Upgrade vs Cumparare ce preferi ?
Scris 25 October 2008 - 10:02 AM
Voi ce credeti ??
Scris 25 October 2008 - 10:49 AM
Din pacate, acum nu se mai fac piese ca acum 6-7 ani, care sa te tina o buna perioada si dupa expirarea garantiei.
Am avut un client la service de curand, care in 7 ani nu isi schimbase in calculator decat sursa si asta pentru ca fusese furtuna intr-o noapte.
Tot mai multe piese "de ultima generatie" intra in service, uneori chiar la cateva zile de la cumparare.
Scris 25 October 2008 - 11:10 AM
Darianna, la Oct 25 2008, 11:49 AM, a spus:
Asta e valabil pentru ceea ce se importă la noi, nu pentru ceea se produce īn realitate pe plan mondial. Componente de calitate există şi vor exista īntotdeauna. De exemplu, HDD-urile şi controller-ele Fibre Channel există de cāţiva ani buni īn vest, acum sunt deja disponibile ca second-hand (cele de 1-2 Gbps rată de transfer). Cele actuale sunt de 8 Gbps. Ştii pe cineva care să le importe la noi? Īn vest, HDD-urile serioase au 5 ani garanţie, la fel ca şi cele SCSI de acum cāţiva ani. Ştii pe cineva care să le importe la noi pe astea? Nu, la noi se importă doar low-end. La noi ţi se vinde doar SATA, īn timp ce SCSI-urile oferite sunt modele vechi, la preţuri astronomice.
Importatorii şi comercianţii crează la noi o subcultură, special destinată consumatorului neinformat. Care ajunge să creadă că Sempron-ul era state-of-the-art
Darianna, la Oct 25 2008, 11:49 AM, a spus:
Tot din categoria low-end, te rog să crezi
Aceasta postare a fost editata de harald: 25 October 2008 - 11:08 AM
Scris 25 October 2008 - 11:21 AM
harald, la Oct 25 2008, 12:10 PM, a spus:
Eu nu sunt foarte familiarizata nici cu produsele care ajung la noi, daramite cu cele comercializate in afara.
Oricum, vorbeam de cele de la noi, desigur si, in special de cele cu care am intrat eu in contact pana acum.
Hdd-uri cu 5 ani garantie ajung si la noi acum, Seagate-urile, dar presupun ca tot nu se compara cu cele cu 5 ani din vest.
harald, la Oct 25 2008, 12:10 PM, a spus:
Stiu.
Sa vezi probleme cu laptopurile de la MSI, acum.
Scris 25 October 2008 - 11:36 AM
Darianna, la Oct 25 2008, 12:21 PM, a spus:
Dacă tot vorbim de Seagate, e şi ăsta un bun exemplu. Barracuda erau nişte hard-uri SCSI date dracului, pe vremuri. Cānd a ajuns la noi denumirea de Barracuda, au ajuns IDE-uri sub numele ăsta
Darianna, la Oct 25 2008, 12:34 PM, a spus:
Şi Fastfame şi Soyo "şi tot neamul lor, cel adormit şi neadormit"
Ai văzut pe cineva la noi să vāndă plăci de bază Intel?
O singură cifră e edificatoare: īn unele momente, Intel producea 85-88 % din plăcile de bază vāndute pe plan mondial (*).
Evident, vānzările de la noi se īncadrau īn celelalte 12-15 procente
(*) Plăcile de bază pentru sistemele Dell, Compaq şi HP erau produse tot de Intel.
Aceasta postare a fost editata de harald: 25 October 2008 - 11:40 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
windows 7 | Corina_25 | 2 | 909 |
|
off off | laur23 | 4 | 3.616 |
|
probleme calc | Bastos 510 | 4 | 1.246 |
|