Ceaiul verde si beneficiile sale miraculoase

Ceaiul verde si beneficiile sale miraculoase

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3855

Voteaza & Distribuie

Descriere

ceai-verdeDespre ceaiul verde putem spune ca e bautura cu cele mai multe beneficii asupra sanatatii.


Puterile curative ale ceaiului verde au fost descoperite inca din antichitate de catre chinezi. Acesta era folosit de la tratarea unei simple dureri de cap pana la adanci depresii. Ceaiul verde dateaza in aceste locuri de cel putin 4000 de ani.


In prezent, cercetatori de pretutindeni cauta dovezi pentru intarirea proprietatilor miraculoase ale ceaiului verde.


O atentie deosebita a fost atrasa asupra faptului ca ceaiul verde previne cancerul, datorita unei substante din compozitia lui care poate opri dezvoltarea celulelor canceroase din organism.


Ceaiul verde – medicament miraculos


Dintre afectiunile pe care ceaiul verde le trateaza cu succes enumeram: cancerul, reumatismul, nivelul prea mare al colesterolului in sange, boli cardiovasculare, infectii diverse.


Datorita anti-oxidantului cu proprietati curative deosebite, ceaiul verde e folosit atat in tratamentul cancerului, dezvoltarea celulelor canceroase fiind stopata fara a afecta tesuturile sanatoase, cat si pentru scaderea nivelului colesterolului "rau" respectiv cresterea celui "bun".


"Paradoxul francez"


Specialistii au studiat multi ani fenomenul denumit "paradoxul francez". Chiar daca in alimentatia francezilor se regasesc destule grasimi, acestia sunt mai putin predispusi afectiunilor cardiovasculare fata de americani.


In cele din urma s-a demonstrat ca beneficiul se datoreaza consumului moderat de vin rosu care micsoreaza si chiar elimina efectele nocive ale grasimilor si tigarilor, acestea din urma mult prea cautate in prezent.


Ceai verde vs vin


E un fapt dovedit ca antioxidantul din compozitia ceaiului verde are o actiune mai puternica decat a polifenolului din vin! Acest lucru e confirmat si de rata scazuta a mortalitatii din Japonia, cauzata de probleme cardio-vasculare, chiar daca mai mult de 75% din populatia masculina e consumatoare de tigari.


Alte avantaje ale ceaiului verde


In prezent ceaiul verde e din ce in ce mai folosit in diete. Consumand ceai verde se ard mai multe calorii decat in cazul cafelei sau ceaiului negru.Tot ceaiul verde are beneficii in ce priveste igiena orala, deoarece impiedica depunerea tartrului.


Ceaiul verde are un singur dezavantaj


Se pare ca in cazul persoanelor sensibile in ce priveste numarul de ore de odihna, ceaiul verde e vinovat de aparitia sau accentuarea insomniei, datorita cofeinei continute. Cantitatea de cofeina continuta de ceaiul verde este mult mai mica decat cea care se gaseste in cafea, deci nu e capat de lume.E nesemnificativ acest dezavantaj in raport cu miraculoasele beneficii ale acestui ceai. Daca alegi ceaiul verde, alegi sanatate!