8 zile de 100% jazz: EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition

Detalii

CategoriiCultura, Divertisment
Tagurijazz
Ultima actualizareMarti 28 aprilie 2015
Vizualizari975

Voteaza & Distribuie

Descriere

8 zile de 100% jazz
EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition
Intre 16 si 23 mai capitala vibreaza pe ritmuri de jazz.
Bucharest International Jazz Competition, aflat la editia cu nr. 9 reuneste in Semifinala 15 dintre trupele de jazzale momentului din tot atatea tari: Australia, Austria, Canada, Coreea de Sud, Estonia, Franta, Germania, Israel, Italia, Luxembourg, Polonia, Rusia, Spania, SUA, UK.

Desfasurat sub egida EUROPAfest, Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, si-a castigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artisti si specialisti.

Sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invita publicul la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei indraznete si combinatii surprinzatoare. O saptamana dedicata jazz-ului, concertelor, workshopuri-lor si jam sessions animate de artisti de pe 4 continente,cu backgrounduri culturale diferite, care se lupta pe scena pentru castigarea Marelui Premiu. Publicul va vedea cum suna jazz-ul american, alaturi de cel european, australian sau sud-coreean. Cu evenimente internationale prestigioase in agenda, participantii vor transforma Bucurestiul in capitala jazz-ului mondial.

Jazz-ul inseamna versatilitate si libertate prin excelenta, iar EUROPAfest - Bucharest International JAZZ Competition promite o adevarata explozie de culoare si energie. Forta pozitiva pe care o genereaza jazz-ul si proiectele trupelor tin salile pline de fiecare data. In 2015, evenimentul se va derula la Teatrul Excelsior, Teatrul Odeon, dar si in spatii neconventionale precum Ibis Cafe. Mai multe informatii despre artisti, agenda si bilete pe www.jazzcompetition.ro. Studentii vor avea intrare libera la concerte, in limita locurilor disponibile.

Daca iubesti jazz-ul sau daca pur si simplu vrei sa-l descoperi, vino la Bucharest International Jazz Competition, alege-ti trupa preferata, sustine-o pana in Finala si bucura-te de spectacole autentice, pline de buna dispozitie.

Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezinta in perioada 14 – 23 mai, peste 300 de artisti din 45 de tari. Pe langa Bucharest International Jazz Competition, agenda sa mai cuprinde: Opening Concert – Bucuresti | Sibiu, concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, master-classes si workshopuri, Caffe Festival Ibis, Festival's corner si Gala EUROPAfest. Agenda completa si informatii despre bilete pot fi gasite pe site-ul organizatorului, jmEvents.ro sau pe pagina de facebook EUROPAfest.