Masajul cu pietre sau “lapidare”

Masajul cu pietre sau “lapidare”?

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj
Ultima actualizareVineri 22 martie 2019
Vizualizari492

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stati linistiti nu veti fi ”linsati cu pietre” asa cum se obisnuia in timpuri antice. Fenomenul este cunoscut sub numele de “lapidare” si in trecut era o forma de tortura sau de condamnare la moarte. Aici se va vorbi despre cu totul altceva, despre masajul cu pietre incalzite. Cum masaj cu pietre va veti intreba? Da pietrele se pot folosi si in scopuri pasnice, chiar terapeutice.

Se folosesc in terapie pietre semipretioase (de genul jadului) sau nepretioase (bazalt) care au obligatoriu o suprafata neteda, slefuita sau rulata, pentru a preveni diverse traume tegumentare. Pietrele sunt bine incalzite pana la limita superioara de toleranta a caldurii. Apoi ele sunt plasate pe anumite puncte ale corpului. Caldura si greutatea localizata a pietrelor calmeaza si relaxeaza muschii. Aceste efecte terapeutice permit masoterapeutului sa aplice o presiune mai profunda asupra zonelor vizate fara a provoca disconfort.

Acest gen de masaj este diferit de alte genuri de masaj prin faptul ca se face apel la pietre in terapie. Pietrele si masajul sunt folosite in acelasi timp.Rocile cele mai utilizate sunt cele de bazalt din bazinele raurilor. De ce acest gen de piatra? Pentru ca sunt gata slefuite de natura si pastreaza bine caldura.

In vederea efectuarii masajului, terapeutul incalzeste pietrele intr-un vas special de incalzire, cu termostat. Pietrele se incalzesc intre 43-54 de grade Celsius. Se acorda mare atentie de a nu supraincalzi pietrele, pentru ca ele pot cauza arsuri.

In ceea ce priveste beneficiile acestui gen de masaj, terapeutii il recomanda in urmatoarele afectiuni: anxietate, dureri de spate, despresie si chiar in insomnii. Pacientii deseori descriu masajul cu pietre ca fiind relaxant si reconfortant. Caldura este linistitoare mai ales pentru oamenii care au tendinta de a simti factorul climatic rece.

Caldura pietrelor relaxeaza muschii, ceea ce permite maseuzei sa lucreze mai profund la nivelul muschilor. In plus terapeutii se folosesc de anatomie si de meridianele energetice pentru a plasa pietrele. Ceea ce inseamna ca acest masaj cu pietre are si un efect de echilibrare energetica a mintii si trupului in acelasi timp.