Sari la conținut
Forum Roportal
George Florian

Originea vietii pe Pamant

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ca sa iti raspundem la intrebarea cu oceanele, va trebui sa ne adancim in fizica quantica si chimie. Hidrogenul, Heliul, etc au aparut din procesele din stele, la fel ca si "praful"/"pamantul" sau piatra din care sunt facute planetele. Stelele la randul lor sunt o aglomeratie absurda de atomi, care au un nucleu cu protoni si neutroni si o "orbita"(sau cum s-o numi) de electroni, astea la randul lor din quarcsi(quarks) si asa mai departe. Va trebui sa aprofundezi in teoria... sforii? (string theory) pentru o explicatie mai in detaliu, dar in general pana aici am reusit sa ajungem cu explicatia (umanitatea).

 

Iar viata nu s-ar rezuma neaparat la ce putem noi observa in lumea noastra, la creaturi constiente sau celule. toata viata pe pamant se trage dupa un stramos comun (eg. toti avem ADN, fara exceptie), dar cum s-a zis mai sus ADNul nu este singura varianta la un mecanism capabil de autoreproducere si posibil actiuni "calculate"(iarasi, nu neaparat cu un "creier").

 

Revenind la inceputul universului, se presupune (dupa niste teorii bine intemeiate) ca nici "nimicul" nu este stabil. De aici porneste "string theory", cu Bosonii Higgs (pentru care au construit acel masiv acelerator de particule, sa le dovedeasca existenta) care se crede ca dau forma materiei.

 

Pentru a intelege asta totusi, trebuie sa nu te gandesti la materie ca ceva palpabil si de mari dimensiuni (ce poti vedea/simti/atinge). Eu nu am capacitatea sa explic intreaga teorie, dar ce recomand de citit (sau sa va uitati chiar si pe YouTube) e Michio Kaku(un fizicist care a scris multe carti despre asta si stie sa explice), "String Theory", Quantum Physics, and so on. (English understanding is a must :D)

 

Bafta cu lectura!

Editat de Apocalypse

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cind un proces nu este vazut de oameni in derulare, apar speculatii.

Asa si cu originea vietii. Dar si a elementelor chimice, create in stele, in stele masive in explozii stelare. dar posibil si in interiorul planetelor masive, unde sint reactii nucleare.

Dar stiati ca sint si reactii nuclearre la rece? Ce au loc in fiintele vii. Sint demonstrate ca au loc, dar s-a renuntat la studii, nu stiu de ce.

Prin anii 90 s-au facut studii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×