5 moduri în care te poți relaxa acasă

5 moduri în care te poți relaxa acasă

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurimasaj, relaxare
Ultima actualizareVineri 24 iulie 2020
Vizualizari303

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă reușești să-ți creezi acasă un mediu relaxat, vei putea profita de beneficiile acelor momente de fiecare dată când te simți epuizat. Amenajarea unui colț liniștit în care să te retragi când vrei să te eliberezi de agitația din jur este o investiție pentru atmosfera plăcută din familia ta. Nu este obligatoriu să amenajezi un spa în locuință, cu puțină îndemânare vei putea obține clipe de relaxare prin lucruri simple.

Deconectează dispozitivele electronice

Cel mai bun lucru pe care-l poți face îndată după ce ai intrat pe ușă după o zi obositoare de muncă este să lași deoparte toate dispozitivele electronice. Telefonul, tableta, laptopul, computerul și televizorul sunt cele mai cronofage aparate, care produc efecte secundare negative. Dintre acestea, cele mai importante sunt lipsa somnului și deteriorarea relațiilor interumane. Dacă nu reușești să te desparți de ele în camera de zi, măcar încearcă să nu le aduci în dormitor. Astfel ai șansa unui somn mai odihnitor și reconfortant.

Bucură-te de beneficiile masajului

Poate nu ai întotdeauna timp să mergi la spa pentru a beneficia de un masaj. Din fericire, există alternative la domiciliu. Dacă locuiești împreună cu persoana iubită, vă puteți oferi reciproc un masaj calmant. O altă soluție ar fi să apelezi la ajutorul unui profesionist care se deplasează la domiciliu. Dacă însă dorești să ai acces la tehnici de masaj de cea mai bună calitate oricând dorești la tine acasă, soluția este să investești într-un aparat profesional pe care îl poți comanda pehttps://www.komoder.ro/scaune-masaj/. Diversitatea de programe disponibile acoperă o listă generoasă de masaje, adaptate unor afecțiuni sau pentru relaxarea anumitor părți ale corpului.

Evadează într-un loc liniștit


Poate fi destul de dificil să găsești câteva momente de relaxare într-o casă în care locuiești împreună cu familia ta numeroasă, cu colegi de cameră sau mai ales când lucrezi remote. Dacă reușești să ai măcar 10 minute de liniște într-un colț, corpul tău îți va fi recunoscător. Poți obține asta dacă te trezești cu câteva minute mai devreme decât ceilalți, sau dacă înainte de a te îndrepta către dormitor, când toată lumea se odihnește, rămâi singur pe balcon sau pe terasă. Sau, după o zi plină, poți transforma baia de seară într-un timp de răsfăț, odihnă și relaxare. Cu sau fără spumă, muzică și un pahar de vin.

Profită de lumina naturală

Lumina naturală este un mijloc aproape imperceptibil de relaxare. Dacă gândești acest aspect încă din faza de construcție a casei, te vei bucura pe deplin de beneficiile razelor de soare. Altfel, cantitatea de lumină poate fi modelată pe parcurs. Esențial este să primești cât mai multă lumină naturală, lăsând deoparte draperiile. Pereții în nuanțe deschise și perdelele transparente sunt doar câteva dintre accesoriile prin care poți accentua luminozitatea. Acolo unde nu este posibil din cauza orientării geografice a locuinței sau a climei neprietenoase, investește în corpuri de iluminat cu lumină cât mai caldă. Becurile fluorescente pot fi foarte agresive pentru ochi, încearcă să le înlocuiești cu lămpi care imită lumina naturală, a căror intensitate poate fi reglată.

Creează un colț de relaxare

Când vine vorba despre relaxare, cei mai mulți se gândesc la patul din dormitor. Cu toate acestea, experții recomandă ca timpul petrecut în pat să fie dedicat exclusiv somnului. Așadar, pentru momentele de relaxare trebuie să te reorientezi. Poți crea un spațiu special de relaxare în casa ta, cu o investiție minimă. Un fotoliu sau un scaun și un lampadar într-un colț al camerei de zi, pe balcon sau pe terasă poate fi suficient. Chiar și copiii se pot obișnui cu ideea că mama și tata se retrag câteva minute în acel colț pentru a citi o carte sau a răsfoi presa și trebuie să le respecte odihna. O lectură plăcută, o muzică relaxantă sau un pahar de vin bun sunt ingredientele perfecte pentru relaxare.

Pandemia din prima parte a acestui an ne-a dovedit că trebuie să găsim resurse de relaxare în cele mai simple contexte. Amenajarea unui loc în care să-ți încarci bateriile în propria casă nu este nicidecum un gest egoist, ci o măsură de-a avea tot timpul suficientă energie pentru tine și pentru cei din jur.

Sursa foto: pixabay.com/photos/coffee-book-flowers-setting-2390136/