Deschiderea unei cafenele: 6 recomandări practice

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricafenea, planuri de afaceri
Ultima actualizareLuni 23 august 2021
Vizualizari1375

Voteaza & Distribuie

Descriere

O cafenea ar putea fi o afacere extrem de profitabilă, însă, pentru a te bucura de succes, trebuie să iei în calcul mai mulți factori. Valoarea investiției tale va depinde în mare parte de calitatea serviciilor oferite, de modul în care te vei promova, dar și locul în care îți vei deschide cafeneaua. Așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, pentru a știi de unde să pornești, dacă îți dorești să ai propria ta cafenea.

Alcătuiește un plan de afaceri

Poate că toată viața ai visat să ai propria ta cafenea, însă, pentru a începe o afacere, ai nevoie de un plan. Gândește-te bine ce vrei să obții, câți bani ești dispus să investești în visul tău și care sunt costurile pe care le-ar impune deschiderea cafenelei. De asemenea, va trebui să iei în calcul în cât timp va deveni afacerea ta profitabilă și care vor fi cheltuielile lunare de întreținere. De asemenea, planul tău de afacere trebuie să includă și o locație, astfel încât să ai pregătite toate datele necesare, pentru a-i convinge pe investitori că afacerea ta merită atenție.

Caută o locație pentru cafeneaua ta


Un aspect extrem de important este locul în care va fi amenajată cafeneaua ta. Chiar dacă la periferie chiriile sunt mai mici, trebuie să te gândești la faptul că oamenii nu vor să se deplaseze foarte mult pentru a-și savura cafeaua. Tocmai de aceea, trebuie să îți deschizi cafeneaua într-un loc în care oamenii circulă des, nu la marginea unei păduri. Așa că localul tău ar trebui să fie amplasat într-un mod oportun, fie lângă o clădire de birouri, fie la colțul blocului, fie într-unul din mall-urile în care oamenii își fac de regulă cumpărăturile.

În general există două tipuri de locații, cele de migrație și cele de sine stătătoare. În prima categorie se află mall-urile, magazinele, centrele, parcurile de distracție și atracțiile turistice. Acolo, volumul de oameni este unul uriaș, iar acest lucru îți poate aduce un profit generos. În schimb, locațiile de sine stătătoare sunt clădirile de birouri, spitalele, centrele medicale, băncile, campusurile universitare, bazele militare, dar și cartierele suprapopulate. Avantajul acestor locații este reprezentat de stabilitate. În cafeneaua ta vor veni mereu aceiași oameni, așa că în timp vei ajunge să îți cunoști clienții și vei avea profitul asigurat.

Optează pentru o amenajare inedită

Într-un local cel mai important element este ambianța oferită clienților. Așa că va trebui să te asiguri că modul de amenajare al cafenelei tale îi va impresiona pe cei care îți trec pragul. Chiar dacă visezi la un anumit decor, trebuie să te gândești și la funcționalitatea localului. Oamenii nu trebuie să stea înghesuiți pe scaune incomode, sau să fie deranjați de mirosuri neplăcute. De asemenea, trebuie să te asiguri că întregul spațiu este igienizat corespunzător, iar pentru asta, îți recomandăm produsele de curățenie, dar și uscătoarele de mâini profesionale de la IgienaPHS.

Imaginea pe care ți-o creezi va rămâne instant în mintea clienților, iar acest lucru poate fi decisiv pentru succesul afacerii tale. Încearcă să fii original și să optezi pentru un stil de amenajare inedit. De exemplu, poți opta pentru o cafenea decorată în stil industrial, sau pentru o cafenea colorată, amenajată în stil retro.

Angajează profesioniști

De multe ori, în localurile din România există o mare problemă în legătură cu calitatea serviciilor oferite. Personalul angajat lasă de dorit din multe puncte de vedere, cum ar fi bunele maniere, viteza de lucru, dar și ținuta. Tocmai de aceea ar trebui să alegi un personal calificat și să oferi servicii de calitate. Dacă te vei ocupa de pregătirea angajaților, vei știi că aceștia te vor putea reprezenta cu succes, loialitate și profesionalism.

Alege echipamente moderne

De multe ori tinzi să economisești și să investești în echipamente vechi, care nu mai dau același randament. Așa că dacă plănuiești să îți deschizi o cafenea, îți recomandăm să achiziționezi echipamente moderne, care să funcționeze eficient și să producă băuturi delicioase. Nu uita că meniul trebuie să fie unul cât mai complex, astfel încât să îți permiți să ții deschisă cafeneaua pe tot parcursul zilei. În primele ore ale zilei, clienții vor consuma cafea, însă pentru restul zilei poți include câteva preparate delicioase în meniu. De exemplu, poți opta pentru supe și sandwich-uri, croissante sau preparate cu cereale și fructe. Toate aceste bunătăți vor fi siguranță pe placul clienților. Iar în lunile de vară, poți adăuga în meniu și înghețată.

Nu uita să te promovezi

Dacă îți vei deschide o cafenea, nu uita că succesul afacerii tale va depinde în mare parte și de promovarea pe care o vei face. Pentru început vei avea nevoie de un nume, un logo și o identitate vizuală pentru cafeneaua ta. Ulterior, poți să îți promovezi băuturile pe rețelele de socializare, dar poți face și promoții sau reduceri pentru clienții fideli.

Așadar, acestea sunt aspectele pe care trebuie să le iei în calcul dacă îți dorești să îți deschizi o cafenea. Însă, cel mai important lucru este construirea propriei identități de brand, care te poate ajuta extrem de mult pe termen lung. Încearcă să le oferi potențialilor clienți ceva diferit, care sparge tiparele obișnuite, deoarece pe piață există o mulțime de cafenele care servesc aceleași produse.

Sursa foto: unsplash.com/photos/6VhPY27jdps