Desert_Rose 0 Raportează post Postat Noiembrie 19, 2006 (editat) m-am gandit celor interesati de bucataria greceasca sa prezint niste retete. tzatziki:ingrediente:2 cani de iaurt grecesc sau danone cremosso :1 castravete mare :4 catei de usturoi striviti sau prin cleste :3 linguri mari ulei de masline :sare :putin piper :putin otet mode de preparare:se curata castravetele si se da prin razatoare.se ia si se strecoara pana iese toata zeama.o data strecurat castravetele,se amesteca cu celelalte ingrediente si obtineti un tzatziki. puteti pune mai mult usturoi dupa gust. tzatziki e f bun servit cu carne de porc,vita. e delicios cu o friptura de porc si cartofi prajiti. sau cartofi cu pui la cuptor. pofta buna. reteta de la suvlaki maine. :doh: Editat Noiembrie 19, 2006 de julia23 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
:x 67 Raportează post Postat Noiembrie 21, 2006 am fost recent in grecia si pot spune ca au o mancare foarte gustoasa, foarte variata, foarte buna. grecii sunt niste bucatari desavarsiti. si au niste prajituri!!! mmmm.... (gustul mancarii si gusturile sunt ca la noi :focus: ) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Tristan 8 Raportează post Postat Noiembrie 22, 2006 m-am gandit celor interesati de bucataria greceasca sa prezint niste retete.tzatziki:ingrediente:2 cani de iaurt grecesc sau danone cremosso :1 castravete mare :4 catei de usturoi striviti sau prin cleste :3 linguri mari ulei de masline :sare :putin piper :putin otet mode de preparare:se curata castravetele si se da prin razatoare.se ia si se strecoara pana iese toata zeama.o data strecurat castravetele,se amesteca cu celelalte ingrediente si obtineti un tzatziki. puteti pune mai mult usturoi dupa gust. tzatziki e f bun servit cu carne de porc,vita. e delicios cu o friptura de porc si cartofi prajiti. sau cartofi cu pui la cuptor. pofta buna. reteta de la suvlaki maine. :yahoo: As adauga si menta proaspata :yahoo: Incearca,e delicioasa :cheer: plus de asta ii mai ia din taria usturoiului :crazy: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Desert_Rose 0 Raportează post Postat Noiembrie 22, 2006 (editat) costy voi scrie si niste retete de prajituri.tristan la tzatziki cred ca ai confundat menta cu mararul.se mi poate pune si marar dar nu-mi pot imagina sa mananc carne cu sos de menta :doh: promit ca maine voi scrie retele la suvlaki giro,pastitio,mpriam,musakas si o prajitura.mai pot pune la cerere si o reteta la cerinta dumneavoastra. sorry guys dar am mult de invatat si nu apuc sa intru pe net. Editat Noiembrie 22, 2006 de julia23 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Desert_Rose 0 Raportează post Postat Noiembrie 22, 2006 briam ingrediente:1 kg dovlecei 1 kg cartofi 1 kg vinete 3 cepe 2 ardei grasi 1 kg de rosii,curatate de pielita si taiate mic patrunjel sare piper 1 cescuta ulei 1 cescuta de apa se curata cartofii de coaja.toate ingredientele,se taie rondele si se pun intr-o tava.se adauga apa,uleiul si sare,piper dupa gust.se bune la cuptor circa 1 30 temperatura medie,daca este nevoie mai daugati putina apa. briamul este delicios servit si cu tzatziki. pofta buna. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Desert_Rose 0 Raportează post Postat Noiembrie 22, 2006 pastitio va trebuii intai sa pregatiti carnea tocata cu rosiile,ce va fi adaugata la pastitio. ingrediente:500 gr macaroane(cam 1 pachet de spaghetii,dar groase) 1/2 ceasca de unt sare piper 2 oua batute besamel carne tocata cu rosii:ulei,500 gr carne tocata,4-5 rosii(sau conserva),1 ceapa mare,o cescuta de vin rosu,1 foaie de dafin,patrunjel tocat,f.putina scortisoara.incingeti uleiul in tigaie,si puneti ceapa amestecand.cand se auresc,puneti carnea tocata,o lasati putin si o stingeti cu vinul.adaugati rosiile,foaia de dafin,sare si piper.fierbeti la foc mic circa 40 minute,si inainte de a o lua pe foc adaugati patrunjelul,si scortiasoara. cascaval ras mod de preparare:puneti la fiert apa.cand fierbe puneti macaronia si amestecati din cand in cand.dupa ce au fiert,le strecurati,puneti jumatate dintre ele intr-o tava si adaugati cascavalul pe ele cu carnea tocata cu rosiile.adaugati celelalte macaroane,iara cascaval si putin ulei.puneti un rand de besamel pe deasupra,in care ati pus si ouale. tava o puneti la cuptor mediu circa 40 minute. pofta buna. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Desert_Rose 0 Raportează post Postat Noiembrie 22, 2006 suvlaki giro pt suvlaki ne va trebui carne de porc sau de pui.poate fi si carnea ramasa in farfurie,daca vreti,puteti praji carne de porc sau de pui. ne va trebui,foaie de saorma, sau chiar foi mici o gasiti la supermarket. ingrediente:carne de porc sau de pui. :daca aveti carne de porc ne trebuie tzatziki,daca e de pui o salsa obtinuta din maioneza,mustar si putin otet. :felii de rosii(taiate rondele) :putini cartofi prajiti :putina ceapa(puteti taia o ceapa mica rondele) :hartie de aluminiu,veti taia niste foi circa a4 ,depinde de cate persoane. mod de preparare:se pune unge foaia de saorma cu ulei si se pune intr-o tava incinsa.o lasa-ti putin aveti grija sa nu se arda. luati hartia de aluminiu in palma,adaugati foaia de saorma,si incepeti sa adaugati si putin din carne,cartofi,rosii,ceapa si salsa sau tzatziki. incercati sa inchideti faoia de shaorma. de obicei aluatul de la suvlaki nu sunt ca foile de la shaorma ci mai mici si mai groase. pofta buna Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
kisstina 1 Raportează post Postat Noiembrie 22, 2006 eu am primit la revista "good food" un supliment cu mancaruri specifice fiecarei tari si am acolo si retete grecesti. am sa postez cateva dar alta data ca sunt tare obosita in seara asta :doh: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Desert_Rose 0 Raportează post Postat Noiembrie 23, 2006 ok kisstina orice ajutor e binevenit. :cheer: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Go!!! 5 Raportează post Postat Noiembrie 25, 2006 m-am gandit celor interesati de bucataria greceasca sa prezint niste retete.tzatziki:ingrediente:2 cani de iaurt grecesc sau danone cremosso :1 castravete mare :4 catei de usturoi striviti sau prin cleste :3 linguri mari ulei de masline :sare :putin piper :putin otet mode de preparare:se curata castravetele si se da prin razatoare.se ia si se strecoara pana iese toata zeama.o data strecurat castravetele,se amesteca cu celelalte ingrediente si obtineti un tzatziki. puteti pune mai mult usturoi dupa gust. tzatziki e f bun servit cu carne de porc,vita. e delicios cu o friptura de porc si cartofi prajiti. sau cartofi cu pui la cuptor. pofta buna. reteta de la suvlaki maine. :flowers: Yummy!!! Cred ca voi trada o vreme mancarea italieneasca...tagliatele, ramaneti totusi, pe-aproape! citesc si celelalte retete. O, Hellas! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri