Ultima sansa sa-ti gasesti un job vara aceasta - afla ce salariu poti avea la primul job

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareJoi 6 august 2015
Vizualizari1253

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ultima sansa sa-ti gasesti un job vara aceasta - afla ce salariu poti avea la primul job

Pana pe 17 august 2015 are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi, un proiect online de recrutare adresat studentilor si masteranzilor care finalizeaza studiile si vor sa se angajeze in aceasta vara. La editia din acesta vara a Targului Virtual Hipo pentru Absolventi participa 36 de companii din domenii variante. In perioada 15 iunie – 31 iulie, au fost inregistrate 150.000 de vizite pe platforma dedicata evenimentului virtual, iar in ceea ce priveste orasele din care a fost accesat evenimentul acestea sunt: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov.
Care sunt salariile cu care sunt remunerati studentii la primul lor job?
In urma studiului realizat de Hipo.ro privind Piata fortei de Munca in 2015 a reiesit ca 39% dintre absolventii promotiilor anterioare au declarat ca la primul job full-time au avut un salariu net cuprins intre 150 si 250 Euro, 23% dintre ei intre 250 – 350 E, in timp ce 19% au avut salarii peste 350 E, iar 16% salarii sub 150 E.

In plus, tinerii primesc din partea companie o serie de alte extrabeneficii, printre care cele mai frecvente sunt: zilele de concediu, bonurile de masa, asigurarile medicale, training-uri si cursuri de specializare, burse de studiu, vacante platite.


Care sunt planurile de recrutare ale companiilor in 2015?
Conform informatilor extrase din Raportul Hipo.ro privind Piata fortei de Munca in 2015, peste 70% dintre tinerii care sunt selectati pentru un internship/trainee primesc propuneri in vederea ocuparii unei pozitii permanente in cadrul companiei la finalul programului.


In cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi, candidatii pot gasi peste 600 de joburi full-time si programe de recrutare pentru tineri, la care pot aplica direct cu CV-ul de pe Hipo.ro, din fata calculatorului. Companiile sunt dornice sa primeasca in echipele lor oameni noi, pregatiti din punct de vedere academic si entuziasti. Iata ce spune reprezentantul uneia dintre companiile participante la acest proiect:
"In acest moment ne dorim extinderea echipei cu noi colegi, foarte buni cunoscatori de limbi straine (italiana, engleza, spaniola, rusa, germana, portugheza, limbi nordice) si ii invitam, pe cei care-si doresc sa se alature unei echipe profesioniste si entuziaste, sa ne cunoastem si sa exploram impreuna posibilitatea unei colaborari fructuoase. Vor avea ocazia sa descopere ca pentru Besedo echipa este pe primul plan, iar in acest sens speram ca viitorii nostri colegi sa descopere aceleasi valori care pana acum ne-au purtat cu succes sa fim prezenti cu sedii pe trei continente" - Alina Iosub, Office Manager Besedo Romania, Iasi office.
Mai multe informatii despre Targul virtual Hipo.ro pentru Absolventi sunt disponibile 24h din 24h, pe site-ul proiectului, pana pe 17 august.