Copiii Domnului - Mo

Detalii

CategoriiReligie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3113

Voteaza & Distribuie

Descriere

Copiii Domnului sau Mo este o societate religioasa relativ moderna, aparuta pentru prima data in Italia si reorganizata in 1968 in Statele Unite.


Intemeietorul acestei secte este Mesia si se pastreaza in umbra, fiind necunoscut de majoritatea adeptilor sai. Numele lui este David B. Berg, David Moses sau Unchiul Mo si isi asuma titulatura de profet.


Un colaborator al sau, Henaux, identificat in Franta, este ucigasul a trei fete. Dupa ce a fost prins, acesta a declarat ca a ucis pentru ordine si pentru a respecta perceptul: "Doamne, sufoca-ne cu iubirea; noi trebuie sa fim striviti pentru a renaste din tine!"
David Moses si cativa dintre


David Moses si cativa dintre "Copiii Domnului"Adeptii practica o mistica sexuala, chemandu-se frati si surori, umbla goi sau cat mai sumar imbracati, intrucat considera ca nu au de ce sa se rusineze. Acestia consuma droguri si stupefiante pentru a avea convorbiri nevinovate cu Domnul.


Ocupatia membrilor sectei Copiii Domnului este munca si cersetoria, fapt pentru care mai sunt denumiti si "Secta cersetorilor piosi", pentru ca mereu cersesc cu Biblia in mana, dupa care se retrag in colonii si depun banii in contul conducatorilor lor.


Pentru a intra in asociatie sunt obligati sa isi paraseasca familia, iar daca abandoneaza secta sunt urmariti si ucisi.


Noii membri se recruteaza in general din randul tinerilor debusolati, proveniti din familii dezbinate, toxicomani si oameni fara capatai.


Predicatorii se cheama "afierositi" si provin din randul oamenilor certati cu legea. Ei isi abordeaza prozelitii cu intrebarea: "Esti fericit?", dupa care li se ofera o experienta si o uitare, renuntarea la mediul social (familie, profesiune) si refugiu intr-o credinta oarba, devenind "copil al Domnului."


Acestia duc apoi o viata frateasca in comunitati formate din 10-20 de indivizi. Interpretarea Bibliei se face intr-o forma delirant-literala.