sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Upgrade vs Cumparare ce preferi ? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   chelul 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 20-August 08

Scris 25 October 2008 - 10:02 AM

De mult ma gandesc la subiectul acesta...Ce este mai bine sa updatezi un computer mai vechi sau sa-ti iei unul nou ??Personal cred ca este mai bine sa cumperi unul nou dar cat mai performant.Astfel te va tine 7 ani(sa zicem),decat sa platesti mult mai des bani pentru al upgrada.

Voi ce credeti ??
0

#2 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 30-March 05

Scris 25 October 2008 - 10:49 AM

Intr-un calculator vechi nu se merita sa bagi bani. Sunt sanse mari sa gasesti piese pentru el numai la mana a doua, asta inseamna "fara garantie".
Din pacate, acum nu se mai fac piese ca acum 6-7 ani, care sa te tina o buna perioada si dupa expirarea garantiei.

Am avut un client la service de curand, care in 7 ani nu isi schimbase in calculator decat sursa si asta pentru ca fusese furtuna intr-o noapte.
Tot mai multe piese "de ultima generatie" intra in service, uneori chiar la cateva zile de la cumparare.

#3 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 25 October 2008 - 11:10 AM

Vezi postareaDarianna, la Oct 25 2008, 11:49 AM, a spus:

Din pacate, acum nu se mai fac piese ca acum 6-7 ani, care sa te tina o buna perioada si dupa expirarea garantiei.

Asta e valabil pentru ceea ce se importă la noi, nu pentru ceea se produce īn realitate pe plan mondial. Componente de calitate există şi vor exista īntotdeauna. De exemplu, HDD-urile şi controller-ele Fibre Channel există de cāţiva ani buni īn vest, acum sunt deja disponibile ca second-hand (cele de 1-2 Gbps rată de transfer). Cele actuale sunt de 8 Gbps. Ştii pe cineva care să le importe la noi? Īn vest, HDD-urile serioase au 5 ani garanţie, la fel ca şi cele SCSI de acum cāţiva ani. Ştii pe cineva care să le importe la noi pe astea? Nu, la noi se importă doar low-end. La noi ţi se vinde doar SATA, īn timp ce SCSI-urile oferite sunt modele vechi, la preţuri astronomice.

Importatorii şi comercianţii crează la noi o subcultură, special destinată consumatorului neinformat. Care ajunge să creadă că Sempron-ul era state-of-the-art :doh: dar care n-ar fi cumpărat īn viaţa lui o placă dual-procesor, nici măcar nu ştia că există. La noi, chipset-urile bune (965 PE, de exemplu) se cumpără la 5 ani de la apariţie, pe plăci low-end cumpărate cu 60-70 de euro, deşi īn vest ele costă 30 de euro. Iar cānd 965 PE abia apăruse, la noi se vindeau tot gunoaie cu 810 şi 845. :)

Vezi postareaDarianna, la Oct 25 2008, 11:49 AM, a spus:

Tot mai multe piese "de ultima generatie" intra in service, uneori chiar la cateva zile de la cumparare.

Tot din categoria low-end, te rog să crezi :luck:

Aceasta postare a fost editata de harald: 25 October 2008 - 11:08 AM

0

#4 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 25 October 2008 - 11:21 AM

Vezi postareaharald, la Oct 25 2008, 12:10 PM, a spus:

Asta e valabil pentru ceea ce se importă la noi, nu pentru ceea se produce īn realitate pe plan mondial. Componente de calitate există şi vor exista īntotdeauna. De exemplu, HDD-urile şi controller-ele Fibre Channel există de cāţiva ani buni īn vest, acum sunt deja disponibile ca second-hand (cele de 1-2 Gbps rată de transfer). Cele actuale sunt de 8 Gbps. Ştii pe cineva care să le importe la noi? Īn vest, HDD-urile serioase au 5 ani garanţie, la fel ca şi cele SCSI de acum cāţiva ani. Ştii pe cineva care să le importe la noi pe astea? Nu, la noi se importă doar low-end. La noi ţi se vinde doar SATA, īn timp ce SCSI-urile oferite sunt modele vechi, la preţuri astronomice.

Eu nu sunt foarte familiarizata nici cu produsele care ajung la noi, daramite cu cele comercializate in afara.
Oricum, vorbeam de cele de la noi, desigur si, in special de cele cu care am intrat eu in contact pana acum.

Hdd-uri cu 5 ani garantie ajung si la noi acum, Seagate-urile, dar presupun ca tot nu se compara cu cele cu 5 ani din vest.

Vezi postareaharald, la Oct 25 2008, 12:10 PM, a spus:

Tot din categoria low-end, te rog să crezi :doh:

Stiu. :)

Sa vezi probleme cu laptopurile de la MSI, acum. :luck:

#5 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2008 - 11:29 AM

Vezi postareaDarianna, la Oct 25 2008, 12:21 PM, a spus:

Sa vezi probleme cu laptopurile de la MSI, acum. :)

E cel mai bun exemplu. Numai la noi MSI e considerată "firmă" :doh:
0

#6 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 25 October 2008 - 11:34 AM

Vezi postareaharald, la Oct 25 2008, 12:29 PM, a spus:

E cel mai bun exemplu. Numai la noi MSI e considerată "firmă" :)

Numai ca au intrat multe pe piata si s-a auzit de ei. Ca in rest sunt varza. Sa ii vezi si la placile de baza... e teroare. Bine ca nici cu DFI-urile nu mi-e rusine. :doh:

#7 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2008 - 11:36 AM

Vezi postareaDarianna, la Oct 25 2008, 12:21 PM, a spus:

Hdd-uri cu 5 ani garantie ajung si la noi acum, Seagate-urile, dar presupun ca tot nu se compara cu cele cu 5 ani din vest.

Dacă tot vorbim de Seagate, e şi ăsta un bun exemplu. Barracuda erau nişte hard-uri SCSI date dracului, pe vremuri. Cānd a ajuns la noi denumirea de Barracuda, au ajuns IDE-uri sub numele ăsta :) īn timp ce familia high-end SCSI era de-acum Cheetah la Seagate.

Vezi postareaDarianna, la Oct 25 2008, 12:34 PM, a spus:

Numai ca au intrat multe pe piata si s-a auzit de ei. Ca in rest sunt varza. Sa ii vezi si la placile de baza... e teroare. Bine ca nici cu DFI-urile nu mi-e rusine. :doh:

Şi Fastfame şi Soyo "şi tot neamul lor, cel adormit şi neadormit" :luck: MSI-urile echipau computere vāndute la Aldi, īn Germania. :doh:

Ai văzut pe cineva la noi să vāndă plăci de bază Intel?
O singură cifră e edificatoare: īn unele momente, Intel producea 85-88 % din plăcile de bază vāndute pe plan mondial (*).
Evident, vānzările de la noi se īncadrau īn celelalte 12-15 procente ;)

(*) Plăcile de bază pentru sistemele Dell, Compaq şi HP erau produse tot de Intel.

Aceasta postare a fost editata de harald: 25 October 2008 - 11:40 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi windows 7 Corina_25  2 909
Replici noi off off laur23  4 3.616
Replici noi probleme calc Bastos 510  4 1.246