Sari la conținut
Forum Roportal
New Task

Cafeaua si puterile ei magice....hmmm..

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

cafea-creier-520x480.jpg https://www.doctorulzilei.ro/cum-trebuie-sa-bei-cafeaua-de-dimineata-pentru-a-stimula-creierul/

Cum trebuie să bei cafeaua de dimineață pentru a stimula creierul???

Legătura cofeină-creier

Motivul pentru care primești un apel de trezire rapid după ce ai beat o cană de cafea are de-a face cu felul în care cofeina îți păcălește creierul.

Cofeina nu numai că este un stimulent al creierului, dar blochează și receptorii unei substanțe chimice numite adenozină, care în mod normal previn eliberarea de substanțe chimice excitatoare ale creierului.

Cu adenozina în afara drumului, aceste substanțe chimice care provoacă scântei ale creierului pot curge mai liber, oferindu-vă un val de energie și potențial îmbunătățind performanța mentală și încetinind declinul mental legat de vârstă.   :meeting:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cafea.jpg?resize=300%2C300&ssl=1              https://www.monden.ro/cafeaua-un-elixir-al-sanatatii.html

Top beneficii ale consumului regulat de cafea

1. Cafeaua poate ajuta la îmbunătățirea concentrării si a performantei cognitive: datorita efectelor stimulatoare ale cofeinei asupra sistemului nervos.

2. Ajuta la reducerea riscului de apariție a unor boli cronice: - cum ar fi diabetul de tip 2, boli de inima si Parkinson. Acest lucru se datorează antioxidanților si altor compuși benefici din cafea.

3. Ajuta la reducerea riscului de apariție a cancerului: - cum ar fi cancerul de ficat, cancerul de piele si cancerul de piept.

4. Ajuta la prevenirea declinului cognitiv: - pe măsura ce înaintezi in vârsta, datorita efectelor sale protectoare asupra creierului.

5. Poate ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei: - datorita efectelor stimulatoare ale cofeinei asupra sistemului nervos.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cât cheltuie Patriarhul Daniel pentru cafeaua de lux pe care o consumă zilnic? Prețul este uriaș

Prețul este uriaș cât cheltuie Patriarhul Daniel pentru cafeaua de lux pe care o consumă zilnic!!!

500 de gr de cafea DIVIN costa 50 de dolari americani, la care majoriatea românilor nici nu ar putea să îndrăznească să viseze.

Dar tot ca un sarlatan va muri si va fi pomenit, ca bate joc de neamul care-i dau banii sa ajunga-n RAI.

 

https://www.romaniatv.net/cat-cheltuie-patriarhul-daniel-pentru-cafeaua-de-lux-pe-care-o-consuma-zilnic-pretul-este-urias_7290641.html?utm_source=Evz.ro&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 11.01.2023 la 22:57, Motorină a spus:

Vreau o sugestie de cafea "arsa".

Nu mai stiu unde am baut o cafea foarte diferita de cele de pana acum. Avea un gust intens de ars/prajit/lapte prins.

Un fel de cafea cu tigara inclusa.

Ce cumpar, de unde? Mai vreau :eek:

Si nici macar nu-mi aduc aminte unde am baut-o...

La muncă am cafea d'aia :dance:

Cel puțin la unul din automate, de câteva zile. Apăs pe "cafe latte", dar gustul ăla e prezent și în cappuccino (de la același aparat). Cred că e gustul de lapte prins. 

Cafeaua, laptele și apa vin pe căi separate în cană, toate foarte fierbinți. Deci asta cred că voiam, lapte ars :laugh:

Partea nașpa e că suedezii nu au nevoie de zahăr în cafea. Eu îmi pun, și se uitau ciudat, primele zile. 

Se mai uită lung și când ne încălzim mâncare românească. Ei mănâncă... Plictisitor. Totul e plictisitor la ei. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Imagineaza scena: - Statele Unite, San Diego,  CaIifornia, locul de munca care era birou de contabilitate, Luni dimineata intrau pe usa angajatele pe diferite posturi si se exprimau cat de mult uresc ziua de Luni, care est atat de aproape de Duminica si de Weekend ca ele se considera inca in pat si aproape plangeau!!!  

Sint lucruri la care greu se poate obisnui si asta era una din alea pentru mine.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

efect-cafea-asupra-ficat-640x432.jpg

Cafeaua poate reduce riscul de ucigaș tăcut. Medic: Băutorii de cafea trăiesc mai mult și au mai puține boli de inimă și mai puțin cancer!!!

