Accesorii pentru pescuit, o trusa de baza

Accesorii pentru pescuit, o trusa de baza

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriPescuit
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5561

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pasionatii de pescuit iau acest sport foarte in serios, si foarte putini oameni se gandesc la pescuit doar ca la o simpla distractie. Cu toate acestea, cei care sunt dedicati cu trup si suflet acestui sport vor petrece mult timp pentru a invata cat mai multe lucruri despre pescuit si accesoriile unei truse complete.

Asadar, daca doriti sa va incropiti singur o trusa de pescuit si nu stiti de unde sa incepeti, faceti niste cercetari pe internet sau la magazinele de specialitate pentru a avea o viziune clara asupra articolelor care va trebuie si mai ales asupra preturilor. Orice pescar are nevoie macar de accesoriile de baza, daca nu de obiecte profesioniste.

Undita de pescuit
Cea mai importanta parte a trusei, fara care nu puteti face prea multe este undita de pescuit. La inceputul anilor 1800 unditele erau construite din lemn de bambus, masurau aproximativ 3,5m lungime si aveau inele pe partea inferioara pentru ca firul de pescuit sa treaca prin ele. Undita era dotata si cu o bobina pe care se infasura firul, la vremea aceea, din par de cal, care trebuia uscat in prealabil. Nadele erau viermi si insecte vii, agatate de carlige de metal care se scufundau in apa.

Unditele au suferit destule modificari de atunci. Acum exista undite din fibra de sticla, ce pot fi demontate in 6 parti si depozitate intr-o cutie mica, impreuna cu alte undite. Firul este din salopeta-pescuitnailon si nu trebuie uscat inainte de depozitare, iar carligele au nade de pescuit colorate, realizate si proiectate artificial pentru a atrage cea mai buna prada din apa. Asadar, cumparati-va o astfel de undita, impreuna cu nade si momeli potrivite tipului de peste pe care il pescuiti.

Imbracamintea
In rucsac ar trebui sa aveti tot felul de haine care sa se potriveasca tuturor tipurilor de vreme. De obicei veti avea nevoie de a pelerina de ploaie, o salopeta impermeabila in cazul in care pescuiti din apa. Apoi, n-ar trebui sa va lipseasca o palarie care sa va protejeze de soare.

Apoi cutia dvs. de nade si momeli - continutul ei va creste in timp, asa ca ar fi bine sa va procurati una destul de mare, cu compartimente pentru momeli umede si uscate.

Acestea sunt lucrurile elementare de care aveti nevoie, dar in timp, cand va familiarizati cu sportul, puteti adauga mult mai multe obiecte necesare. In functie de apa in care va place sa pescuiti, va trebui sa va schimbati si accesoriile. Nu toate merg in ambele tipuri de apa, mai ales ca pestii sunt de diferite marimi in apa dulce sau in apa sarata. Cand veti cunoaste toate misterele pescuitului si trusa dvs. va fi completa.