Terapia emotionala R.A.I.N.

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj, terapie
Ultima actualizareMiercuri 29 mai 2019
Vizualizari903

Voteaza & Distribuie

Descriere

In mediile sociale de dezvoltare personala si terapii complementare este tot mai des auzit termenul R.A.I.N. Ce inseamna aceasta si la ce ne este folositoare?

R.A.I.N. este o tehnica de regasire a confortului interior dupa o “furtuna” emotionala. Noi oamenii, ca fiinte umane, traim in limitarile date de corpurile noastre, este normal sa ne confruntam adeseori cu reactiile emotionale puternice. La urma urmei, corpul uman are tendinta de a rezona cu energiile din mediul care il inconjoara. Oameni, locuri si lucruri, sunt energie. Totul este energie.

Sinele nostru adevarat, intentiile si scopurile bune pot fi camuflate de vibratii negative luate din ingrijorari, atacuri de panica, epuizari, furii si asa mai departe, sau de la persoanele care sunt in jurul vostru. Aceste evenimente pot cauza o deconectare de sursa interioara de energie si putere. Aceste evenimente declansatoare pot aprinde o voce interioara critica, care lupta cu sinele interior. E acea voce care mustra, care spune ca nu suntem suficient de buni,de pregatiti. E vocea care “sfatuieste amical”: “Cine te crezi ca esti?…..nu esti bun la asta…”sau o voce mai des auzita:” nu ai sa reusesti…” pentru ca tu iti doresti ceva nou, plin de viata.

Pentru aceste momente de nesiguranta, vine in ajutorul nostru terapia R.A.I.N. . Aceasta terapie poate sa fie ca un “ ulei tamaduitor” pentru acele momente cand suntem prinsi sub vraja negativitatii, care se intampla in mod natural, cand suntem coplesiti sau prea critici, consumati de anxietate, frica si incertitudine.

R.A.I.N. este acronimul din limba engleza:
R: vine de la cuvantul “ recognize” care inseamna a recunoaste, ceea ce se intampla in corpul tau;
A: vine de la “allow” care se traduce prin a permite, a da voie gandurilor, emotiilor si senzatiilor corporale sa existe;
I: vine de la verbul “to investigate” care poate fi interpretat in terapie prin urmatorul mod de gandire: investigheaza, cerceteaza experienta ta cu grija si bunatate.
N: vine de la “to nourish or to nurture”, care tradus inseamna a hrani, a alimenta.

Cu alte cuvinte, este vorba de faptul ca noi putem intentionat sa avem grija de locurile vulnerabile sau ranite din interiorul nostru si sa ne hranim. Este vorba de o hrana emotionala, de ganduri de bunatate, blandete, iubire etc. Aceasta forma de terapie da rezultate bune atunci cand se aplica concomitent cu o forma de terapie prin masaj.

Masajul este cunoscut prin faptul ca are mai multe efecte asupra corpului uman. Masajul are efect atat asupra fizicului cat si asupra psihicului uman. Masajul este un aliat de nadejde in vremuri de restriste si agitatii interioare si exterioare.