Florin Gardos - povestea fotbalistului de succes

Florin Gardos - povestea fotbalistului de succes

Detalii

CategoriiSport
TaguriFotbal, Fotbal international, premier league
Ultima actualizareVineri 13 ianuarie 2017
Vizualizari1281

Voteaza & Distribuie

Descriere

Povestea lui Florin Gardos este una de succes care poate fi urmată de toți ținerii jucători de fotbal din România. Infrastructura precară și sistemul competițional la nivel de copii și juniori lasă mult de dorit. Totuși, ținerii jucători talentați și motivați pot depăși toate aceste obstacole și accede în cele din urmă în lumea bună a fotbalului european. Florin Gardos a început fotbalul la o vârstă fragedă, întâi că hobby iar mai apoi a făcut trecerea le nivelul profesionist.

Fără să provină dintr-o familie de fotbaliști sau cu resurse financiare deosebite, Gardos a impresionat antrenorii încă din perioadă junioratului. Născut în Satu Mare pe 29 octombrie 1988, el s-a afirmat la finalul anilor 90 și a intrat în atenția cluburilor locale. Someșul Satu Mare a fost echipa care i-a acordat prima șansă și unde a reușit să își confirme talentul și la nivel profesionist. O formație mică, fără ambiții deosebite, Someșul nu l-a putut păstra pe Gardos prea mult și acesta s-a transferat la Concordia Chiajna.

Gardos Confirmă Talentul în Liga 1


Concordia Chiajna a fost echipa la care Florin Gardos a jucat patru ani, până când talentul sau a fost remarcat de scouterii celor de la Steaua. Clubul din București a plătit 150.000 de euro pentru Florin și acesta a început să joace la ei incepant cu 1 iulie 2010. Primul meci oficial pentru el a fost cel împotriva echipei Victoria Branesti pe 16 august 2010. Acesta reprezintă un moment important în cariera să.

În septembrie 2011 Florin a fost suspendat pentru 10 etape ca urmare a faultului asupra lui Cosmin Băcilă. Cele 10 etape de suspendare reprezintă cea mai lungă perioadă de inactivitate cauzată de un comportament anti-sportiv. Din păcate pentru Gardos, accidentările nu l-au ocolit și a fost deseori obligat să urmeasca meciurile de pe bancă de rezerve. Pe timpul cat a jucat pentru Steaua, a evoluat în grupele UEFA Champions League, unde are 11 meciuri la activ.

Transferul la Southampton și Gloria Internațională

Cel mai important moment al carierei este indiscutabil cel în care Florin a fost transferat în Premier League la Southampton. Gruparea engleză a plătit 6,8 milioane de euro pentru jucătorul român, iar acesta a semnat un contract pe 4 ani. Din păcate, o nouă accidentare suferită pe 23 iulie 2015 l-a ținut departe de teren pentru aproapre un an. Inițial se estima că Florin nu va putea evolua pentru cel mult cinci luni, însă recuperarea a fost mai dificilă decât s-a anticipat.

La scurt timp după revenirea pe teren, Prosport anunța că fundașul român s-a accidentat din nou la spate. Din fericire, această nouă accidentare nu a fost una gravă și în câteva săptămâni, Gardos era din nou apt de job. Pe tot timpul în care a evoluat la Southampton, Florin a dovedit seriozitate, profesionalism și a câștigat repede respectul și simpatia fanilor.

Calitățile sale au atras atenția specialiștilor în fotbal dar și a oamenilor de rând și companiilor care oferă servicii utile românilor din Marea Britanie. Într-un interviu TransferGo, Florin vorbește despre imaginea românilor din Anglia, modul în care poate fi îmbunătățită, dar și despre propria să experiență în Regatul Unit. Gardos încearcă să scoată în evidența aspectele pozitive și să îmbunătățească prin exemplul personal imaginea conaționalilor săi în străinătate.