Abia astept ca dimineata cam dupa 8 ore de acum sa beau si eu in final o cafea, dupa ce ma intorc de la donat sange pentru niste analize.  De 2 saptamani n-am mai baut cafea, mi-a recomandat asistenta doctorului, ca este mai bine daca beau doar apa cu lamaie si un pic de miere cand iau acele medicamente.  Nu ma simt nicicum ca eu nu sint adicted la nimic, dar citind si acest articol, parca ma incurajeaza sa pun iar rasnita in functie plus echipamentul de filtrat cafea prin picaturi.  Peste 9 ore deja voi savura cea mai buna cafea din LUME:lol2: 

Voi indulci cafeaua cu Smochine uscate ca pe poza dar si Curmale, Scortisoara si un pic de miere si Ciocolata nearga amara rasa. 

Cu 2 saptamani in urma am donat sange mult pentru niste testari printre care si de COVID pe langa alte teste traditionale, iar peste alte 2 saptamani iar am de facut testarea pentru Pre Diabet.   Nu stiu ce va mai ramane in mine ca asta inca nu s-a intamplat la distanta asa de scurta sa am 3 testari si la asta de dimineata imi vor lua vreo 7 eprubete cel putin.   

Dar cat de greu se gaseste vena, asta e alta poveste, ma chinuie efectiv pana un senior in business apare si ma salveaza de la moarte/lesin.  Are un pret si cafeaua!!!  

https://www.doctorulzilei.ro/cafeaua-poate-reduce-riscul-de-ucigas-tacut-medic-bautorii-de-cafea-traiesc-mai-mult-si-au-mai-putine-boli-de-inima-si-mai-putin-cancer/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cafea-la-ibric1-636x480.webp

Atenție!!! Poți face cancer la gât dacă bei cafeaua în acest mod ... FIERBINTE ...

*De ce se incepe cu CAFEA cand temperatura la care se bea este problema si nu numai la cafea, la ceai, supe si alte mancaruri, direct de pe gratar in gura si neamestecat inghitit, astea provoca acel CANCER.  Cunosc  zeci de romani care fac la fel, fura snitelul din uleiul fierbinte si-l inghite intreg.  Nu se pot ajuta acei oameni si ce li se cuvine nu intarzie niciodata.

Se mira de ce nu exprim mila ca ei sint pe moarte si nu se poate opera conditia???   

Am locuit in Elvetia ani la rand si acolo daca supa nu clocotea in gura era considerat RECE!!!    Eu nu pot sa mananc nimic in acel mod, nu rece dar niciodata fierbinte mai ales branza lor luxoasa Cheese Fondue care se mananca din oala de branza topita in stomac plus Ceai de Macese la fel clocotind sa nu se faca cocoloase branza topita in stomac. Imi place sa ma joc langa Fondue dar moderat si mai mult facem Carne Fondue, muschiulet in bucati mici cu cartofi felii si ceapa tras pe bat sau metal dar se mananca de pe farfurie cu muraturi si paine.

Excesul din nimic nu este bun si deloc recomandat, mai ales la acele temperaturi si racit gura cu inghetata.   Erau odata si maniere la masa, dar decand s-au amestecat societatile ...

https://www.doctorulzilei.ro/atentie-poti-face-cancer-la-gat-daca-bei-cafeaua-in-acest-mod/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Atenție! Doar dacă. Doar decît. Dacă nu bei Nespresso, vei rămîne ceea ce ești de fapt: un biet papagal care bea cafea de-aia medievală, la espresso sau, Doamne ferește! la ibric.  :surrender:

*Eu raman la cafea medievala, desi am toate aparaturile inventate in ultimul secol, doar care se pot cara pe spate din magazin ca sint si industriale, din alea n-am.  Prietenii copiilor mei s-au mutat destul pe timpul facultatii si pentru vacantele mai lungi sa nu plateasca chirie, si-au lasat aici tot ce nu era foarte necesar, iar eu m-am ales cu bagaje pretioase de care au uitat majoritatea.   Am presupus ca au nevoie de creier sa studieze, dar altele au uitat repede.   Cand am stiut ca s-au dus acasa sau unde au vrut dupa terminarea studiilor, am inceput sa vand din marfuri, mai si donez inca la gradinari cu munci grele sau la cei fara case, copiii mei nu voiau sa auda de nimic, ca au si ei din fiecare model si echipament primit cadou ca erau oferte, sa cumperi 1 si mai primesti 2 gratuit daca cumperi si nu stiu cate pachete de capsule.   Am si aparautra nefolosita, nu le vrea nimeni ca ocupa loc si nu vor sa incarce nici curentul prea mult cand gazul de gatit este mult mai ieftin, iar pentru o cafeluta se poate in microunde fierbe un pis de apa.   

