Sari la conținut
Forum Roportal
Alethia

Banii pt reparatia scolilor

Postări Recomandate

Si anul asta acelasi inceput. Mereu si mereu in fiecare an acelasi scenariu. Copii incep scoala prin santiere pline de moloz ca scoli nu le putem numi la cum arata acum. Intr-un ziar am citit ca in unele locuri copii au inceput scoala in corturi. In acelasi ziar o declaratie a unei invatatoare ca la iarna vor captusi corturile cu vata. Dar oare va fi de ajuns?

 

Banii care i-a dat guvernul primaria de ce nu i-a cheltuit pe reparatia scolilor in toate cele 3 luni de vacanta?

Ce s-a intamplat cu acesti bani? Au disparut fara urma. Guvernul spune ca i-a trimis, primariile spun ca nu au ajuns inca? Dar oare cat le ia la niste bani sa ajunga de la guvern la primarii?

 

Se pare ca au disparut fara urma pe drumul dintre guvern si primarii.

 

Ori primarii i-au primit dar in loc sa ii investeasca in ceea ce trebuia, in scopul lor destinat i-a deturnat ingropandu-i in vile si mertane.

 

Voi ce parere aveti?

 

Uf lacomia asta...

Editat de Alethia

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stati linistiti, peste doua saptamani vom uita de problema asta. Presa va fi prima care sa nu se mai intereseze de chestiune.

 

Unde era presa si interesul nostru acum o luna? Atunci trebuiau facute verificari, acuma nu facem decat sa le suflam un kil de pene in :haha: baietilor destepti din administratii. Ca de obicei.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mareu va fi asa ca santem "romani" :haha: Banii din educatie se duc pe apa sambetei iar ce este cel mai grav ca nu se iau masuri pentru aceasta(de fapt cine sa ia,tot ei :lol2: ?) nu este tras nimeni la raspundere pentru deturnare de fonduri :lol2:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Principala problema este birocratia. Scolile fac proiecte de reparatii, consolidare, extindere, mansardare, etc. Alcatuiesc devizul, apoi il prezinta Administratiei scolilor. Acesta il avizeaza si apoi il trimite primariei. Primaria solicita banii de sus. Cand primaria primeste banii, incep procedurile de licitatie, cu tot tacamul. Pentru depunerea ofertei se lasa cateva saptamani. De regula, la prima licitatie nu prea se prezinta nimeni, pentru ca firmele de constructie serioase sunt suprasolicitate, si au contracte si mai grase. A doua licitatie se desfasoara la un anumit interval, apoi se reia procedura. Daca vine cineva, deja este tarziu si lucrarile sunt facute de mantuiala.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×