Ce mancam inainte de ora de sport?

Ce mancam inainte de ora de sport?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari655

Voteaza & Distribuie

Descriere

…in sala de sport, ora 9 am… • Nu știu ce sa mai mananc inainte de sala, orice aș alege, nu am energie și forța sa-mi desfașor "cu viața" și cu placere antrenamentul fizic. Ce ma sfatuiești?

 • Ai nevoie sa mananci inainte de sala, inainte de antrenamentul propus in jurul orei 9, dimineața?

 • Da, altfel nici nu are sens sa vin, nu pot sa fac nimic!

 • Dar ai incercat vreodata asta, sa vii fara sa mananci la sala?

 • Nu, insa așa simt…

 • Ințeleg… Și ce mananci dimineața, inainte de sala?

 • Pai, astazi am mancat spanac cu gratar și uite, sunt complet epuizata, și nici nu am inceput bine!

 • Uau, mancare gatita dimineața…mancare gatita inainte de sala…carne inainte de sala?!? 3 greșeli fundamentale!!!Niciodata nu mancam inainte de sala cu 2 ore, iar o masa ce are și carne, presupune o distanța fața de sala, de cel puțin 3 ore, chiar 4. Nu putem sa credem ca daca, carnea conține proteine, sa zicem, ea ne ajuta și in derularea unui antrenament fizic bun. Nici vorba de așa ceva! Proteinele sunt recomandate dupa sala, iar carbohidrații sunt cei ce ne dau energie spre a avea un bun antrenament, adica cei indicați a fi consumați inainte de antrenament.

 • Ok, ce inseamna asta? Ce carbohidrați sa aleg, sau mai exact despre ce vorbești..?

 • Pana sa ajungem la carohidrați, vreau sa-ți povestesc ceva despre energia din mancare și despre hrana vie…


Intotdeauna cand servim ceva de mancare, ar fi un bun exercițiu șa ințelegem: "mancarea ce o alegem, este una vie, naturala sau este una industriala, diferita de forma naturala? Adica, alegand o hrana vie, alegem și forma de energie și informație care ne da o stare de energie, ne susține cu adevarat viața!"
O hrana industriala sau preparata termic este o hrana lipsita de aceasta informație, lipsita de energia de susținere vitala! Este foarte simplu, doar sa dorim sa ințelegm asta, sa devenim puțin conștienți de aceste realitați.


Carnea este o alegere bazata, in mare parte, pe tiparele avute despre alimentație, sau pe placerea gustului, ce ne da o stare de bine. Insa, din punct de vedere nutrițional, carnea nu mai reprezinta de ceva timp o opțiune de dieta zilnica, in randul celor ce au capatat ințelegeri mai subtile sau mai "informate" despre funcționalitatea intregului nostru. • Cum sa servești carne și sa crezi ca asta iti va da energie, mai ales la sala?


Procesarea carnii in organism este greoaie, in multe ore, cu un mare consum de energie. Scurt, carnea ne ia energie, nu ne da energie! Daca nu ai știut, cel mai mare consum de energie al corpului nostru este la nivelul sistemului digestiv. Astfel, niciodata carne inainte de sport! • Ok… Este logic ce spui, ințeleg… Și atunci, ce ar fi bine sa mananc?

 • In primul rand ar fi bine sa conștientizezi ca, ce consumai inainte (mancarea procesata termic) nu te ajuta niciodata, inainte de sala sau ca și mic dejun. In prima parte de zi, inainte de efortul fizic, cautam sa consumam hrana vie, cu viața și suport al unei stari de bine. Asta inseamna ca dimineața (și mai ales inainte de sala!), este bine venit un suc verde, pregatit pe loc, sau un suc de fructe. Un pumn de nuci sau semințe (intotdeauna crude!) amestecate cu cateva prune și caise uscate, sunt un deliciu și un mare suport energetic. Iaurtul cu fulgi de ovaz și stafide, iata o alta alegere buna! Dimineața avem nevoie de energie și informație de viața, toate acestea luandu-le din hrana vie, cruda, ușor de procesat in organismal nostru.

 • Mulțumesc, am sa incerc și te voi ține la curent cu schimbarile aparute.

 • Cu drag! Sanatate și alegeri conștiente in dieta de zi cu zi!


Am scris acest articol dupa o discuție avuta chiar astazi, in sala de sport…


Dr. Lavinia Ceuța – Nutriționist

lavi.ceuta@gmail.com

0749 – 194 944

http://lavi-enrose.com