Alimente care reduc riscul aparitiei cancerului

Alimente care reduc riscul aparitiei cancerului

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2999

Voteaza & Distribuie

Descriere

Timpul a devenit motivul pentru care multa lume nu mai gateste. Fie ca ai altceva mai important de facut in timpul in care ar trebui sa pregatesti o masa sau e doar tentatia de a te rasfata cu o pizza sau produse de fast-food, trebuie sa tii cont de rasfrangerea alimentatiei asupra sanatatii tale, respectiv riscul aparitiei unor boli precum cancerul.


Adauga in cosul de cumpaturi aceste alimente care reduc riscul aparitiei cancerului. E mult mai usor sa previ o boala decat sa o tratezi.


Alimente care lupta impotriva cancerului


peste1. Peste (somon, sardine, hering, toate sortimentele mai grase). Grasimea de peste se bucura de proprietati anticancerigene, recomandata fiind putin spus. Obisnuieste sa consumi aceste sortimente de peste de doua-trei ori pe saptamana. Pestele e un aliat de neclintit al sanatatii tale!


broccoli_si_conopida2. Legume (broccoli, conopida, varza). Consumandu-le se vor activa anumite enzime din corp, care protejeaza organismul impotriva cancerului. Se stie ca prin fierbere legumele isi pierd calitatile, asa ca consumati-le crude sau fierte in abur.


fructe_de_padure3. Fructe de padure. Bogate in antioxidanti, aceste fructe protejeaza celulele. Un studiu recent arata ca acidul din compozitia murelor si a capsunilor fereste organismul de cancerul de san.


cereale4. Cereale. Acestea regleaza nivelul estrogenului si insulinei din corp, hormoni ce sunt responsabili de declansarea cancerului.


Trebuie sa stii si de aceste alimente de care sa te feresti pe cat posibil. Sanatatea ta e mai importanta decat o satisfactie alimentara de moment.


Alimente care favorizeaza aparitia cancerului


carne_rosie1. Carnea rosie. Consumul acesteia trebuie sa fie limitat. De ce? Carnea rosie consumata in exces dubleaza riscul aparitiei cancerului. Limitati-va la o felie de carne rosie sau la o friptura o data pe saptamana.


alcool2. Alcoolul. Acesta favorizeaza declansarea cancerului. Riscul unei femei care consuma trei bauturi alcoolice pe zi (bere, vin sau spirtoase) de a se imbolnavi de cancer creste cu 30%. Un procent semnificativ, esti de acord?


In octombrie, luna declarata „luna roz", se intreprind diverse actiuni impotriva cancerului la san. Cumplita boala trebuie luata in serios. Asa ca inarmati-va cu toate sursele disponibile impotriva cancerului la san astfel ca riscurile de aparitie sa fie minime, chiar nule.