Sari la conținut
Forum Roportal
Brindusa

Caderea parului

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Si sotul meu se confrunta cu acceasi problema si prefera sa se tunda 1 cu masina de tuns, asa pare ca are par mai mult si e si mai sexy.

Am citit ca ar fi bun uleiul de ricin impotriva caderii parului, te masezi zilnic 15 min cu ulei de ricin, minim 1 luna.

Cred ca la barbati problema caderii parului e la fel de delicata ca ingrasatul la femei.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dincolo de aspectul inestetic, caderea masiva a parului trebuie privita ca o problema de sanatate si tratata ca atare.

Cresterea parului se face in cicluri intermitente. Perioadele de crestere sunt urmate de perioade de repaus. Astfel, la nivelul scalpului, 85% dintre fire sunt active circa patru ani, iar 15% din radacini se odihnesc trei luni, dupa care isi reiau cresterea. Pentru a ajunge sa se vada din piele, mai sunt necesare trei luni. Dar, daca ne gandim ca densitatea normala a foliculilor pilari pe pielea capului este de 350 fire/cm2, ne dam seama ca niciodata nu am avut o asemenea desime, tocmai din cauza acestor cicluri de crestere.

Firul de par ( un cilindru de celule de cheratina dispuse concentric, moarte din punct de vedere fiziologic) creste datorita activitatii radacinii, aflata la trei-patru mm in profunzimea pielii. Grosimea firului e redusa in copilarie, creste la pubertate-adolescenta si apoi scade treptat - la barbati, mai curand decat la femei.

 

 

Cauzele caderii parului

Alimentatia

 

O alimentatie dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale influenteaza negativ aspectul parului.

 

Produsele si operatiile cosmetice de ingrijire a parului

 

Uscarea parului cu foehnul, vopsirea frecventa (produse slabe calitativ) cu sau fara decolorare, permanentul repetat si facut cu produse de proasta calitate, intinderea firelor de par, chiar si banala degresare prin spalare, folosirea in exces a produselor de styling pot deteriora firul. Fragilizat, acesta cade. Rarirea poate fi evidenta daca pierderea e mai mare de 100 de fire zilnic, iar cresterea - incetinita. |n aceste situatii, radacina ramane sanatoasa si activa in piele. Sansele de recuperare sunt 100% daca se renunta la procedura care a dus la deteriorarea parului. Parul se regenereaza in aproximativ sase luni.

 

Stresul

 

Cand organismul e supus stresului, parul si pielea se resimt puternic. Perioadele cele mai grele sunt insotite de caderi masive de par. Din fericire, firele nu cad toate o data si exista o permanenta refacere. De cele mai multe ori insa, intre momentul aparitiei stresului si perioada de cadere a parului exista un decalaj, legatura dintre cele doua evenimente fiind mai greu de realizat. Stresul sporeste si functia glandelor sebacee, favorizand aparitia parului gras sau a matretii.

 

Modificarile hormonale

 

In perioada de sarcina sau dupa un avort, pierderea parului poate fi difuza, pe toata suprafata capului. Unele contraceptive din generatiile mai vechi pot cauza, de asemenea, caderea parului.

Interventiile chirurgicale, bolile febrile, bolile cronice, radioterapia sau tratamentul cu citostatice afecteaza parul

 

Evenimentul declansator poate precede, cu 6-16 saptamani, chiar si un an, caderea parului. In aceste cazuri, regenerarea se face fara nici un tratament.

 

Dietele de slabire frecvente sau cu pierderi mari in greutate atrag dupa sine caderea parului

 

Exista si alte caderi de par, difuze, cum ar fi cele cauzate de ingestia unor medicamente prescrise pentru diverse afectiuni. Si in acest caz, refacerea este totala dupa intreruperea medicatiei incriminate.

 

Remediile naturiste sunt eficiente?

Tinctura de ardei iute, usturoiul, gazul sunt eficiente datorita efectului lor vasodilatator, care intensifica circulatia sangelui la nivelul radacinii firelor de par.

 

:lol2: In schimb, amestecul de ulei de ricin, galbenus si alcool nu are cum sa se absoarba prin piele ca sa stimuleze radacina. Acesta este numai un sampon natural, care nu agreseaza tulpina, reusind chiar sa o restructureze.

 

- Spala-ti parul in functie de necesitati, nu dupa conventia sociala, la sapte zile.

