Terapia Bowen - armonie si echilibru

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriBucuresti, Terapia Bowen
Ultima actualizareLuni 29 mai 2017
Vizualizari1161

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aparuta in Australia si practicata azi in numeroase tari ale lumii, terapia Bowen (cunoscuta si ca metoda Bowen, tehnica Bowen sau, mai simplu, bowtech), cunoaste azi o popularitate in crestere. Considerata a fi cea mai blanda dintre terapiile manuale, ea vizeaza stimularea puterii de autovindecare a corpului si se dovedeste a fi eficienta intr-o gama larga de afectiuni, motiv pentru care in multe tari este inclusa in sistemul asigurarilor de sanatate, fiind recomandata de medici.

Metoda a fost conceputa in anii 50 de Tom Bowen si practicata cu un succes rasunator in Australia doar de el pana in 1986, cand a fost de acord sa fie consemnata de sotii Oswald si Elaine Rentsch, cei care, dupa moartea lui Tom Bowen, au facut-o cunoscuta in lume , astazi fiind practicata de mai bine de 30 000 de terapeuti in aproximativ 50 de tari.

Principiul de baza al tehnicii este unul simplu: corpul uman are abilitati naturale de autovindecare, fara aceasta zestre cu care ne nastem, probabil nici n-am supravietui. Numai ca aceste capacitati de autoreglare continua se manifesta optim in starea de relaxare profunda, iar terapia Bowen exact asta reuseseste sa declanseze: trecerea sistemului nervos autonom de la dominanta simpatica(cea guvernata de constient si extrem de reactiva la stres), la dominanta parasimpatica, cea guvernata de subconstient, de ,,sinele interior”, responsabil de toate procesele reglatoare, echilibrante ce se petrec la nivelul intregului organism in starea de odihna, de relaxare.

Despre metoda conceputa de el, Tom Bowen nu a oferit prea multe amanunte, a preferat sa spuna modest (si un pic enigmatic) doar ca ,,este un dar de la Dumnezeu”. Eficienta metodei sale terapeutice (Tom Bowen avea peste 13 000 de pacienti anual !), a generat multa pasiune si curiozitate in a cerceta motivele si, din momentul in care terapia a inceput sa fie predata de sotii Rentsch, lucrurile au inceput sa se clarifice. Toate miscarile blande, care se practica cu degetele pe corpul cuiva in timpul unei sedinte de terapie, se fac in puncte precise si sunt, in marea lor majoritate, miscari fine de rolare, peste muschi, ligamente, tendoane, succesiunea acestora fiind una prestabilita si facand parte dintr-o procedura anume, pe care terapeutul o alege in functie de problemele persoanei tratate.

Nimic nu este la intamplare, dupa fler sau inspiratie de moment, terapeutul a devenit terapeut dupa ce a fost instruit ca atare de un instructor acreditat de Academia Bowen din Australia si dupa ce a parcurs un important numar de ore de anatomie si fiziologie,inclusiv cursuri de prim ajutor, sub indrumarea unor medici.

Terapia Bowen si-a castigat reputatia si s-a raspandit cu repeziciune datorita eficientei sale remarcabile si de-a dreptul surprinzatoare pentru cei care apeleaza la ea, pentru ca manipularea corporala e minima, senzatia perceputa este de confort (terapia fiind total neinvaziva), iar efectele benefice sunt evidente, incepand sa fie resimtite uneori chiar inainte de sfarsitul sedintei de terapie. Orice procedura Bowen stimuleaza mecanismele de autovindecare ale corpului, terapeutul este cel care faciliteaza acest demers, iar corpul celui tratat este vindecatorul real.

Aceasta terapie este aleasa de tot mai multi romani, deoarece este atat de prietenoasa cu corpul, este compatibila cu tratamentul alopat, nu presupune niciun fel de reactii adverse si poate ajuta pe oricine- copii, adulti, persoane in varsta, sportivi sau femei insarcinate. De la probleme articulare, la disfunctii ale organelor interne, de la stres la tulburari emotionale diverse, terapia Bowen echilibreaza functionarea corpului la nivel fizic, chimic si psihic. Din anul 2006 ea a patruns si in Romania, acum existand terapeuti Bowen acreditati in toata tara.

Terapeut Bowen nivel master – Luiza Predescu - 0766420590.