Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Repatriere in Romania

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

http://www.ziua.net/display.php?id=201453&...06-06-13&kword=

 

 

Ziua - EXTERNE - Marti, 13 iunie 2006

 

Blocaj in repatrierea romanilor cu dubla cetatenie

Intr-un material de presa primit la redactie, Mirella Bratulescu Blainville, care beneficiaza de dubla cetatenie, romana si franceza, relateaza modul in care a fost tratata de functionari din cadrul Directiei Generale Consulare din MAE, la data de 6 iunie 2006, in incercarea de a obtine documentele necesare repatrierii sale din Franta. Concluzia sa este insa ca un "proiect de repatriere a unui roman a ramas nefinalizat din cauza unei birocratii supradimensionate si subcalificate". "Functionara de serviciu mi-a raspuns ca <<acest act nu imi va servi la nimic>> si ca nu mi-l poate elibera. Dupa numeroase explicatii si tergiversari (cum ca sunt cetatean roman cu domiciliul in stainatate, avand dubla cetatenie, iar Consulatul din Paris m-a inregistrat in 2002 ca urmare a unei cereri de adeverire a celibatului), functionara imi retine actele in original (pasaport, act de identitate francez, act de proprietate casa Romania) si imi propune sa revin a doua zi, invocand faptul ca seful sau trebuie sa-si dea acordul", explica Mirella Bratulescu Blainville, calificand drept "incredibil" faptul ca functionarii de la Directia Generala Consulara isi adjudeca puteri executive ale altui minister si isi permit sa retina acte emise de o alta tara. Detaliind felul in care a fost purtata de la Ana la Caiafa pentru a obtine actele necesare, autoarea notei considera ca "la Directia Generala Consulara mai sunt multe de facut si, in loc sa bea cafele picior peste picior, functionarele ar putea sa fie cooperante si dinamice (...), sa cunoasca raspunsurile adecvate la cererile contribuabililor si sa nu-i invite afara". "Pe cine incurajeaza Romania sa se repatrieze si sa faca investitii?" se intreaba, retoric, Mirella Bratulescu Blainville, posesoare a doua diplome universitare. "Ca de obicei, Romania nu are nevoie de intelectualii sai si mai degraba ii incurajeaza sa o paraseasca", conchide semnatara scrisorii. (D.E.)

 

 

*******************************

 

 

De plecat a fost mult mai usor cu sau fara acte insa de revenit e mai complicat decat a se naste incaodata. Nimeni nu este de partea noului roman revenit !!! incepe drumul spre Golgota dar versiunea romana este cu gropi in loc de pietre in cale. Sint si roci foarte mari in rezolvarea altori probleme, proceduri inutile care duc la scurtarea vietii ca stress-ul devine insuportabil.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
"Pe cine incurajeaza Romania sa se repatrieze si sa faca investitii?" se intreaba, retoric, Mirella Bratulescu Blainville, posesoare a doua diplome universitare. "Ca de obicei, Romania nu are nevoie de intelectualii sai si mai degraba ii incurajeaza sa o paraseasca", conchide semnatara scrisorii. (D.E.)

E plin Bucurestiul de investitori din toate natiile păm

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
E plin Bucurestiul de investitori din toate natiile păm

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"De ce te-ai mai intors in Romania?"

de

Grigore Cartianu

 

 

 

Calvarul repatrierii in tara birocratiei.

 

 

 

Ma numesc Cornel Stanciu, sunt inginer si am lucrat in Germania, cu green-card, timp de 6 ani. M-am intors in tara in octombrie 2006, cu speranta ca Romania se afla pe drumul cel bun, iar intrarea in UE ne acorda si noua, celor din IT, posibilitati mai mari de dezvoltare si afirmare.

 

Se pare insa ca realitatea este mult mai rea decat am crezut. Posed un autoturism marca Opel de 5 ani, in Germania. Are doar EURO 2. Exista o ordonanta de guvern, nr. 59/2003, care spune, aproximativ, ca toti cei care au locuit in afara tarii mai mult de un an sunt scutiti de plata taxelor vamale pentru obiectele pe care le detin de mai mult de 6 luni.

 

Cunoscand acest lucru si faptul ca doi colegi de-ai mei au beneficiat de aceste scutiri, m-am hotarat sa pastrez autoturismul. Am intrat cu el in tara, iar la Vama Nadlac am platit garantia de aproximativ 31 de milioane de lei vechi.

 

Am mers la Vama Targoviste pentru a depune actele necesare restituirii banilor. Ceea ce s-a intamplat aici este, pentru mine, de neimaginat. Functionarul vamal la care am depus actele parea ca nu stie despre ce este vorba. Adica spunea ca nu stie ce acte imi sunt necesare. Aveam la mine textul ordonantei, ca si doua mail-uri de la Autoritatea Nationala a Vamilor. I le-am aratat si am depus, asadar, actele

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Monica Gabor s-a întors în România, după 4 ani. Cum arată acum - CSID: Ce se întâmplă Doctore?

 

Deloc nu-mi e clar daca s-a intors intr-o vizita sau definitiv ca este o mare diferenta intre sensul cuvintelor.   Nu inteleg de ce s-a intors definitiv daca i-a mers asa de bine in State pana mai ieri langa Mister chinezu' sau am fost dusi in eroare.   N-a reusit sa-si faca acte in State cat era Trump Presedinte???   sau oricine sa fie, primul lucru sint actele, pe urma restul.  Precis ala s-a dus inapoi in China unde are sotie ca altfel nu vad deodata mutarea inapoi in Romania.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×