Pana la urma, ce conteaza?!
A murit.. binecuvantare sau pedeapsa?
Scris 01 June 2006 - 12:15 AM
Pana la urma, ce conteaza?!
Scris 01 June 2006 - 05:44 AM
Cand iti moare cineva drag este imposibil sa nu te miste cand il vezi in sicriu sau cand il baga in groapa.
Scris 01 June 2006 - 07:50 AM
Scris 01 June 2006 - 09:46 PM
Aceasta postare a fost editata de buffy_raluk: 01 June 2006 - 10:03 PM
Scris 01 June 2006 - 10:18 PM
buffy_raluk, la Jun 1 2006, 10:46 PM, a spus:
Am rămas cu impresia că la înmormântări oamenii nu plâng pentru persoana decedată, ci după persoana decedată. Concluzia ar fi exact cum spui, că plângem de fapt "pentru noi, cei care ramanem si suferim din cauza lipsei lui din viata noastra."
Cam egoist, chiar dacă nu pare aşa la prima vedere.
Scris 01 June 2006 - 11:49 PM
Scris 02 June 2006 - 11:20 AM
buffy_raluk, la Jun 1 2006, 10:46 PM, a spus:
Si in timpurile de astazi se mai practica asa ceva. Singura chestie este ca nu in "lumea civilizata" (desi eu nu sunt de acord cu termenul acesta) ci prin anumite triburi sau statulete.
Stimati forumisti... eu lansez alte 2 intrebari:
1. de ce in majoritatea inmormatarilor (nu vb de cele ale bogatasilor, ci ale tugulanului romana de rand) se plange de sare camasa de pe om pana la parastas... acolo se mai schimba datele problemei... se manaca, se bea, se ajung la discutii politice, se filtreaza... intr-un cuvant SE UITA !!!
2. De ce la inmormantarile celor de etnie romma, se bea se canta cu lautari... se dau bani ca la nunta?? Iar acolo nu se plange fratilor.... se bogeste !!
Eu unul zic ca treaba asta tine de cultul (si cultura) fiecarei natii, etnii... adica "cate bordee atatea obiceie"
Have a nice and long life !
Aceasta postare a fost editata de Zamolxel: 02 June 2006 - 11:22 AM
Scris 05 June 2006 - 02:56 PM
harald, la Jun 1 2006, 11:18 PM, a spus:
Mda. M-am chinit intr-o zi juma' de ora cu netul asta ca sa spun acelasi lucru. Asa si este. Plangem pentru noi. Pentru ca o sa ne lipseasca acea persoana. Daca ar constientiza toata lumea chestia asta, nu-i asa ca nu s-ar mai urla atata la inmormantari?
Ce sa plang? Un cadavru care deja a inceput sa intre in putrefactie? Eu am iubit persoana, spiritul, personalitatea, nu carcasa.. Suna cinic? Si totusi, nu e. E realitatea. Lui ii e mult mai bine acolo unde s-a dus. Sau, chiar daca nu-i e mai bine
Zamolxel, la Jun 2 2006, 12:20 PM, a spus:
Ce se face?! Se filtreaza?!
Eu unul zic ca treaba asta tine de cultul (si cultura) fiecarei natii, etnii... adica "cate bordee atatea obiceie"
Bine-nteles.
Ce se face?! Se filtreaza?!
Bine-nteles.
Scuze pentru postul asta... ceva nu merge la editarea mesajului...
Scris 05 June 2006 - 03:00 PM
2. De ce la inmormantarile celor de etnie romma, se bea se canta cu lautari... se dau bani ca la nunta?? Iar acolo nu se plange fratilor.... se bogeste !!
1. ce se filtreaza?
2. totusi nu sunt de acord cu obiceiul lor de a merge la cimitir sa faca gratare si sa asculte muzica
ideea ar fi ca trebuie sa fim impacati sufleteste ca persoana decedata nu mai este, sa ne amintim de ea dar nu prin lacrimi dar nici prin petreceri.
Scris 05 June 2006 - 04:52 PM
Se plange, da, pentru ca a plecat dintre cei vii. Poate ca a plecat spre mai bine, dar a plecat dintre noi, oamenii.
Singura ireversibila este moartea.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Stiri: Opt lichidatori, interesati de Tractorul Brasov | stiri | 0 | 1.911 |
|
Stiri: Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primul trimestru cu 30,6% | stiri | 0 | 1.731 |
|
voronin vs. Nato
summit-ul de la Bucuresti |
krijkov | 1 | 2.280 |
|
Stiri: Lui Basescu i se poate interzice sa candideze | stiri | 1 | 2.512 |
|
Stiri: Allianz, primul fond de pensii facultative | stiri | 0 | 2.094 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS