19 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a pleca în India

Detalii

CategoriiTurism
TaguriIndia
Ultima actualizareMarti 10 decembrie 2019
Vizualizari1221

Voteaza & Distribuie

Descriere

India este una dintre cele mai mari țări din Asia, ce fascinează prin cultură, istorie și spiritualitate. Tărâm al contrastelor, această parte a lumii se află parcă pe o altă planetă, cu legile ei și propriul său ritm. În India, timpul nu se oprește în loc, nu amintește în totalitate de trecut, dar nici nu merge mai departe, de aceea nu știi la ce să te aștepți atunci când vizitezi țara pentru prima dată.

Misterioasă, controversată, modernă și în același timp tradițională, aceasta îți oferă o experiență copleșitoare, mai ales că aici se află peste un miliard de oameni ce vorbesc în mai bine de 22 de limbi considerate oficiale. Totuși, în ciuda aparențelor, merită să străbați această lume ireală în lung și lat, pentru că nicăieri nu mai găsești o alta la fel, dar înainte asigură-te că afli cât mai multe informații despre India.

19 lucruri importante despre India

Mixul cultural inconfundabil pe care îl vei găsi în această țară extrem de haotică și deloc previzibilă te va ajuta să descoperi oameni și locuri ce reflectă bogățiile trecutului glorios, dar și diferențe uimitoare între clase sociale. La tot pasul, peisajul este format din nou și vechi, contemporan și autentic, de aceea este bine să fii cât mai pregătit atunci când vizitezi o țară de mare diversitate ca India.

1. În capitala țării - New Delhi, se regăsește întreaga esență a Indiei, elementele tradiționale îmbinându-se aici cu cele moderne pentru a obține o experiență urbană autentică. Este cunoscut ca “orașul fără reguli de circulație” din cauză că este foarte aglomerat, fapt pentru care turiștii preferă adesea să meargă pe jos.
2. Încălțămintea de bază pentru atunci când mergi în India trebuie să fie papucii. Și asta pentru că picioarele sunt considerate impure și trebuie să te descalți când intri în temple, case sau chiar anumite magazine.
3. Aici nu există galanterie masculină, așa că femeile își cară singure bagajele sau își deschid ușile, nefiind menajate în nici un fel.
4. În India nu se refuză mâncarea și băutura oferite de o gazdă pentru că este considerat un gest nepoliticos.
5. Mâna stângă nu este văzută a fi pură, așa că de fiecare dată când interacționezi cu un indian, saluți sau primești ceva, trebuie să o folosești pe cea dreaptă.
6. Vaca este considerată animal sfânt, motiv pentru care în această țară nu se mănâncă niciodată carne de vită.
7. Femeile trebuie să poarte ținute decente, fuste lungi, bluze ce nu sunt decoltate, pantaloni lungi, cămăși din bumbac și să aibă capul acoperit.
8. Persoanele în vârstă se salută doar cu apelativul “Namaste”.
9. Indiferent de serviciile prestate, India este o țară în care bacșișul este rege, de aceea trebuie să răsplătești fiecare gest.
10. Toate mâncărurile sunt picante și bine condimentate, fiind celebre preparate precum curry, masala dosa sau hyderabadi biryani.
11. Bea doar apă îmbuteliată și nu o folosi pe cea de la robinet când mergi în India pentru că nu este bună.
12. Mai mult din populația de peste 1,2 miliarde de locuitori are sub 25 de ani, în timp ce două treimi nu depășesc 35 de ani. India are o populație tânără deoarece oamenii sunt încrezători în națiunea lor și nu pleacă din țară.
13. Centrul comercial al Indiei și probabil cel mai cunoscut oraș al țării este Mumbai, cunoscut pe vremuri sub denumirea de Bombay. În această zonă, învățământul primar și gimnazial există pentru cel puțin 10 limbi diferite, iar bogații locuiesc laolaltă cu cei săraci, de unde și denumirea de “Orașul extremelor din India”.
14. Chiar dacă pare greu de crezut, India are plaje nesfârșite cu nisip alb și fin, palmieri, decoruri cu flori și palate transformate în hoteluri de lux. Plajele Goa sunt destinația perfectă pentru împătimiții de soare, bronz și atmosfera relaxantă.
15. În India, claxonul nu deranjează, ba din contră oamenii sunt încurajați să îl folosească pentru a se atenționa sau a-și face simțită prezența. De altfel, în trafic pot fi văzute o mulțime de autoturisme care au postate mesaje cu “Vă rugăm claxonați”.
16. Învață ceva despre cricket înainte de a merge în India ca să nu te faci de râs în fața localnicilor. Încearcă să memorezi numele a câțiva jucători locali, de pildă Virender Sehwag, Sachin Tendulkar sau Rahul Dravid.
17. Pregătește-te cu medicamente împotriva malariei, mai ales dacă ajungi în zone rurale sau regiuni din apropierea apelor.
18. Acordă atenție trenurilor dacă vrei să călătorești cu acest mijloc de transport. Există semne pe anumite vagoane care arată că sunt dedicate doar femeilor. De asemenea, chiar dacă două trenuri pornesc din același loc către o destinație comună, traseul lor este diferit și la fel și durata călătoriei.
19. Fumatul nu este un obicei des întâlnit în India, pentru femei fiind indicat să fumeze doar în camerele de hotel.

India este o țară deosebită prin diversitatea ei. Oamenii țin la tradiții și își respectă religia, de aceea este recomandat ca înainte de a ajunge aici să te documentezi atent cu privire la orice lucru care ar putea să te pună în situații mai puțin plăcute față de localnici.