Reguli de compoziţie pentru fotografii reuşite

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFotograf, fotograf nunta, fotografie, nunta
Ultima actualizareVineri 6 octombrie 2017
Vizualizari1447

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fotografia este o formă de artă frumoasă, creativă şi expresivă, încât este un moment plin de creaţie şi de măiestrie atunci când se apelează la fotografi de nuntă.

Există câteva reguli de bază denumite şi orientate în fotografie, care diferenţiază o fotografie creativă de una aleatoare. Un factor major în fotografii îl constituie compoziţia, fiind şi modul prin care fiecare element este diferenţiat şi încadrat perfect în imagine. Pe scurt, compoziţia defineşte valoarea totală a imaginii, ce poate fi caracterizată de modul în care fiecare element este asamblat în fotografie. Fără o compoziţie adecvată, niciun element, nicio culoare sau nicio lumina nu va scoate excelenţa cadrului.

Reguli de compoziţie a fotografiilor

Înainte de a vorbi despre regulile de compoziţie a fotografiilor, este ideal să înţelegem că nu este obligatoriu că acestea să se aplice fiecărui eveniment, încât atunci când suntem în procesul de fotografiere, avem de a face cu mai mulţi subiecţi şi cu medii diverse. Este indicat să optăm pentru o abordare deschisă şi creativă în funcţie de fiecare subiect. O bună compoziţie este alimentată de un sentiment firesc de priectie, încât cel care va fotografia va şti exact ce să facă pentru a obţine cea mai bună compoziţie fotogenică în cel mai bun cadru.

Atunci când se apelează la cel mai bun fotograf din Cluj este indicat că acesta să ia în calcul unele reguli de compoziţie, pe care să le ştie, precum: spaţiul, linia orizontului, balanţă vizuală, liniile diagonale ale mediului, culorile, simplicitatea, încadrarea corectă, simetria şi spaţiul, unghiul de fotografiere, alinierea în spaţiu, textura, precum şi fixarea pe elementele care trebuie să fie puse în valoare.

Regula treimilor in fotografii

Regula treimilor este o altă strategie care trebuie să fie adoptată de un fotograf pentru că este o parte integrantă a oricărui desen de artă sau de fotografie. Există anumite segmente pe care ochiul uman le percepe cu mai mare interes, decât altele. Pentru a realiza acest lucru, un fotograf trebuie să înţeleagă subiectul imaginii şi a cadrului, încât să găsească cea mai bună modalitate de a-l evidenţia.

Regula treimilor este doar un mod simplu de a împărţi scenă de fotografiat în două linii orizontale şi două verticale. În acest fel, imaginea va fi împărţită în 9 părţi egale, iar punctele în care aceste linii se intersectează sunt cele mai bune locuri pentru a plasa subiectul. Cel mai mare avantaj al acestei reguli este că se creează un mare echilibru în compoziţie, încât nu este nevoie să se poziţioneze subiectul prin mişcare, ci prin apropiera acestor linii mintale.

Alturi de regula treimilor, trebuie să se ia in calcul şi linia orizontului, care oferă un peisaj unicat, alegând cele mai bune compoziţii naturale. Pentru a adauga o margine de creaţie peisajului, este bine să se folosească linia orizontului sub sau peste centrul cadrului, încât să se compună un tablou cu reflexii ale subiectului. Cele mai reuşite fotografii este indicat să se urmăreasca cel putin ultimele două reguli de fotografiere.