Tina', la Nov 26 2010, 07:31 AM, a spus:
Ea., la Dec 4 2010, 08:17 PM, a spus:
si nu putem descoperi fara a citi ?
Two, la Dec 5 2010, 05:44 AM, a spus:
Asta fiindca una o influenteaza pe cealalta.
si asta conteaza ? sau conteaza in ceea ce te increzi mai tare ?
white.change, la Dec 6 2010, 04:06 PM, a spus:
cei pana la aparitia scrierii cuneiforme, n-au dat dovada de cele mentionate de tine ?
'Dina', la Dec 7 2010, 03:10 AM, a spus:
va rog sa-mi raspundeti intr-o forma apropiata de structura de mai jos. Mersic.
Noul titlu al topicului : Suntem ceea ce citim sau ceea ce gandim ?
Despre ce citim :
In aceeasi lume, omul traieste in doua spatii : cel interior lui si cel exterior lui. Cand simultan, cand separat.
Pe cel interior il raportez la tot ceea ce se supune trairilor si gandirii. Iar pe cel exterior il raportez la ceea ce ii este aratat ca fapt realizat de sine sau de altii, palpabil sau vizual, in cazul de fata, o scriere.
Caci doar ce-i scris/scriere poate fi citit.
Despre suportul scrierii :
In interior, omul isi scrie direct in suflet si de acolo isi va citi si pe viitor. Si este ceea ce as numi empirism, totodata si irationalistii accepta acest aforism: Sufletul sa-ti fie cartea de capatai.
In exterior, el isi scrie din suflet in imagini (in cazul de fata: litere, cuvinte), urmand pe viitor sa aiba in fata ochilor (implicit sa citeasta) o ramificatie de rationamente, plecata de la o idee asupra (sau a) imaginii compuse din litere (cuvantul). Ceea ce as numi apriorism sau logica apriorica.
Despre citire :
Ce leaga interiorul de exterior, simtul de imagine (cuvant), trairea de trairea exprimata in imagine (intelesul cuvantului), este realizat prin observare si apoi perceptie, cu ajutorul factorilor senzitivi si apoi al constientului.
Ma voi rezuma, de la raspuns la raspuns, doar la cateva paragrafe, din tot ce-am scris si voi mai scrie. Cele trei sintagme sunt ingrosate spre a deveni capitole sau subcapitole pentru a usura dialogul si pentru o oarece calitate si eficienta a lui. Sa le permitem, asadar, flexibilitate, incat pe viitor, cand si continutul topicului va fi destul de substantial, sa le putem modifica numele, modificare marcata cu rosu.
Sa continuam ...
Aceasta postare a fost editata de Interpus: 07 December 2010 - 06:30 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS