reinvia.


Nasterea pentru o viata noua

In multe privinte, aceasta este foarte asemanatoare cu reincarnarea, caz in care cineva moare, dupa care se intrupeaza intr-un alt corp si are o viata noua. Acest concept nu este deosebit de invierea lui Hristos in urmatoarele moduri.* Sufletul a trecut din lumea celor vii in viata de apoi pentru o perioada scurta de timp.

* Sufletul a ramas in lumea spiritelor pentru ceva timp, fie comunicand cu celelalte spirite, fie indeplinind alte activitati.

* La momentul potrivit, sufletul s-a intors inapoi in planul pamantesc de existenta.Chiar daca exista cateva asemanari intre inviere si reincarnare, in cea mai mare parte, acestea sunt concepte foarte diferite din cateva motive insemnate.


Diferente intre reincarnare si crestinism

Per total exista multe diferente intre ideea de reincarnare si conceptul central al invierii in convingerile crestine. Unele dintre diferentele de baza intre cele doua sunt urmatoarele:* Sufletul lui Hristos a revenit la acelasi trup, nu a trecut in cel al unui nou-nascut uman.

* Trupul lui Hristos a fost de fapt mort pentru trei zile, iar renasterea acelui corp fizic este baza ideii de inviere.

* Intoarcerea sufletului in acest scenariu de inviere implica amintirea deplina a vietii din trecut, iar reincarnarea implica numai amintiri vagi, partiale sau inexistente.

* Invierea crestina este un eveniment singular, care are loc doar o singura data pentru toate sufletele, dupa o perioada de asteptare in viata de apoi.In multe feluri, ideea de inviere este mai mult o experienta apropiata mortii decat o reincarnare. De fapt, multi oameni care au experienta moartea clinica spunca au avut posibilitatea de a alege intre a merge spre lumina sau a se intoarce inapoi la vechea lor viata. In aceasta perioada de timp (uneori doar o chestiune de minute), corpul persoanei este oficial mort. Cu toate acestea, odata ce persoana care face alegerea sa se intoarca si sufletul intra din nou in corp, corpul fizic se intoarce la viata. Majoritatea oamenilor care trec prin aceasta experienta o descriu ca pe un eveniment care le-a schimbat viata.

Credinta crestina in reincarnareIn cele din urma, nu exista nici o intersectare intre reincarnare si convingerile crestine. Deoarece crestinii cred ca fiecare suflet uman are o singura sansa sa-si traiasca aceasta viata din prima inainte de a trece in viata de apoi si de a astepta ziua judecatii de apoi. Nu exista loc pentru reincarnare in doctrina crestina. Aceasta este, de asemenea, baza a ceea ce diferentiaza crestinismul de cele mai multe dintre religiile orientale.