5 tips & tricks pentru amenajarea unui spațiu de relaxare la tine acasă

5 tips & tricks pentru amenajarea unui spațiu de relaxare la tine acasă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, design de interior
Ultima actualizareMarti 17 decembrie 2019
Vizualizari673

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stresul a ajuns să facă parte din rutina zilnică a foarte multor persoane. Fie că ai avut o zi plină la birou, ai participat la multe întâlniri de business prin oraș sau ai făcut față cu greu traficului aglomerat, ai nevoie de câteva clipe de relaxare profundă. Chiar dacă locuința ta este locul perfect pentru a te odihni și a-ți reîncărca bateriile, de multe ori copiii sau ceilalți membri ai familiei se află în jurul tău, făcând și mai multă gălăgie. De aceea, pentru niște momente doar pentru tine, este esențial să îți amenajezi un colțișor special.

Iată cum îți poți pregăti o zonă de relaxare chiar la tine acasă, cu efort minim!

1. Optează pentru nuanțe deschise și pastelate

După ce ți-ai ales o zonă mai puțin circulată a casei, poți începe să o amenajezi așa cum îți place. În materie de decor și mobilier, specialiștii în design interior recomandă să te axezi pe nuanțe deschise, pastelate, care să relaxeze ochii expuși la ecrane peste zi.
Tonurile de bleu deschis, galben pai, lila sau verde pal sunt perfecte pentru un colțișor relaxant, care va emana lumină, optimism și prospețime. Dacă dorești, adaugă doar un strop de culoare mai puternică și veselă, precum oranj, galben însorit sau mov lavandă.
Evită nuanțele închise și grele, precum maroul și vișiniul, nuanțele neutre și șterse, ca griul și bejul, dar și culorile prea stridente. Stai departe de fuchsia, verde neon, roșu sau albastru electric.

2. Alege un fotoliu confortabil

Când creezi o zonă de relaxare, este important să te gândești la activitățile tale preferate. Poate că adori să citești sau să urmărești seriale, caz în care un fotoliu foarte confortabil este esențial. Găsești online fotolii de la 159 de lei, dintre care poți alege unul potrivit pentru decorul tău de vis. Optează pentru un fotoliu cu spătar înalt, care să-ți susțină coloana vertebrală și, în același timp, să-ți permită să te relaxezi total.
Dacă există posibilitatea, poziționează fotoliul lângă fereastră, pentru a te putea bucura de lumina naturală și de aerul proaspăt de afară.

3. Integrează materiale plăcute și călduroase

Confortul tău depinde și de materialele pe care le ai în jur. Pentru a te simți răsfățată și relaxată complet, investește într-o păturică din pluș sau tricotaj și în una sau mai multe perne cu husă din blană ecologică sau bumbac moale.
Evită pielea naturală în colțul tău de relaxare. Chiar dacă oferă un aspect elegant, păstrează o temperatură rece sau excesiv de ridicată și nu este tocmai confortabilă.

4. Completează atmosfera cu accesoriile potrivite

Cu siguranță, ai auzit deja de „hygge”,conceptul scandinav al fericirii și al relaxării prin confort și lucruri frumoase. Dacă vrei să te simți sublim în spațiul tău de relaxare, înconjoară-te cu lumânări parfumate cu arome de sezon. Încearcă vanilia, scorțișoara, mirosul de prăjiturele proaspăt scoase din cuptor sau caramel.
În plus, alege alte câteva obiecte care te fac să te simți împăcată și fericită, precum fotografiile preferate, colaje cu pasiunile tale, decorațiuni simpatice sau suveniruri adunate din călătorii. Cana de ceai nu trebuie nici ea să lipsească!

5. Alege lumina potrivită

Spațiul tău de relaxare trebuie să fie cât mai liniștitor posibil. Integrează în decor o veioză cu lumină caldă sau o lampă mai înaltă, cu becuri cu intensitate reglabilă. Astfel, vei putea ajusta lumina în funcție de activitățile pe care vrei să le ai: citit, scris, binging cu serialul preferat sau orice altceva te relaxează!
Nu în ultimul rând, asigură-te că îți faci timp, cel puțin de două sau trei ori pe săptămână, să petreci câteva zeci de minute în oaza ta de relaxare. Deconectează-te de la orice altceva și bucură-te de timpul tău cu tine!

Sursa poza: drive.google.com/file/d/1MyKgEjRrXoejal_kR8xvDAGjuJ5r9PMy/view?usp=sharing