SEO pentru incepatori. Ce trebuie sa știi?

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriPromovare online, servicii seo
Ultima actualizareVineri 16 septembrie 2016
Vizualizari1249

Voteaza & Distribuie

Descriere

Unul dintre elementele extrem de importante atunci cand vine vorba despre o afacere online este optimizarea SEO. Nu este de mirare faptul ca exista din ce in ce mai multe firme care ofera servicii de optimizare SEO iar la nivel mondial, acest domeniu a devenit o adevarata industrie. Indiferent ca vrei sa apelezi la servicii oferite de alte firme sau ca vrei sa faci optimizare SEO de unul singur, este bine sa ai in vedere o serie de lucruri, pentru a te asigura ca rezultatul este unul corect.

Iata, asadar, ce trebuie sa stii despre SEO daca esti incepator.

Ce este SEO?

SEO este acronimul de la Search Engine Optimization. Asta inseamna ca acopera o varietate destul de mare de actiuni, pe care le faci pentru a ajunge cat mai sus in cautarile motoarelor de cautare. In Romania, SEO vizeaza in proportie de 90% motorul de cautare Google. Astfel, putem spune ca este totalitatea de actiuni pe care un webmaster le face pentru a fi cat mai sus in rezultatele Google.

Ce trebuie sa faci pentru a spune ca faci SEO?


Aceasta " totalitate de actiuni" implica o serie de reguli. Pentru a face un SEO de calitate trebuie sa ai in vedere toate criteriile luate in considerare de Google atunci cand afiseaza rezultatele. Printre cele mai importante elemente de care ai nevoie sunt:

  • Continutul. Este cel mai important element pe care il vei avea pe site. Cei care intra pe pagina ta o fac pentru a se bucura de continut. Fie ca vinzi produse fizice, scrii articole din diverse domenii si iti doresti cititori sau faci afiliere, continutul trebuie sa fie de o calitate superioara, sa raspunda intrebarilor pe care le au cititorii si sa ii tina cat mai mult pe site.
  • Backlinkurile. Desi important, continutul nu este suficient pentru o optimizare cat mai buna. Backlinkurile trebuie sa il insoteasca si sa ii ofere un plus de incredere. Un backlink este o legatura pe care un alt site o afiseaza catre site-ul tau. Backlinkurile sunt ca o semnatura de incredere, care face motorul de cautare sa iti priveasca pagina cu un interes mai mare.
  • Structura site-ului. Chiar daca ai un continut de calitate si backlinkuri foarte bune, s-ar putea sa realizezi ca nu este suficient. Un alt element important este structura site-ului pe care il promovezi. Acesta trebuie sa fie cat mai usor de folosit de catre cititori si sa ofere viteza mare de utilizare.

Aceste 3 elemente sunt punctele esentiale pentru un SEO de calitate. Evident, exista si o serie de alte elemente care au o importanta mare, insa totul incepe de la primele 3.