Noi veteranii cafelelor, nu sintem limitate la un aparat pentru fiecare tip de capsula, spargem capsula si ajungem la esenta valuabila, doar il turnam in apa fiarta si e gata bunatatea!!!

Cand am spus fiului sa pastreze capsulele ca de cate ori mergem la ei vom face cafea pentru noi cel putin, le-a placut ideea, ca aparatul l-au imprumutat la cineva din anturaj.   Copiii mai rad de mine ca noi din Estul Europei avem o alta metoda pentru toate alea si credem ca doar asa se poate ajunge la fericire.   Eram catalogata la egal cu Frankenstein sau Dracula ca aum pus intr-un borcan mare verze mici la acrit si colegii lor de scoala credeau ca sint creieri umani precum in laboratoarele de chimie sau stiinte naturale se vad!!!  

th?id=OIP.G1KzLVzcOzuSHUnliot7NAHaD5&pid=Api&P=0&h=180                              https://evz.ro/capcana-otravita-a-capsulelor-de-cafea.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1200x800-758x505.jpg

Când este momentul ideal pentru cafea???

Este indicat să bem prima ceașcă de cafea între orele 9:30 și 11:30, când nivelul de cortizol scade.

Încearcă să bei apă și profită de puțină lumină solară dimineața.

*Unde dormeau pana'acum specialistii de cafea?  Pentru pensionari deja e totuna cand beau o cafea ca se mai culca daca au obosit sa ridice ceasca la gura :-)))

Pe la noi pe timp de vara ziua incepe foarte devreme, imediat dupa orele 3:30 AM.   Atunci lumea iese la o plimbare matinala, pensionarii in mod special.

Cei activi au treaba cu copiii si de mers la munca, sau se pregatesc pentru a lucra de acasa si n-au timp de iesit din casa, in caz ca le cauta de la Centrala.

Nici soarele inca nu arde ochii si nici foarte cald nu este inca, e tocmai potrivita vremea pentru mers pe jos intre case pe strazi mai mici.   

Nu de urcat pe munti sau altele unde este chiar periculos acea ora matinala, ca animalele salbatice inca nu s-au culcat si mai vaneaza!!!   

Sint niste localuri unde se vinde deja cafea si inainte de plimbare multi isi umple un termos de 1 litru cel putin si asa pornesc pe drum, au si apa.   

Altii comanda sucuri presate din diferite fructe care costa chiar foarte scump daca nu vor sa faca acasa.  Altii merg direct la Sala de Gym si e fara riscuri, doar drumul pan'acolo poate fi chiar mortal cu traficul de azi cand tot feluri de idioti sint pe drum, zi si noapte.*   

https://news.substantial.ro/2023/06/01/cea-mai-mare-greseala-pe-care-o-faci-cand-bei-cafeaua-cum-te-afecteaza-in-fiecare-dimineata-fara-sa-iti-dai-seama/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

990878db0854bd7fccfe7e5608d55368 https://www.yahoo.com/lifestyle/1-most-important-thing-drinking-113500854.html

"The #1 Most Important Thing To Do Before Drinking Coffee in the Morning, According to an Integrative Medicine Doc.   Besides drinking water, it’s also important to brush your teeth in the morning before drinking your coffee. While many coffee drinkers assume that it’s best to brush their teeth after enjoying their cup to prevent coffee stains, dentists say not to wait. “Brushing your teeth before having coffee helps remove plaque, so it's harder for stains to stick to your teeth when you drink your coffee.” 

*N-as fi crezut ca se scrie o pagina cu aiureli pana sa accentueze ca primul lucru dimineata este sa te speli pe dinti ca altefel pute gura ca un WC.  Asta este inca un secret si se da pe reteta in anul 2023???   Unde a ramas higiena umana???  de ce mai trebuiesc sali de baie in Amerika de zeci de mii de dolari dotati cu toate alea daca dintii se uita sa spele precum si alte parti din corp si se alearga la munca in pijamale aproape.  Mai vad in magazine pe la pranz mame tinere cu ceara aia in ochi nepieptanata pe langa ca-i nespalata pe fata, este in pijamale si cu copiii murdari rau si se justifica la lume care se uita ca la un Urs in Targ ca a venit doar sa ridice lapte si paine din magazin.   

Se poate afisa pe usa bisericii pentru lume cu ce sa inceapa ziua???  

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×