- Foloseste sampoane cu putere de curatare mica daca nu ai probleme importante.

- Evita vopsitul total pentru o vreme ( suvitele sunt permise).

- Dormi suficient.

- Piaptana-te cu un pieptene cu dintii rari, nu cu peria deasa.

- Nu te rade pe cap, fiindca nu prea ajuta.

- Opteaza pentru o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale.

- Evita stresul, gandeste pozitiv si nu uita sa te relaxezi.

 

articolul a fost preluat din revista Avantaje .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce este alopecia?

- Alopecia androgenetica (rarirea parului de la frunte pana la crestetul capului) este cel mai des intalnit tip de cadere de par, atat la femeie, cat si la barbat. Predispozitia genetica e foarte importanta in aceste cazuri. La barbati, necazurile incep devreme, dupa pubertate; la femei, mai tarziu, catre 30 de ani, si in cele mai multe cazuri se asociaza ovarului polichistic. Daca pentru barbat calvitia nu mai e o problema (barbatul preocupat de podoaba capilara o poate pastra cu ajutorul Propeciei, un medicament pe baza de hormoni), pentru femeie sunt necesare investigatii si, de cele mai multe ori, tratament hormonal impotriva chisturilor ovariene.

- Alopecia areata inseamna pierderea temporara a parului de pe anumite portiuni, sub forma de cercuri mai mari sau mai mici. Poate aparea atat la copil, cat si la adult si survine intr-un context autoimun, in care organismul respinge firul de par, pe care-la considera un corp strain. |n 33% dintre cazuri regenerarea e integrala. In celelalte situatii, se fac investigatii mai ample pentru descoperirea cauzei, apoi se aplica tratamentul.

 

Tratament

Intern

Vitaminele sau suplimentele minerale grabesc regenerarea. Cele care au cantitati mari de zinc si seleniu ( de exemplu, Revalid, Miss Vitaal, Centrum, Supradyn, Bio-Seleniu-Zinc) ajuta la revigorarea parului.

 

Extern

Din gama larga a produselor care stimuleaza cresterea, singurele care si-au dovedit utilitatea sunt cele vasodilatatoare, care aduc un plus de sange nutritiv in vasele ce inconjoara radacina. Produsele pe baza de minoxidil (Rogaine, Alopexy, Hair Grow) sunt foarte eficiente; la fel si Revulsivul.

Sampoanele impotriva caderii parului contin microelemente precum: seleniu (Selsun, Selegel), tricozaharide (Foltene), chinina (calorane). La fel de eficiente sunt si sampoanele din gamele Phytocyane si Fitoval.

Cosmetologia si farmacia au rafinat aceste produse pentru a obtine rezultate cat mai spectaculoase. Medicul dermatolog poate sa recomande cel mai bun produs in functie de cazul fiecarui pacient.

 

Sursa: revista Avantaje

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tratament impotriva caderii parului:

 

Cantitatile indicate in reteta sunt pentru un par mediu. In cazul in care aveti parul mai lung sau mai scurt, adaugati sau reduceti din cantitati. Pentru parul mediu sunt necesare: 6 linguri ulei masline, 5 linguri ulei ricin, 3-4 linguri vitamina A uleioasa, 4 fiole vitamina C si un galbenus de ou. Toate acestea (cu exceptia uleiului de masline si oului) se gasesc in farmacii. Reteta este impotriva caderii parului, regenerandu-l si vitaminizand firul de par.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

iata cateva retete impotriva caderii parului:

Salvia, sunatoarea si rozmarinul (in parti egale) se amesteca, se macereaza in 250 ml otet de mere si 250 ml alcool. Se lasa 4 ore la decantare, se strecoara si se amesteca in tot atita apa minerala. Dupa fiecare spalare, pielea capului se clateste cu aceasta solutie. O alta reteta este cea cu usturoi. Se pot pisa 5-6 catei de usturoi, care se amesteca in 2-3 albusuri de ou. Cu aceasta pasta se maseaza pielea capului, care se acopera apoi cu o punga si se lasa 30 min. Se clateste doar cu ceai concentrat din musetel si nu se usuca la surse de caldura sau cu foehn.

Se pot frectiona zonele afectate, de citeva ori pe zi, si cu otet de mere, infuzie din frunze de nuc sau esenta din radacini de urzica.

Luaţi Revalid

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×