5 sfaturi pentru a ajunge la greutatea ideală

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridetoxifiere, dieta
Ultima actualizareMiercuri 11 noiembrie 2020
Vizualizari537

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un corp sănătos, bine proporționat, cu o greutate normală pentru vârsta biologică aduce o stare de bine și încredere în sine. De aceea, dincolo de diete sau regimuri alimentare draconice, este important să urmezi acei pași care te ajută să scazi în greutate în mod natural, sănătos și să te menții la greutatea ideală cât mai mult timp. Acești pași implică schimbări în stilul de viață, în felul în care te hrănești și te miști. Deși rezultatele apar încet, în timp, doar astfel te poți asigura că îți menții greutatea la care ai visat. Iată cinci sfaturi ca să rămâi la greutatea ideală.

1. Încearcă postul intermitent
Postul intermitent câștigă tot mai mulți adepți în ultimii ani. Filosofia care stă la baza acestei practici spune că trebuie să alternezi perioadele în care mănânci cu cele în care postești, pe parcursul celor 24 de ore din zi. Există mai multe scheme pentru postul intermitent și o poți alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine:

  • Postul alternativ - este cea mai grea variantă, în care mănânci o zi da, una nu. Practic, în zilele în care postești ar trebui să bei doar apă. Dacă nu poți menține această rutină, există o variantă modificată în care, în zilele de post, mănânci doar 25-30% din necesarul tău caloric zilnic.
  • Dieta 5:2 - este varianta în care postești 2 zile din 7. În zilele de post poți consuma 500-600 de calorii, dacă nu poți ține post negru.
  • Varianta 16/8 - Din cele 24 de ore ale zilei 16 le petreci postind, iar în cele 8 rămase poți mânca normal. Este cea mai frecvent folosită metodă de post intermitent, majoritatea oamenilor mâncând în fereastra dintre ora 12.00 și ora 20.00.

2. Fă o cură de detoxifiere

Pentru a ajuta organismul să se mențină la greutatea ideală, trebuie să susții funcția de detoxifiere a ficatului. Pe lângă dieta echilibrată și mișcare fizică regulată, este recomandat să faci două cure de detoxifiere pe an. Poți face cure cu sucuri, ceaiuri diuretice sau cu produse de slăbit. Atenție, însă! Pe piață sunt nenumărate produse care promit rezultate rapide, dar nu toate fac ceea ce scrie pe etichetă. Alege produse pentru slăbit de calitate, pe bază de plante și extracte naturale, care acționează cu blândețe și susțin funcțiile rinichilor și a ficatului. Nu le folosi mai mult decât este recomandat în prospect sau pe etichetă și consultă întotdeauna un medic înainte de-a le consuma.

3. Mănâncă proteine la micul dejun
Un sfat de la majoritatea nutriționiștilor și a specialiștilor în diete și regimuri pentru slăbit este să te concentrezi la micul dejun pe alimente hiperproteice. Acestea te ajută să ai senzația de sațietate timp mai îndelungat, astfel că nu vei simți tentația să mănânci între mese. Alimentele cele mai potrivite la micul dejun sunt ouăle, fulgii de ovăz, nucile și semințele de orice fel, budinca de quinoa sau de semințele de chia.

4. Renunță la zahăr și carbohidrații ultra procesați
În produsele din comerț este aproape imposibil să nu găsești zahăr, adesea în cantități foarte mari. Astfel, dacă vrei să te menții la o greutate normală, recomandarea este să mănânci alimente cât mai aproape de starea lor naturală: legume, fructe și alimente cât mai puțin procesate. Carbohidrații rafinați sunt în alimentele foarte procesate, lipsite de fibre și alți nutrienți. De exemplu, orez alb, pâine albă sau paste făinoase. Aceste alimente se digeră rapid și sunt convertite în glucoză. Ele îți dau energie, dar nu aduc nimic în plus. Mai mult, excesul de glucoză din sânge, provenit din consum de zahăr și carbohidrați, este legat de apariția diabetului și de creșterea în greutate.

5. Mănâncă multe fibre
Fibrele te ajută să te menții la o greutate normală, pentru că încetinesc digestia și reglează tranzitul intestinal. În plus, o masă bogată în fibre asigură senzația de sațietate pentru o perioadă mai îndelungată decât una bogată în carbohidrați. Cele mai bune surse de fibre sunt:

  • Cerealele integrale, pastele făinoase integrale și pâinea integrală
  • Fructele și legumele
  • Leguminoasele precum fasolea, mazărea, lintea
  • Nucile și semințele.

În concluzie, pentru a te putea menține la o greutate cât mai apropiată de idealul tău, este nevoie să faci mai multă mișcare, să schimbi felul în care te hrănești și să susții funcțiile rinichilor și ficatului, organele care curăță organismul de toxine.

Sursa foto: pexels.com/photo/blue-tape-measuring-on-clear-glass-square-weighing-scale-53404/