Realmedia Network lanseaza noul www.imobiliare.ro dupa o investitie de 160.000 euro

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3337

Voteaza & Distribuie

Descriere

Realmedia Network a lansat pe data de 28 iulie 2009, versiunea beta a noului portal imobiliar, accesibila la beta.imobiliare.ro. Pornind de la cateva elemente esentiale care definesc un portal imobiliar: cautarea si informatiile oferite, beta.imobiliare.ro pune accent pe interactivitate si calitatea anuturilor. Portalul este intuitiv si contine o grafica simpla, obiectivul fiind acela ca vizitatorul sa ajunga in cat mai putini pasi la ceea ce cauta.

Anunturile imobiliare sunt afisate implicit dupa relevanta lor, este vorba despre un criteriu care ia in calcul un algoritm special gandit pentru a scoate in fata anunturile cu date complete, imagini, planuri, pret actualizat. Ofertele sunt garantate de profesionistii din piata, dar pot fi adaugate si direct de proprietari. Localizarea pe harta, prezentarile video sau in format pdf, posibilitatea de a avea titluri personalizate si o descriere specifica sunt elementele de noutate care redefinesc conceptele de calitate a anunturilor si cautare pe un portal imobiliar. Alaturi de harta, blogul portalului, blog.imobiliare.ro, va creste interactivitatea permitand o comunicare directa, permanenta cu vizitatorii.

"Noul portal este orientat pe cautarea intuitiva a unor informatii de calitate. Domeniul imobiliar a devenit subiect de interes si pentru persoane care nu se afla neaparat in fata unei tranzactii, dar care cauta sa se informeze. De aceea, investim in dezvoltarea principalelor elemente care caracterizeaza un portal imobiliar: cautarea, calitatea anunturilor si interactivitatea. Principala sursa de venituri o va reprezenta anunturile imobiliare platite, iar pentru acest an am bugetat venituri de 650.000 de euro. Totusi, nu ne-am propus o amortizare rapida a cheltuielilor cu noul portal, in aceasta etapa facem doar ceea ce trebuie sa faca un leader in domeniul sau: impingem limitele", declara Adrian Erimescu, directorul general

www.imobiliare.ro.

Investitia si etapele de dezvoltare

Etapa de proiectare a noului portal, la care a lucrat o echipa formata din 6 persoane, a inceput in noiembrie 2008 si a durat pana in luna aprilie a acestui an, trecandu-se apoi la faza de dezvoltare implementata de o echipa de 14 dezvoltatori. In toata aceasta perioada, investitiile s-au ridicat la 20.000 de euro lunar, atingand pana in prezent 160.000 de euro. Suma cuprinde achizitii de componente hard si licente pentru programe informatice, servicii de consultanta si cheltuieli cu salarii. Investitiile vor continua in acelasi ritm pana la sfarsitul lunii septembrie, cand va fi lansata versiunea finala a portalului.

Despre www.imobiliare.ro:

Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 13.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.