Dieta cu 10000 de pasi

Dieta cu 10000 de pasi

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3180

Voteaza & Distribuie

Descriere

pedometrulStudiile Universitatii Harvard atesta faptul ca pasind de 10000 de ori zilnic vei asigura arderea caloriilor necesare.


Gandeste-te, nu e mult pentru cate beneficii aduc! 10000 de pasi zilnic iti vor micsora surplusul de grasime, iti va imbunatati ritmul inimii, si, mai mult decat atat, va preveni riscul aparitiei bolilor de nutritie, cardiovasculare si de plamini.


Sa tinem cont si de faptul ca acesta cifra magica sta la baza succesului enorm al pedometrelor, micile aparate care, asezate in geanta, la curea sau in buzunar, masoara numarul de pasi efectuati.


Pedometrele sunt utilizate de peste 10 ani de catre japonezi. Numindu-le "menpo-kei" (traduse "aparatul celor 10 000 de pasi"), aceste aparate sunt portite catre o viata armonioasa si sanatoasa.


Nu e greu de crezut ca oamenilor le era extrem de greu sa numere de cate ori pasesc intr-o zi. In acest sens, un grup de specialisti au realizat un obiect electronic care contorizeaza miscarile si numara pasii celor care poarta pedometrul.


Prima oara aparatele erau date in folosinta doar in universitati, in scopul studiului. Mai tarziu doar au fost comercializate, astfel ca toti doritorii sa le poate achizitiona.


Asa incat in prezent pedometrul are o larga utilizare, consumatorii urmarind cifra 10 000. E cu siguranta o metoda viabila pentru un stil de viata sanatos!


In Romania pedometrele au fost puse in vanzare abia acum un an, odata cu lansarea magazinelor TCM si mai tarziu la Diverta. Daca nu ai pretentii la un pedometru cu mp3, nu te costa mai mult de 50 de Euro.