Se merita sa fac Psihologia? Traiesc in Romania, prin urmare am nevoie de bani.
Scris 24 April 2007 - 10:40 PM
Scris 24 April 2007 - 10:44 PM
Se poate castiga din orice si din nimic - daca ma intelegi dar daca nici nu-ti place profesia totul poate deveni un cosmar.
Daca crezi ca iti place psihologia gaseste un cabinet de psihologie si vezi daca nu te primeste in practica - poate il poti vedea la lucru. O multime de lucruri par diferite vazute de la distanta. Vorbeste cu un psiholog, vezi ce paree are al despre meseria lui.
Scris 24 April 2007 - 10:45 PM
Daca merita sa faci psihologia si daca poti trai din ea - depinde doar de tine.
Daca te duci la facultate "de parca te incorci", nu merita.
Scris 24 April 2007 - 11:43 PM
zbiara, la Apr 24 2007, 11:40 PM, a spus:
Nu am nici o facultate facuta dar..........psihologie...in Romania?! Cred ca vrei sa vezi cum iti sta in pozitia de cersetor. Dupa mine, undeva in 10 - 15 ani poate o sa-ti gasesti ceva, poate o sa reusesti(sper sa reusesti, chiar daca habar n-am cine esti) dar la ora actuala mai mult decat un muritor de foame cu facultate nu te vad
Scris 25 April 2007 - 01:22 PM
Scris 25 April 2007 - 01:31 PM
Scris 25 April 2007 - 08:18 PM
elandi, la Apr 24 2007, 11:45 PM, a spus:
Daca merita sa faci psihologia si daca poti trai din ea - depinde doar de tine.
Daca te duci la facultate "de parca te incorci", nu merita.
Nu se pune problema , mie imi place psihologia si sincer cred ca m-ar atrage domeniul respectiv...deci nu as face facultatea doar asa de dragul facutului...ca sa zic ca am si eu o facultate . Dar daca maine as afla ca am alta optiune care nu ma atrage la fel de mult , dar e de viitor si as castiga bani.... as renunta la psihologie . Toti spun :"fa ceea ce-ti place" , asta ca sa dea un raspuns...dar degeaba fac ce-mi place daca o sa mor de foame ... Nu vreau sa invat 5,6 ani...si apoi sa-l aud pe tata cum imi scoate ochii ca mi-am batut joc de mine si "DE CE NU TE-AI DUS LA ACADEMIE ?? UNDE TI-AM ZIS EU ?? AI?? " si asta pentru ca pentru el e greu sa inteleaga ca nu o sa intru si nu o sa fac nici o academie de politie !! si pe langa taica-meo...o sa apara regretul si din partea mea! pentru ca am fost o idioata si nu am stiut ce sa fac... In plus , stim cu totii...ca sunt multe domenii...faci o facultate si apoi cand te angajezi poate nu ai nevoie nici macar de 50 % din ce te-au invatat aia p-acolo...
Scris 25 April 2007 - 09:02 PM
Dar daca ai urma mate-info?
Sau sa faci Academia de Politie?
Scris 25 April 2007 - 09:20 PM
elandi, la Apr 25 2007, 10:02 PM, a spus:
Dar daca ai urma mate-info?
Sau sa faci Academia de Politie?
1) Academia de Politie - se intra greu , stiu sigur ca nu sunt in stare (si e doar realism...)
2) mate-info - nu am nici o tangenta cu matematica..nu imi place nimic ce are legatura cu realul
Cum imi imaginez ? Am mai citit p-aici p-acolo si am vazut ca sunt multe optiuni , dar in general un psiholog interactioneaza cu oamenii , cu situatii ... etc . Mi-ar placea mult sa lucrez in politie ca psiholog , sa ma ocup de infractori sau ceva de genul...pana la urma..sa fac orice , numai sa si castig ceva.. Din cate am inteles cu psihanaliza nu prea reusesti mare branza in momentan 9acum fac trimitere la ceea ce intelegem din filmele americane , sta omul pe scaunel si sa sfaturi ) in Romania inca nu s-a ajuns la nivelul ala ... Eu tin sa cred ca daca mi se ofera certitudinea ca merita sa fac psihologia si ca n-o sa raman pe drumuri o sa dau tot ce-am mai bun...si n-o sa fac facultatea de dragul lelii ... Tata cand a auzit de psihologie a zis ceva de genul " a , da bravo ..la psihologie se duc toti prostii . " ..
Scris 25 April 2007 - 09:41 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
invidia
cum te poti apara de ea? |
lorelai1907 | 62 | 14.953 |
|
Doliu - mi-a murit sotul la varsta de 28 de ani
am nevoie de ajutor |