5 accesorii de care ai nevoie când lucrezi de acasă

5 accesorii de care ai nevoie când lucrezi de acasă

Detalii

CategoriiRegional
Tagurijob
Ultima actualizareMiercuri 23 februarie 2022
Vizualizari126

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă îți desfășori orele de serviciu acasă, ai nevoie de condiții ca la birou, pentru a beneficia de confort și de productivitate. Este necesar să îți amenajezi în locuință un spațiu destinat jobului, cu tot ce ți-ar putea facilita activitățile de la muncă. Iată care sunt cinci dintre accesoriile indispensabile când lucrezi de acasă.

Ce accesorii îți trebuie când lucrezi de acasă

Să muncești de acasă poate avea multe avantaje, precum eliminarea timpului petrecut în trafic. Totodată, productivitatea are de pierdut dacă lucrezi din pat sau de pe canapea. Amenajează o cameră întreagă sau doar un colț cu un birou, calculator sau laptop și alte accesorii utile. De asemenea, dacă stai multe ore cu privirea la ecranele dispozitivelor digitale, ochii tăi au de suferit. De aceea, este important să ții cont de protecția vederii cu ochelari de calculator, pentru a nu resimți oboseală oculară și pentru a da randament la serviciu. În continuare, află care sunt principalele accesorii care îți pot face orele de serviciu mai ușoare.

1. Scaun de birou ergonomic
Scaunele de bucătărie sau cele obișnuite din casă nu îți pot oferi confortul de care ai nevoie. Indicat ar fi ca la finalul programului de lucru să nu resimți dureri de spate sau de picioare. Un scaun de birou ergonomic este realizat special pentru nevoile tale și te ajută să menții o poziție a corpului corectă. Dacă muncești șase-opt ore pe zi sau chiar mai mult, merită să investești în bunăstarea ta.

2. Ochelari pentru calculator
Expunerea excesivă la lumina albastră emisă de ecranul laptopului, al telefonului sau al altor dispozitive digitale este dăunătoare pentru vedere. Efectele pot fi simple dureri de cap, disconfort ocular sau deteriorarea celulelor fotosensibile ale ochiului. Ochelarii pentru calculator pot fi cu sau fără dioptrii și au un strat protector pe suprafața lentilei, care filtrează lumina albastră și oferă siguranța și confortul vederii.

3. Tastatură și mouse
Chiar și când lucrezi de pe un laptop cu touchpad, este recomandat să îi atașezi un mouse, preferabil fără fir. Astfel, îți poți desfășura activitățile mult mai rapid și mai ușor. În plus, o tastatură cu un design ergonomic te poate ajuta să nu resimți dureri de mâini după ce petreci o perioadă îndelungată la calculator. Mai mult, o tastatură smart îți poate facilita accesul pe mai multe dispozitive (laptop, tabletă, telefon etc.) în același timp.

4. Căști office
Căștile office cu microfon ar trebui să nu lipsească de pe biroul de acasă, dacă participi online la ședințe, întâlniri de afaceri, cursuri sau prezentări. Cu o pereche profesională poți comunica eficient cu ceilalți participanți. De asemenea, unele modele sunt fără fir sau oferă posibilitatea de a controla volumul și microfonul printr-o telecomandă.

5. Lampă de birou
Este important să poziționezi masa de lucru lângă o sursă de lumină naturală. Totuși, nu este posibil să beneficiezi întreaga zi de razele soarelui, iar atunci când se întunecă sau este înnorat, ai nevoie de o lampă de birou cu lumină caldă. Aceasta îți poate fi de folos când trebuie să notezi ceva în agendă sau să consulți anumite documente fizice. În plus, poate oferi o lumină ambientală plăcută și diminuează din luminozitatea deranjantă a calculatorului sau a laptopului.

Când lucrezi de acasă, este important să recreezi condițiile de la birou. Sporește-ți productivitatea și confortul cu un scaun adecvat și accesorii tech utile, care să-ți faciliteze munca. De asemenea, acordă o atenție deosebită sănătății oculare și protejează-ți vederea cu ochelari pentru calculator.

Sursă foto: freepik.com/free-photo/female-sitting-table-talking-phone_11127874