Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Mie imi place salata greceasca.

 

GreekSalad.jpg

Imi spui si mie ce ierburi are la ingrediente? :D

 

.......... la tzatziki cred ca ai confundat menta cu mararul.se mi poate pune si marar dar nu-mi pot imagina sa mananc carne cu sos de menta :)

Nu, n-a confundat. La turci acest tzatziki denumit "cacik" se prepara cu menta. De altfel turcii folosesc destul de des menta in diverse preparate si (in functie de gust) poate fi delicioasa.

 

neh e din botosani . da se lauda ca gateste romaneste or fi venit grecii aici cu musaca si romanii au adaugat alte alea si sau intors in grecia cu o noua metoda. mai stii?

Multe dintre preparatele "grecesti" se prepara si in Turcia. Dar nu as putea spune care de la care a furat reteta.

 

oricum am fost si eu in grecia si am mancat o chestie nasoaaala cu vinete dedesupt care cica e tot traditionala si am vomitat pe loc la masa.....

Gusturile difera. dar intr-adevar mancarurile pe baza de vinete sunt "grele" pentru ficat si stomac. Tu posibil sa fi ceva mai sensibila din acest punct de vedere.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Imi spui si mie ce ierburi are la ingrediente? :cheer:

 

Si eu ma mai intreb oare ce sint boabele pe deasupra :roll: masline sau fasole .... ???

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Si eu ma mai intreb oare ce sint boabele pe deasupra :roll: masline sau fasole .... ???

 

Masline :cheer:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
E renumita mancarea greceasca ... dar dintr-un motiv necunoscut prefer mancarea turceasca daca am de ales intre aceste specialitati!!!! Poate aromele turcilor sau ce este, dar nu ma prea atrage nimic grecesc, doar sotul ma trage sa merg cu el sa mancam grecesc cateodata, el termina si farfuria mea ca eu mai mult fac conversatia ... insa el nu vede decat mancarea!!! Adora d
Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
PS: Daca nu ai gustat vreodata humus cum de ai asa aversiune? E ca fasolea frecata cu usturoi pe care o fac romanii,numai ca humus se face din chickpeas (tot din familia fasolelor) si pasta de seminte de sesam...la care se adauga ulei de masline,usturoi,putin suc de lamaie,sare si cumin dupa preferinta. E delicios.

 

 

Noroc ca-s de la tzara si sitiu ce este Chickpeas sau Garbanzo in spaniola si Pois Chiche in franceza dar Năut pe romaneste si toti fac parte din familia asta mare al "pastaioaselor" am inventat cuvintul :roll:)))) din familia leguminoaselor.

 

Se cunoaste in Ardeal mai popular sub numele de Măzăriche, iar in sudul romaniai ca Năut, e bun in Cous-Cous dar cat am stat in romania nici macar n-am vazut cum arata doar se vorbea de ea ca planta furajera pentru animale in amestec cu alte mase verzi.

 

Cuvintul Humus cum suna nu-mi place!!! parca are ceva cu mortii .... nici miroul nu-mi place, si nici un produs din seminte de sesam nu suport, nici uleiul de masline sau cumin iar suc de lamiie eu nu asociez cu fasolea!!!!

Plus ca e prea procesata adica si-a pierdut forma si gustul original .... eu asa papara nu maninc!!!!

Imi place salata de fasole boabe dar asa cum sint intregi, pun ceapa, usturoi, ulei si piper, cateodata si salata verde si le maninc cu paine sau fara cu rosii si ardei eventual.

Nu maninc nici spuma de capsuni sau de orice ar fi cu albus de oua si zahar parca!!!!

Nici cartofii nu-mi plac frecati ca ... nimic ... cu gust de unt ..... nici icre sau vinete cu maioneza!!!

 

Nu-i asa de scurta lista mea de: Nu-mi place sa maninc dar nici n-o sa gust vreodata!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Calatorie culinara in Grecia

 

 

Postat de culinar

www.culinar .ro

 

 

Sezonul concediilor a inceput. Cunoscuta pentru locurile incarcate de istorie, Grecia a fost intotdeauna o destinatie adorata de turisti. Un alt avantaj al grecilor sunt preparatale culinare. Cine nu ar incerca o shaorma greceasca, o salata cu bucati mari de branza feta si asezonata cu un strop de ulei de masline?

 

Radacinile bucatariei grecesti s-au format in casele oamenilor si nu in restaurante. Grecia este o tara agrara, iar gospodinele au gasit metode inventive pentru a utiliza fiecare produs de sezon.

 

Cele mai importante ingrediente de pe teritoriul Greciei includ: seminte, legume, vegetale, ulei de masline si lactate. Pestele si fructele de mare sunt suficiente pentru a asigura hrana tuturor celor care locuiesc langa mare.

 

Mancarea greceasca "urmareste" sezoanele. Gospodinele nu fac sos de tomate sau conserve toamna, pur si simplu nu gatesc aceste legume daca nu este sezonul lor. Magiritas, o supa din miel si tarta cu oua si lamai se consuma doar de sarbatoarea Good Saturday, porcul de Craciun si Anul Nou, iar pestele la mesle solemne de dupa o inmormantare.

 

Pranzul se serveste in jurul orei 2 PM, iar cina intre orele 8 si 10 PM, acestea fiind cele mai importante mese ale zilei. Micul dejun inseamna doar o ceasca de cafea, acompaniata de o prajitura.

 

Meniurile includ salate proaspete din legume de sezon si fructe. Dulciurile fac parte din meniurile festive si nu se consuma zilnic.

 

Multe restaurante grecesti isi fac reclama sustinand ca au mancare preparata in casa si servesc gratare de porc si miel, peste proaspat la cuptor si salate de fructe.

 

Iata mai jos principalele preparate grecesti:

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mie cel mai mult imi place baclavaua...pana la urma nu am inteles, baclavaua apartine greciei sau turciei???

oricum am fost si eu in grecia si am mancat o chestie nasoaaala cu vinete dedesupt care cica e tot traditionala si am vomitat pe loc la masa (mai eram si in restaurant blushing.gif ) mereu cand ma gandesc la ce am mancat mi se face greata... pacat ca nu mai imi amintesc cum se numea sad.gif

 

O alta intrebare cand cereti la o cafetarie cafea greceasca altii spun ca este turceasca.

 

Si sa va spun cum a inceput ... pe vremea cand turcii inca erau pe teritoriul elen.

Un turc merge la o cafenea si cere grecului sa i se faca cea mai buna cafea. Grecul a inceput sa rasnite cafeaua cat a considerat ca este de fina si l-a servit. Turcului i-a placut cafeaua si astfel vorba lui a fost "este cea mai buna cafea greceasca!" 

 

Grecul spune ca baclavaua ii apartine, asa si cu cafeaua. Spun din ceea ce cunosc de la greci.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Palestinian restaurant owner Yasser Taha displays a plate of hummus, a paste made from chickpeas, and a bowel of falafel which are made from mashed and fried chickpeas

Poza este frumoasa dar ma scutura frigurile doar ca ma uit la aceste farfurii, nici nu stiu ce sint acele "gomboturi" dar ulei asa in farfurie varsat parca nu prea invita.   Eu am facut salata de vinete si am adaugat naut din conserva dar "blenderuit" sa am mai mult ca trebuia sa trimit la munca sotului si le-a placut foarte mult.  Ce ma deranjeaza sint acele maini pe farfurie! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×