Pixelut, la May 15 2006, 06:56 PM, a spus:
Cum se poate ca o legenda sa fie atat de solida incat sa reziste atat de mult? Cum se poate ca doi fizicieni de prim rang, laureati ai premiului Nobel, sa scrie o carte intitulata Dumnezeu si stiinta?
Care este linia de demarcatie intre mit si realitate? Este Big Bang-ul un mit stiintific? Este Marele Atractor - acel ceva care inghite galaxiile - un mit sau o realitate?
cred ca:
dincolo de mitul Dumnezeu si de nevoia noastra de a crede , dincolo de religie si filozofie, de stiintele exacte , de incapatanarea noastra, exista un ceva, un Creator,un Dumnezeu, sau cum vrem sa-i spunem.
sigur nici unul dintre noi nu l-a vazut, insa nu pentru ca nu a dorit, ci pentru ca nu-L putem cuprinde cu privirea, auzul sau alte simturi.
poate ma insel si nasterea noastra ca specie este doar mana Hazardului, insa sincer cred in El , pentru ca nu de putine ori Il simt, prin propria-mi respiratie, [prin lucrurile care ne inconjoara, prin lucrurile simple care creaza maretie vietii.
dincolo de meschinariile noastre, de societatea aceasta care este stramb construita, exista o perfectiune pe care nu de putine ori refuzam sa o vedem, refuzam sa o credem si in aroganta noastra , ne consideram mai presus de alte fiinte, mai presus de lucruri, insa cine sunt eu sa va spuin toate acestea?...doar un fir de nisip !
Aceasta postare a fost editata de raulmaniac: 15 May 2006 - 06:14 PM